تعمیرات مبل؛ قیمت و درخواست بهترین رویه کوبی
تعمیرمبل اینکه تعمیر یا تعویض فنر و فوم نشیمن یا پشتی صندلی یا پرداخت و رنگ دسته و پایه یا تعویض رویه و پارچه مبل قیمت نهایی تعمیرات مبل را کم یا زیاد میکند.
برترینها: قبل از تصمیم برای تعمیر مبل و بررسی روند تعمیر مبل، یادتان باشد هر مبلی ارزش تعمیر ندارد. اگر به تعمیر مبلی فکر میکنید که کلاف خوبی دارد و بدون هرگونه شکستگی ست، تعمیر مبل ایده خوبی به نظر میرسد. در کل زمانی که فکرتان درگیر این مساله است که تعمیر مبلمانتان کار هوشمندانه ایست یا نه، یادتان باشد که کلاف مبل مساله مهمی (بخصوص مبلهای استیل یا راحتی) در تصمیم به تعمیر مبل محسوب میشود.
پیشنهاد میشود در صورت تمایل به تعمیر مبلی که کلاف خوبی ندارد، هزینه زیادی بابت پارچه مبلی خود پرداخت نکنید و در مقابل هزینه خوبی بابت پارچه خود در زمانی که مبل شما از کلاف خوبی برخوردار است پرداخت کنید، چون پس از تعمیر مبل خود، یک مبل کاملا سالم و نو دارید که میتواند چندین سال برای شما قابل استفاده باشد.
نکته بعدی که لازم است در مورد تعمیر مبل در خاطر داشته باشید، توجه به رنگ چوب بدنه مبل است. اگر پرداخت و رنگ چوب سالم است و از بین رفتگی وسیعی وجود ندارد، به راحتی سطوح خراشیده شده ترمیم میشود و تعمیر مبل هزینه چندانی در بر نخواهد داشت. اما اگر بخش زیادی از پرداخت چوب آسیب عمیقی دیده باشد باید برای تعمیر مبل، رویه و پارچه مبل در بیاید و با کمک دستگاههای مخصوص صیقل داده شود و سپس چوب از نو پرداخت و رنگ شود، بدیهیست در این صورت تعمیر مبل هزینه بیشتری در بر خواهد داشت.
تعمیر مبل: نحوه نوسازی چوب مبلمان
اگر سطح چوب مبل شما سالم است، نیازی به مراجعه به فرد متخصص برای تعمیر مبل ندارید. در این صورت و برای نو به نظر آمدن چوب مبلتان و تعمیر مبل در منزل میتوانید از محلول آب و صابون و یک دستمال پشمی زبر کمک بگیرید. اگر لکههای سفید روی چوب ظاهر شده، از یک دستمال که اندکی به الکل آغشته شده برای تعمیر مبل استفاده کنید.
برای افزایش عمر چوب میتوانید سطح را واکس کاری کنید. شما میتوانید واکس خمیری مخصوص را مناسب با نوع چوب مبلمانتان از رنگفروشی تهیه کنید و کار تعمیر مبلمانتان را در منزل انجام دهید. در صورتی که سطح چوب شما خراشیده شده و دارای سطحی پر عیب است میتوانید با مراجعه به رنگ فروشی، رنگ مناسب برای پرداخت آن را تهیه کنید و بر روی قسمتهای مورد نظر بزنید. همچنین برای سهولت کار، ماژیکهای لکه گیری هم تولید شده اند که به راحتی میتوانید با انتخاب رنگ مناسب، مبلمانتان را لکه گیری نمایید و تعمیر مبلمانتان را به تاخیر بیندازید.
تعمیر مبل: رویه کوبی
زمانی که تصمیم به تعمیر مبلتان گرفتید باید در زمینههای مختلفی برای تعمیر مبل هزینه کنید، اما هزینه رویه کوبی یکی از بالاترین هزینههای تعمیر مبل است. اگر قصد تعمیر مبل و رویه کوبی دارید باید بدانید که هزینه این بخش به ۲ عامل بستگی دارد:
۱. حرفهای و متخصص بودن تعمیر کاری که رویه کوبی را انجام میدهد. شاید اگر برای تعمیر مبل به فردی حرفهای و آزمون پس داده مراجعه کنید مجبور به پرداخت هزینه بیشتری شوید، اما حتی برای یک لحظه هم شک نکنید که ارزشش را دارد.
۲. نوع و متراژ پارچهای که برای رویه کوبی استفاده میشود. بدیهیست که کیفیت پارچه و متراژ آن هزینه تعمیر مبل را به شدت تغییر میدهد.
حالا برای کمک به شما برای تخمین هزینه این بخش از تعمیر مبل، یک مثال میزنم. برای مثال هزینه بخش رویه کوبی تعمیر مبلی ۷ نفره، از ۴۰۰ هزار تا ۳ میلیون تومان است. در نظر داشته باشید که اگر در پشت همین مبل ۷ نفره از پارچه استفاده شده باشد هزینه رویه کوبی و در نتیجه هزینه کلی تعمیر مبل بیشتر میشود.
تعمیر مبل: تعمیر کلاف
دستمزد تقویت یا تعمیر کلاف مبل، یکی دیگر از هزینههای قابل توجه تعمیر مبل است. کلاف مبل به اسکلت اصلی مبل گفته میشود که قسمتهای آن شامل چوب، فوم یا ابر، تسمهها و فنرها است. به دلیل نوع طراحی مبل، کاربر به سادگی نمیتواند کلاف مبل را مشاهده کند. در یک تعمیر مبل اصولی، نوع اتصال کلاف مبل باید به درستی بررسی و تعمیر شوند و در صورت نیاز به تقویت یا تعویض اجزاء آن (که در بالا به آن اشاره شد)، اقدامات لازم از طرف تعمیر کار صورت گیرد.
نکاتی که باید قبل از تعمیر مبل بدانید
۱. قبل از سفارش تعمیر مبل خود به تعمیر کار، از تعمیر کار درخواست نمونه کارهای خودش را بکنید و پس از رضایت، عکس کامل مبل خود را برای او ارسال کنید. تعمیر کار پس از مشاهده عکس میتواند نکات ابتدایی تعمیر مبل را با شما در میان بگذارد.
۲. با توجه به اینکه در فرآیند تعمیر مبل، پارچه رویه را شما باید تهیه کنید میتوانید مشاوره لازم را در رابطه با خرید پارچه مثل نوع آن یا محل خرید آن، از تعمیرکار خود بگیرید. توجه داشته باشید که میتوانید با توافق، خرید پارچه را به عهده تعمیر کار مبل قرار دهید که البته با توجه به تفاوت سلیقهها و فراوانی انواع پارچه، این کار را پیشنهاد نمیکنیم.
۳. در مورد مبلهایی که کلاف خوبی ندارند، پیشنهاد میشود از پارچه گران قیمت برای تعمیر مبل استفاده نکنید. بهتر است از تعمیرکار خود در این زمینه هم مشاوره بگیرید چرا که به دلیل نوع طراحی مبل، شما به سادگی نمیتوانید متوجه شوید که کلاف در چه شرایطی است.
۴. قبل از ارسال مبل برای تعمیر کار یا زمانی که تعمیر کار برای دریافت مبل شما میآید، توافقهای لازم برای هزینه ایاب و ذهاب را صورت دهید و به دیگر هزینههای تغمیر مبل اضافه کنید.
۵. فومها انواع مختلفی دارند، بهتر است مشخص کنید از چه فوم یا ابری برای تعمیر مبل استفاده شود. (فوم سرد یا گرم یا…)
۶. اگر قرار است در پروسه تعمیر مبل، کلاف مبل شما تعمیر یا تقویت شود، قبل از تعمیر مبل هماهنگیهای لازم برای هزینه آن انجام شود.
۷. یادتان باشد که بدترین زمان برای تعمیر مبل، روزهای پایانی سال است. به دلیل محدود بودن زمان و سفارشات زیاد، کیفیت تعمیر مبل شما پایین میآید پس با کمی برنامه ریزی زمان دیگری را برای تعمیر مبل انتخاب کنید و کیفیت تعمیر مبل خود را بالا ببرید.
روند تعمیر مبل
اولین قدم برای تعمیر مبل جدا کردن رویه مبل (عموما پارچه یا چرم) است. سپس خیاط با الگو قرار دادن رویه قبلی پارچهای که برای تعمیر مبلتان انتخاب کرده اید را برش میدهد و شروع به دوخت میکند.
- در صورت نیاز فوم مبل تعویض میشود.
- کیفیت کلاف مبل بررسی و در صورت نیاز تعمیر یا تقویت میشود.
- در صورت نیاز، رنگ آمیزی یا تعمیر بدنه مبل انجام میشود.
تعمیر مبل: هزینه تعمیر مبل
تعمیر مبل شامل موارد متعددی میشود. در واقع وقتی از تعمیر مبل حرف میزنیم تعمیر دستههای چوبی شکسته مبل و کاناپه، پشتیهای آسیب دیده یا دفرمه شدهی صندلیهای ناهارخوری یا تغییر و تعویض فوم و فنر مبل ها، کارهای مربوط به تعمیرات اسکلت چوبی یا فلزی مبل، رنگکاری مبل و مواردی مثل تعمیر مبلمان استیل را شامل میشود. با این شرایط بدیهیست که عوامل زیادی روی هزینه تمام شده تعمیر مبل تاثیر میگذارد. برخی از این عوامل موثر در تعمیر مبلمان را با هم بررسی میکنیم:
تعمیر مبل با جزئیات زیاد
در تعمیر مبل، همیشه اندازه و ابعاد مبل و صندلی نیست که تعیین کننده هزینه تعمیر مبل میشود، محصولات که بسیار کارشده هستند و یا جزییات بسیاری دارند و باید با دقت و یا ظرافت بیشتری رویشان کارکرد، عوامل موثری بر میزان کار و در نتیجه دستمزد تعمیر مبل خواهد بود. برخی کارهای ظریفتر در مرحله پایانی به اندازه یک کار کامل بازسازی زمان میبرند و استادکاران تعمیر مبل با مهارت و تجربه بیشتری را برای رسیدن به نتیجه مطلوب طلب میکنند. دستههای جداشونده، تاشو، پشتیهای تنظیم شونده و کاناپههای تخت خواب شو نیز از این جمله اند که داری اجزای متعدد هستند و زمان و هزینه تعمیر مبل را افزایش میدهند.
پرداخت نهایی در تعمیر مبل
پرداخت نهایی در هزینه تعمیر مبل تاثیرمی گذارد. در حالیکه هم میشود بدنه تمام چوبی یک کاناپه را با وسایل ساده رنگ زد و هم تمام کار را با بتونه کاری، نقاشی و سیلر و کیلرزنی به یک نمونه منحصربفرد تبدیل کرد. وقتی جلال دادن نهایی کار جایش را به رنگ آمیزیهای حساسی مثل درآوردن رنگهای دقیق طلایی و بلوطی در تعمیر مبل میدهد، هزینه خدمات تعمیر مبلمان به طرز چشم گیری افزایش مییابد. البته این افزایش هزینه منطقیست چرا که مهمترین نکته این است که در پایان کار تعمیر مبل قسمتهای تعمیرشده از سایر قسمتها قابل تشخیص نباشد.
تعمیر مبلمان عتیقه
جدا از اینکه پیدا کردن قطعات جایگزین برای تعمیر مبل یا صندلی یا وسیله دکوری قدیمی کار بسیار سخت تری است، زمانی که یک استاد کار برای تعمیر مبلی عتیفه صرف میکند، زمانی بیشتر و با ارزشتر است. به هر حال منطقیست که تعمیر مبلمان با ارزش بیشتر، هزینه بیشتری را هم طلب کند. برای تخمین هزینه تعمیر مبل باید به موارد بالا مبالغی بابت تعمیر مبل در صورت محدودیت زمانی، ایاب و ذهاب و حمل و نقل پیش و پس از تعمیر مبل را اضافه کرد.
به طور کلی و برای داشتن تصویری عینیتر در مورد هزینه تعمیر مبل باید بگویم هزینه تعمیر مبلی متوسط (از هر نظر) در کمترین حالت هزینهای معادل ۸۰۰ هزار تومان خواهد داشت. گفتنیست که در صورت استفاده از پارچه و مصالح با کیفیت بالا و فرد متخصص برای تعمیر مبل این هزینه میتواند تا ۱۰ میلیون تومان بالا رود.
منابع: sanjagh ، fardanews ، nect
نظر کاربران
شماره ’تلفن مر قوم فر ماید