انواع غذاهای شیرازی (۱)
شیرازی ها غذاهای متنوع و بسیار خوشطعم دارند که از جمله مشهورترین آنها می توان به انواع پلوها همچون شیرازی پلو، کلم پلو، شکر پلو، رب پلو، قنبر پلو و ... و دوپیازه، حلیم بادنجان و انواع آش همچون آش ماست، آش سبزی و ... اشاره کرد.
برترین ها: شیرازی ها غذاهای متنوع و بسیار خوشطعم دارند که از جمله مشهورترین آنها می توان به انواع پلوها همچون شیرازی پلو، کلم پلو، شکر پلو، رب پلو، قنبر پلو و ... و دوپیازه، حلیم بادنجان و انواع آش همچون آش ماست، آش سبزی و ... اشاره کرد.
فالوده شیرازی که یکی از معروف ترین دسرهای یخی و حاجی بادام شیرینی مشهور شیرازی ها هستند. برای آشنایی با روش تهیه و پخت این غذاها با ما همراه باشید.
شیرازی پلو
مواد لازم:
• یک پیمانه برنج برای هر نفر
• 5 تا 6 عدد زرده تخممرغ
• یک پیمانه ماست چکیده
• 700 گرم مرغ
• ۲۵۰ گرم روغن مایع
• 100 گرم کره
• دو قاشق غذاخوری زعفران دمکرده
• 5 عدد بادنجان متوسط
• ۳ قاشق غذاخوری زرشک
• 4 قاشق غذاخوری خلال پسته و بادام
• نمک و فلفل سیاه
۱. فر را با دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد روشن کنید.
۲. مرغ را به همراه پیاز، نمک و فلفل سیاه روی شعله متوسط قرار دهید تا پخته شود. در این فاصله برنج را نیز آبکش کنید.
۳. زرشک را بشویید و با خلال پسته و بادام مخلوط کنید و کنار بگذارید. بادنجان ها را صورت حلقههای نازک برش بزنید و سرخ کنید.
۴. زرده تخممرغ را با ماست و زعفران آب کرده مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا صاف و یکدست شود. روغن و کره را به این مواد اضافه کنید. سپس برنج را اضافه کنید. کف ظرف پیرکس را چرب کنید نیمی از برنج را بریزید. روی آن را با پشت قاشق صاف کنید. سپس تکههای مرغ را روی آن بگذارید. در لایه بعدی، بادنجانهای سرخ شده بچینید و روی همه مواد کمی نمک و فلفل بپاشید تا مزهدار شوند. فقط دوسوم ظرف را با مواد پر کنید تا برنج جای دم کشیدن داشته باشد.
۵. آب مرغ را روی برنج بریزید و در ظرف را با فویل بپوشانید. روی فویل چند سوراخ کوچک ایجاد کنید تا بخار از آن خارج شود و برنج خمیر نشود. سپس آن را به مدت یک ساعت و نیم در فر قرار دهید.
۶. برای سرو، ظرف را داخل دیس گرد برگردانید و با ماست چکیده همراه با زرشک و خلال پسته و بادام تزئین کنید.
طرز تهیه هویج پلو با گوشت
مواد لازم:
• یک کیلوگرم هویج
• یک کیلوگرم برنج
• 200 گرم شکر
• ۶ قاشق سوپخوری روغن سرخکردنی
• 500 گرم گوشت چرخ کرده
• یک قاشق چایخوری زعفران ساییده شده
• یک عدد پیاز متوسط
• نصف قاشق سوپخوری دارچین
• نمک
۱. برنج را از روز قبل یا چند ساعت جلوتر خیس کنید.
۲. هویج را پس از شستن و پوست گرفتن، خلالی کنید. سپس آن را در روغن روی حرارت ملایم تفت دهید تا کمی نرم شوند. در این فاصله، شکر را در یک لیوان آبجوش حل کنید و داخل تابه روی هویج بریزید و اجازه دهید بجوشد. زعفران ساییده شده را نیز اضافه کنید.
۳. پیاز را پوست بگیرید و پس از شستن، در گوشت چرخ کرده رنده کنید. نمک و دارچین را نیز به گوشت اضافه کنید و خوب ورز دهید. سپس آن را قلقلی کنید. گوشت قلقلی ها را تفت دهید و پس از طلایی شدن، به مخلوط هویج اضافه کنید.
۴. برنج را آبکش کنید. برای تهدیگ نان یا سیبزمینی کف قابلمه بگذارید و به ترتیب و لایه به لایه برنج و مخلوط هویج را می ریزیم. در پایان روی برنج را مقداری آب و روغن بریزید و آن را به روش معمول، دم کنید.
۵. برنج را در ظرف مورد نظر بکشید و روی آن را با خلال پسته و پلوی زعفرانی تزئین کنید.
رنگینک
مواد لازم:
• 500 گرم آرد گندم
• ۳۰۰ گرم روغن
• 130 گرم خاکه قند
• ۵۰۰ گرم رطب
• یک قاشق غذاخوری پسته چرخکرده
• نصف قاشق مرباخوری هل کوبیده
• یک قاشق غذاخوری پودر دارچین
• ۱۳۰ گرم مغز گردو
۱. داخل تابه متوسطی روغن بریزید و روی حرارت ملایم آن را گرم کنید. آرد را الک کنید و داخل روغن بریزید و تفت دهید. سپس شعله را کم کنید و به طور مرتب هم بزنید تا آرد کاملا طلایی شود و تغییر رنگ بدهد. سپس آن را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا خنک شود.
۲. پس از اینکه آرد سرد شد، خاکه قند، دارچین و هل کوبیده را به آن اضافه و خوب با هم مخلوط کنید.
۳. خرماها را بشویید و به وسیله چاقو در هر کدام شکافی ایجاد و هسته آنها را خارج کنید. سپس آنها را روی دستمال حوله ای قرار دهید تا خشک شوند. سپس داخل هرکدام یک تکه مغز گردو بگذارید.
۴. نیمی از مخلوط ارد را در ظرفی که می خواهید رنگینک را سرو کنید، بریزید، با پشت قاشق سطح روی آن را صاف کنید، سپس خرماها را روی آن بچینید و کمی دارچین روی آن بپاشید.
۵. در این مرحله، بقیه آرد را روی خرما بریزید تا روی خرماها را به طور کامل بپوشاند. سپس کمی خاکه قند، دارچین و پسته چرخ کرده روی آن بپاشید. در آخر، با چاقوی تیز مواد را به صورت لوزی یا چهارگوش برش دهید و سرو کنید.
آش سبزی شیرازی:
• تعداد: 4 تا 6 نفر
مواد لازم:
• 500 گرم گوشت سردست گوسفندی با استخوان
• ۴۰۰ گرم سبزی (تره، ترخون و شوید)
• 100 گرم نخود
• ۱۰۰ گرم عدس
• 100 گرم لوبیا قرمز
• ۱۰۰ گرم برنج
• 1 عدد پیاز درشت
• ۳ قاشق غذاخوری پیاز داغ
• 2 قاشق غذاخوری ترخون خشک
• نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و زردچوبه
۱. حبوبات را از شب قبل با مقداری آب سرد خیس کنید. برای پخت، آب آنها را خالی کنید و با مقداری نمک و آب داخل قابلمه بزرگی روی حرارت متوسط قرار دهید.
۲. گوشت را نیز در قابلمه ای جداگانه به همراه پیاز، مقداری فلفل قرمز، زردچوبه و یک لیتر آب بپزید.
۳. برنج و سبزی باید جداگانه پخته شوند. پس از پخت کامل حبوبات، آنها را به برنج اضافه کنید.
۴. استخوان های گوشت را از آن را جدا کنید و آنها را بکوبید و به همراه آب گوشت به آش اضافه کنید. نیمی از پیاز داغ را به همراه مقداری روغن، زردچوبه و فلفل سیاه تفت دهید و داغ به آش در حال جوش اضافه کنید. سبزی ترخون خیس خورد و شسته شده را نیز اضافه کنید و خوب هم بزنید.
کوفته آلو شیرازی
• تعداد: 24 عدد کوفته
مواد لازم:
• ۵۰۰ گرم ماست پر چرب کم نمک
• ۵۰ گرم کره آب شده
• ۲ عدد تخممرغ
• ۲۰۰ گرم آرد
• ۸۰ گرم گندم آسیاب شده
• نمک
• ۲۴ عدد آلو
• ۲۴ عدد قند
• ۱۰۰ گرم کره
• ۴ قاشق غذاخوری شکر
• ۴۰ گرم خشخاش
۱. ماست را با کره، تخممرغ و کمی نمک مخلوط کنید. سپس آرد و گندم آسیاب شده را اضافه کنید و ورز دهید تا خمیر شود.
۲. خمیر را به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه در یخچال قرار دهید.
۳. در این فاصله، آلوها را بشویید و به دو قسمت تقسیم کنید. هسته آنها را در بیاورید و جای هسته را با یک حبه قند پر کنید.
۴. قابلمه بزرگی از آب را با کمی نمک روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. خمیر را به ۴ قسمت مساوی تقسیم کنید، هر کدام از قسمت ها را روی تخته آردپاشی شده لوله کنید و لوله ها را به ۶ قسمت تقسیم کنید تا در آخر ۲۴ تکه به دست آید. خمیر را دور آلو بگیرید و قلقلی کنید. گلوله ها را در دو مرحله در آب جوش بیاندازید. اما آنها نباید زیاد پخته شوند. شعله را کم کنید و بگذاریید به مدت ۱۰ دقیقه بپزد.
۵. در این فاصله، کره و شکر را در ماهیتابه کوچکی کاراملیزه و خشخاش را به آن اضافه کنید.
۶. کوفته ها را آبکش کنید و داخل بشقاب بریزید. به جای خشخاش می توانید آرد سوخاری یا مخلوط شکر و دارچین هم استفاده کنید.
حلیم بادمجان
• تعداد: ۸ تا ۱۰ نفر
مواد لازم:
• ۱۰ تا ۱۲ عدد بادمجان قلمی
• یک کیلوگرم گوشت سر دست گوسفند و گوساله
• 500 گرم لوبیای سفید
• یک عدد پیاز متوسط
• ۲ تا ۳ پیمانه کشک ساییده
• ۳۵۰ گرم روغن
• یکدوم پیمانه عدس
• یکدوم پیمانه برنج
• نمک وفلفل
• نعناعداغ (برای تزئین)
۱. بادنجانها را پوست بگیرید و نمک بزنید تا تلخی آنها گرفته شود. سپس آنها را بشویید و کنار بگذارید. برای این که بادنجان موقع سرخ شدن روغن زیادی به خود نکشد، روی آنها ماست بمالید و حدود دو ساعت در یخچال قرار دهید.
۲. عدس و برنج را از چند ساعت قبل خیس کنید و کنار بگذارید.
۳. پیاز را خرد کنید و در تابه تفت دهید تا سبک شوند. سپس گوشت را اضافه کنید و به همراه، نمک، فلفل، زردچوبه، تخم گشنیز و کمی آب آنها را بپزید.
۴. در این فاصله، بادنجانها را سرخ کنید. سپس آنها را روی دستمال حوله ای قرار دهید تا روغن اضافه گرفته شود.
۵. برنج و عدس را همراه نمک به گوشت پخته اضافه کنید و نیم ساعت در قابلمه را بگذارید تا پخته شوند
۶. در آخر، بادنجانها و کشک رقیق شده با آب را به قابلمه اضافه کنید. پس از اینکه آب غذا کشیده شد، با گوشتکوب همه آنها را به خوبی له کنید. به قدری بگوبید که حالت کشسانی پیدا کند.
۷. برای سرو، می توانید آن را با نعناعداغ، کشک، پیازداغ و گردوی خردشده تزیین کنید.
حاجی بادام
مواد لازم:
• یک کیلوگرم قند خرد شده
• ۵۰۰ گرم بادام پوست گرفته
• ده عدد تخممرغ
• یک قاشق چایخوری هل ساییده شده
۱. قند خرد شده را با بادام چرخ کنید تا روغن بیاندازد.
۲. تخممرغها را داخل آن بشکنید و هم بزنید. بادام را اضافه کنید تا خمیر نرمی به دست بیاید.
۳. خمیر را به صورت نوار بلند شکل دهید و با چاقو به قطعات کوچک برش دهید. قطعه های ریز را در سینی بگذارید و در فر با حرارت ۱۸۰ درجه فارنهایت قرار دهید تا طلایی شوند.
آش ماست شیرازی
مواد لازم :
• 125 گرم گوشت
• ۱۲۵ گرم لپه
• 200 گرم برنج
• ۱ پیمانه سبزی (ترخان و شوید)
• 500 گرم ماست غلیط
• ۲ عدد پیاز
• نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه
۱. لپه و برنج را از چند ساعت قبل خیس کنید.
۲. گوشت را با پیاز خرد شده و نمک و فلفل و زردچوبه بپزید. سپس استخوان های آن را جدا و له کنید.
۳. لپه را هم جداگانه بپزید.
۴. برنج را با حدود هفت پیمانه آب بگذارید با شعله ملایم بپزد و اصطلاحا شفته شود. سبزی خرد شده را به آن اضافه کنید تا کمی پخته شود. سپس، لپه و گوشت له شده را اضافه کنید اجازه دهید با شعله کم آش غلیظ شود. هر چند دقیقه یکبار آن را هم بزنید تا ته نگیرد.
۵. این آش را باید مقداری سفت تر از روی اجاق بردارید زیرا با اضافه شدن ماست دوباره رقیق می شود.
۶. به ماست نمک و فلفل بزنید. کمی که آش سرد شد، ماست را به آن اضافه کنید.
فالوده شیرازی
مقدار: نیم کیلو گرم
مواد لازم :
• 300 گرم شکر
• ۶۰۰میلی گرم آب
• 800 گرم گلاب
• ۱/۴ قاشق چایخوری جوهرلیمو
• 10 عدد دانه هل سبز
• ۲۰۰ گرم نشاسته (ترجیحا نشاسته گندم)
• یک لیتر آب
۱. آب و شکر را روی حرارت ملایم قرار دهید. جوهر لیمو را در ۲ قاشق سوپخوری آب حل و به آب و شکر اضافه کنید. اجازه دهید شربت غلیظ شود. گلاب و دانه های هل را اضافه کنید و پس از چند جوش آن را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا سرد شود.
۲. پس از خنک شدن، شربت را در فریزر قرار دهید تا سفت شود. سپس در کیسه بریزید و بکوبید تا پودر شود و تا زمان سرو فالوده در فریزر نگهدارید.
۳. نشاسته و آب را با هم در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم هم بزنید تا نشاسته خوب پخته شود و بوی خامی ندهد. خمیر فالوده را کنار بگذارید تا ولرم شود. سپس آن را در قیف مخصوص بریزید و از بالا با فشار آن را در آب سرد که تکه های یخ در آن هست بریزید. وقتی رشته های نشاسته خودش را گرفت آن را با کفگیر بردارید و با پودر یخ شربت، مخلوط کنید.
شکر پلو شیرازی
مواد لازم:
• یک کیلوگرم برنج
• یک کیلوگرم شکر
• دو قاشق غذاخوری روغن
• یک قاشق چایخوری زعفران ساییده
• مغز پسته
• بادام
• خلال نارنگی
۱. برنج را که از چند ساعت قبل در آب خیس کنید. سپس آن را داخل قابلمه بریزید. آب و زردچوبه اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا بجوشد.
۲. شکر را با دو لیوان آب بجوشانید تا به صورت شیره شکر دربیاید. سپس یک قاشق چایخوری زعفران ساییده شده را در آب جوش حل کنید. دو قاشق غذاخوری روغن نیز به آن اضافه کنید.
۳. برنج را دم کنید و پیش از دم کشیدن کامل، آن را داخل آبکش، با شربت شکر مخلوط کنید و دوباره داخل قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم دم کنید.
۴. خلال بادام پسته و خلال نارنگی را با شکر شیرین کنید و روی برنج بریزید. در شیراز این پلو را با خورشت قیمه سرو می کنند.
نظر کاربران
شيراز غذاهاي خوبي داره و خوش طعمه اما شيرازي پلو كه غذاي شيازي هاس رو هيچ كدوم توي اين شهر بلد نيستن از هر كي هم ميپرسي ميگن نه چيه؟؟
پاسخ ها
شایدم بلدن ولی حالشو ندارن توضیح بدن :)
علتش سادست دوست عزیز، هر کسی که تو شیراز زندگی کنه که شیرازی نیست...
شیرازی پلو مثل ته چین فقط همراه با مرغ بادمجون سرخ شده هم لای پلو میذازن : )
من خودم شيرازي هستم ولي تا حالا نه ديدن و نه شنيدم ، شيرازي پلو...
حتما تازه اختراع شده
مرضیه خانم به اون میگن شیرازی پلو؟اونو که مادرم درست میکنه خیلی هم خوشمزه نیست
اسمش ته چینه .نه شیرازی پلو
کاکو جونی!دست شما درد نکنه.ما که 18 سال تو شیراز زندگی کردیم اسم نصف این غذاها رو نشنیده بودیم!اما انصافا همشون جالب و اشتها برانگیز بودند:)
پاسخ ها
چون شاید بعضی دیگه اشم مثه حلیم بادمجون مال شیراز نباشن!!
این غذاهای خوب و خوشرنگو ببینین بعد بگین شیرازیا تنبلن
قند خرد شده را با بادام چرخ کنید تا روغن بیاندازد.تخممرغها را داخل آن بشکنید و هم بزنید. بادام را اضافه کنید تا خمیر نرمی به دست بیاید.
اینجا چی شد؟؟ بادامو که دیگه چرخ شده و تخم مرغ بهش اضافه شد...
حلیم بادمجون که غذای ستی اصفهانه ، رنگینک ام که مال جنوبه ،حاجی بادوم سوغات شهره یزده... خوب کوفته تبریزی و شولی و میرزا قاسمی و ....... هم می گذاشتید دیگه کامل بشه
پاسخ ها
یه سرچ کن بعد بیا نظر بده خانوم.شیراز هم داره.
حلیم بادمچان از غذاهای قدیمی شیرازه در دیوان ابو اسحاق اطعمه شیرازی هم ذکر شده
راست میگی.رنگینک که مخصوص جنوب یعنی بوشهر وخوزستانه.حلیم بادمجونم اصلا غذای شیرازی نیست.
رنگینک شیرازیه !!!!!!!!!!!! ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
پاسخ ها
نه وولک مال روستایی از توابع آبادان به اسم شیرازه
بله شیرازیه .
توجه کنید که خیلی از غذاها در ایران با اسامی مشابه درست میشن ولی هرجا به شیوه خودشون غذاها مثل آدمها نیستن که تو یه شهری متولد بشن
بچه ابادان درست میگه.رنگینک مخصوص خوزستان وبوشهره.
دوست عزیز حلیم بادمجان ازغذاهای اصفهان هست نه شیراز
پاسخ ها
از کجا معلوم مال اصفهان باشه گز اصالتا مال کرمانه ولی به نام اصفهانیها ثبت شده یا سوهان مال اراک بوده ولی به نام قم ثبت شده چون ابن مناطق در قدیم راه عبور مسافران بوده و اشپزها این شیرینی ها رو برای فروش بیشتر محصولاتشون رو به این شهرها می بردن تا بفروشن
گز مال استان چهارمحال وبختیاری وباصمغ درختچه گز که فقط در طبیعت این استان رشد میکنه در شهرستان بلداجی پخت میشه و اصفهانی ها حلواچوه درست میکردن که حالا به تقلید به جای صمغ گزنگبین از عسل وگلاب استفاده میکنن
حلیم بادمجون نه شیرازیه نه اصفهانی.بافتیها،کرمانیها و حتی همدانیها حلیم بادمجون رو منتسب به خودشون میدونن اما اتفاقا جز معدود غذاهای تهرانیه.
دقیقا رنگینک شیرازیه اما حاج بادوم یزدیه و جالبه که تو هیچکدوم از قنادیهای شیراز پیدا نمیشه.
پاسخ ها
حاجی بادوم مال شیراز نیست ولی هم حلیم بادمجون هم رنگینک شیرازی است حالا جاهای دیگه هم درست می کنن حتما
این پروژه تحریف مبداء حلیم بادمجون از اونجایی کلید خورد که حافظ گفت اگرچه زنده رود اب حیات است ولی شیراز ما از اصفهان به :))
بسیاری مورخان در کتب تاریخی گفتن که حافظ پس از مصرف حلیم بادمجون در سفر به اصفهان و بعد از این که سردیش شده این بیت رو سروده :))
کلا اکثر غذاهای ایرانیو مناطق مختلف دارن ولی به سبک خودشون.اینم احتمالا حلیم بادمجون به سبک شیرازه.مثلا فالوده را همه ایران به شیراز میشناسن ولی کرمان هم داره به سبک خودش (جای این که رشته رشته باشه تیکه تیکه اس و با عرقیجات میخورن)
پاسخ ها
ادب داشته باش.شوخی شوخی با حافظ هم شوخی؟
خودت هم میگی (شوخی) بی احترامی نکردم که میگی ادب داشته باش!
غرب کاریکاتور از پیغمبر میکشن میگن ازادی بیانه. حالا ما اینجا حتی یه شوخی خیلی معمولی هم با یه شاعر بکنیم باید جواب بشنویم: ادب داشته باش؟؟ شما هم جنبه داشته باش و بدون یه شوخی معمولی بی احترامی کردن نیست.
غربیها یه غلطی کردن ما باید تقلید کنیم؟
بهت باد ندادن با بزرگتر از خودت شوخی نکنی؟؟
همه جا باید ذاتِ بد خودتونو نشون بدین شما اصفهانیا!!؟خودتون شاید متوجه نیستین اما توی کل ایران شناخته شده هستین
کلم پلو ی شیرازی پس چرا نبود؟
پاسخ ها
صلواتی ختم کنیدوبحث وجمع کنیدراستی حاجی بادام مال عربستان چون حاجیه
همش یه طرف فالوده شیرازی یه طرف هیچ جا هم فالوده هاش مثل شیراز نیست به خصوص مغازه های سنتی و قدیمی بستنی فالوده شیراز
حاجي بادوم یزدیه!!!
پاسخ ها
بله درست میگید شما . البته تو شهرستان نیریز فارس هم درست میکنن ولی توی شیراز نه
شيرازي پلو رو متاسفانه اينجا هيچ كس بلد نيست
حليم بادمجان هر شهر روش پختش فرق ميكنه تو اصفهان لوبيا سفيد و برنج و شيراز بيشتر بادمجان و پياز داغ و كشك و.ايناس
اش كارده.كلوچه و مسقطي.اش سبزي.كوفته شيرازي.كلم پلو.حلوا كاسه.دو پيازه.فالوده .نان يوخه سوغات شيرازه
اما حاجي بادوم سوغات يزده و بريا شيبراز نيست
رنگينك هم براي جنوب ايرانه
من که از شیراز زن گرفتم چی بشه سالی یه بار درست کنه یه سالم منت میزاره....
پاسخ ها
از بدشانسی خودته
سرتون کلاه رفته همسرتون ماله شهرستونای اطرافه
معرفی میکنن اونا که الکی خودشون رو شیرازی
شكر پلو شيرازي را هر كسي بلد نيست بپزه قديمي ها بلد هستن . آنقدر خوشمزه است كه هر چي پلو خوردين فراموش مي كنيد موقع نذريهاي قديمي مي پختند و با خورش قيمه سرو مي شد الان ديگه مگر كسي فقط توي خونه بپزه چرا كه مشكله و روشش را كه ديدم و خودم تا بحال جرات نكردم بپزم اين هست كه برنج نيم پز را كه آب كش كردند يك بار دم كوتاه مي دهند دوباره در مجمعي بر مي گردانند و شيرۀ غليظ زعفراني را روي آن مي ريزند و دوباره دم مي كنند . عجب كارهايي مي كردند اين قديميها و عجب از غذاهاي ايراني كه در دنيا بي نظيره .
اول از همه باید کلم پلو شیرازی و آموزش می دادید، چون این نمونه کلم پلو فقط مختص شیراز، مخصوصا که کنارش سالاد شیرازی هم باشه، چرا کوفته سبزیش و یاد ندادید، واقعا کوفته سبزیش با اون کشمش و گردوش خوردن داره
همچی عالی فقط بیشتر پلو اموزش بدید مچکرم
حلیم بادمجون شیراز فقط گوشت هست، بادمجون، برنج، کشک، گردو و نعنا داغ، اصلا حبوبات نداره
پاسخ ها
بله تایید می کنم به عنوان یه شیرازی
یعنی فکر میکنی باید حتما حبوبات داشته باشه
مغزتون چه جوری کار میکنه. نمیدونین سلیقه ها در شهرهای مختلف متفاوته?
غذاهای سنتی شیراز عبارت است آش غوره آش سبزی کوفته سبزی کوفته هلو آبگوشت نخود آبگوشت لوبیا یخنی عدس کلم دمپخت کلم دمپخت سیرونرگسی آش شلغم شکرپلو آش ماست حلیم بادمجان کشک بادمجان آب پیازک دوپیازه آلو شامی نخود خورشت آلوبخارا خورشت به یتیمک کدو
کوفته هلو شیرشیرازی اینجورتهیه میشودگوشت چرخ کرده پیاز داغ کشمش یاآلوبخارابرای درون کوفته وبه دلخواه یک هویج درگوشت رنده بزنیدوبعدگلوله کنیدونیم دانه برنج ونعنا خورد شده راباکنیدتابجوشد کمی کوفته هاراسرخ کرده وآهسته دردیگ برنج ونعنا انداخته تاقوام بیاید
درشیرازبه این قنبرپلو شیره پلو می گوینددرضمن رنگینگ اصالتا جهرم وبوشهری است درشیرازحلواکاسه یاهمان حلوازرد ترحلوا حلوا آردوروغن وکلوچه برنجی ومسقطی وهمین رنگینک درست می کنند مسقطی لاربامسقطی شیرازاشتباه نشودحاجی بادامد دریزد نیریزواستبهان درست می شود
من یکبار اومدم شیراز حلیم زعفرانی خوردم وحلیم بادمجون خیلی خوشمزه بود بیشتر عاشق خود شیرازیا شدیم خیلی مهمان نواز وبامعرفت هستند گل هستن ازما رشتیها هم خیلی بهترهستند قربون همشون
پاسخ ها
ارادتمند شما هستیم
خیلی جالبه ما که اصالتا شیرازی هستیم خیلی از این غذاهارو نشنیده بودیم.
کریم بخدا مسلمون نیستی. من شیرازیم و ایران نیستم اینارو دیدم ضعف کردم
كوفتن سبزي شون محشره كلم پلو هم بايد خودشون پخت تا فهميد كه چقدر خوشمزه هست رنگينك رو جنوبي ها درست ميكنن ولي مال شيراز يه چي ديگه است در كل خيلي غذا ها مشتركه همه جاي ايران مثل حليم بادمجون ولي روش درست كردنشون متفاوته حاجي بادام هم ني ريز نزديك شيراز داره از مال يزد خوشمزه تره البته ذاعقه ها متفاوته
به عنوان یک فرد شیرازی ، کوفته هلو داشتیم ولی موفته آلو نداشتیم
من از طرف پدری ترک هستم از طرف مادری شیرازی عاشق شیراز و غذاهاشم به خصوص کلم پلو
رنگینک شیرازی نیست.جنوبیه ما بوشهریا درست میکنیم
گز مخصوص استان چهار محل وبختیاری ودر اصل باید با صمغ درختچه گز که فقط در طبیعت این استان رشد میکنه پخته بشه صمغی به نام گزنگبین در اصفهان گز رو با عسل میپزد واولین بار گز در بلداجی یکی از شهرستان های استان چهار محال و بختیاری درست میشده
رنگینگ بوشهریه ولی شیرازیا به اسم خودشون کردن و حلیم بادمجون اصفهانیه
غذاهای استان ها میدزدن میزارن به اسم خودشون از قدیم گفتن شیرازیا تنبلن