به تبلیغات تلویزیونی گیر ندهید!
ازدواجهای جامعه به خیابان کشیده شده است!
در منزل جلوی تلویزیون نشستهاید که تبلیغات تلویزیون شروع میشود و عروس خانمی با دیدن لیبل فرش و حساب پس انداز طرف مقابل بله بلندی میگوید...
برخی میگویند چرا خانمها باید در تبلیغات به مانند شخصیت بی ارادهای به نظر بیایند که با دیدن و ارائه یک محصول بله بگویند و یا با عطر یک محصول مانند چای سنجیده شوند و برخی نگران تحریفهای آداب و رسومی نظیر خواستگاری و تهیه جهیزیهاند که دست آویز تبلیغ یک محصول شده است.
ابراهیم فیاض، جامعه شناس و عضوهیات علمی دانشگاه تهران نظر دیگری دارد. او این تبلیغات را برای تحکیم خانواده و تشویق جوانان به امر ازدواج مفید میداند و آثار منفی این تبلیغات را خیلی کم عنوان میکند.
این استاد دانشگاه تهران دغدغه دیگری را در پاسخ خود مطرح می کند که بالا رفتن سن ازدواج و هجمههای شبکههای ماهواره ای است. این جامعه شناس در مورد استفاده از خانمها در تبلیغات تلویزیونی به برنا گفت: اگر زن، تنها در این تبلیغات مورد بحث واقع می شد و از زیبایی و بدن او بهره گرفته می شد، اشکال داشت،
این جامعه شناس افزود: زن زیباست و رابطه مستقیمی با خانه، فرهنگ، دکوراسیون و شهرسازی و زیباسازی،دارد. مرد خیلی در این مسایل دخالت ندارد. زن سنگ زیرین خانواده است و حضور زن اگر در کنار مرد و خانواده مطرح شود، اشکالی ندارد چرا که یکی از هنرهای خانمها در مسایل زیبایی شناسی خانواده است. حتی اگر به بهانه این باشد که سنتی دست کاری شود و یا مسایلی را به آن اضافه کنند؛ مانند سنت خواستگاری. مشکل الان جامعه این است که خواستگاری و رسم و رسومات آن در حال نابودی است. ازدواجها خیابانی و اینترنتی شده و افرادی که قبلا خواستگاری میرفتند و چند روز را صرف رفت و آمد میکردند، الان کمتر گرایشی به این مساله دارند و دوست دارند سریعتر و راحت تر به سرانجام کار برسند. باید مراقب بود که دچار مدرنیسم نشویم. مدرنیسم تمام مسایل را برهنه و لخت و بی چارچوب کرده و مروج رابطه جنسی مستقیم در ارتباطات اجتماعی افراد است و مقید به رسومات خانوادگی نیست. زنهای امروزی در ایران که دچار مدرنیسم شدند، مشروب و سیگار زیادی مصرف میکنند و دچار روابط جنسی آزاد شده اند،چرا که مشروب و رابطه جنسی رابطه مستقیمی با هم دارند.
وی هر تبلیغی که در جهت ترویج ایجاد خانواده باشد را مثبت بر شمرد و گفت: این تبلیغات اتفاقا خوب عمل می کند. اگر تبلیغ خانواده را انجام دهیم، تبلیغ زن محوری داشته باشیم و در تمام تبلیغات حتی آشپزی، دکوراسیون خانه و زیبا شناسی تاثیر زیادی بر تحکیم و تشکیل خانواده در جامعه دارد. در بحث زیبایی یک خانم، باید نشان بدهیم که اگر تحریکی از سوی او ایجاد بشود، کجا باید ارضا شود باید نشان داد ارضای این تحریک باید در خانواده باشد. باید سعی کنیم رابطه جنسی در قالب خانه و خانواده و ازدواج را در تبلیغات، فرهنگ کنیم. در شبکههای ماهواره ای مانند فارسی وان دو و سه بیشتر سرمایه ها بر روی ترویج رابطه جنسی مستقیم و بدون هیچگونه آداب و رسوم و مبالات است.
فیاض با تاکید بر این مطلب که ازدواج در سن پایین به خصوص در سن جوانی و ۱۸ سالگی را باید ترویج داد، ادامه داد: یکی از دانشجوهای من رتبه یک کنکور در فوق لیسانس بود و در ۲۳ سالگی با وجود مخالفت خانواده خود و همسرش ازدواج کرد. ولی الان الگویی برای خانوادههای فامیل شده و زندگی خوبی دارد و خانواده هایشان به آنها در زندگی کمک می کنند. مشکل امروز جامعه ذهنیتهایی است که در مورد اجرایی شدن طرح ازدواج در سن پایین، در جامعه فکر می کنیم و همین مساله کار ما را دچار مشکل کرده است. بچههای ما به هر راهی می افتند غیر از راه اصلی که راه ناجوری است و تبلیغات هم آنقدر نیست که افراد را ترغیب کند.
این استاد دانشگاه با اشاره به این مطلب که شبکه ای مانند فارسی وان از اوایل سال در فیلمهایی که پخش می کند در حال ترویج هم جنس بازی است ادامه داد: آنچه که من را در مورد آینده نگران میکند، هم جنس بازی و تبلیغاتی است که برخی از شبکههای ماهواره ای روی آن مانور می دهند. اگر اولین خاطرات و حافظههای جنسی در دورههای نوجوانی و جوانی در قالب ازدواج شکل بگیرد، دختر و پسری که اولین بلوغ جنسی و رابطه شان در چارچوب درست باشد، دیگر حافظه گناهی برایشان نمیماند که تکرار گناه کنند. اگر سن ازدواج پایین بیاید فرد تا آخر عمر همسرش را بهترین و زیباترین شخص میداند و دیگر رابطهای خارج از خانواده ندارد و طلاق و همسرکشی در جامعه و قتلهای خشن نظیر پل مدیریت اتفاق نمیافتد.
وی با اشاره به این مطلب که هم در تبلیغات و هم در فیلم ها باید آموزش رمز و رازهای زنانه برای تسخیر مردها به طور غیر مستقیم داده شود گفت: این حیلهها و دلرباییهای زنانه می تواند در قالب حجاب و متانت به جوانان آموزش داده شود. جذب افراد در دنیای مدرنیسم به طور جنسی است در حالی که انسان امروزی ذاتا عشق و صداقت و رابطه عاطفی شدید را دوست دارد و نه رابطه جنسی صرف. تبلیغ برای ازدواج زود باعث می شود که یک خانواده به مرور زمان به ایجاد خویشاوند منجر شود که مولد محبت و مهربانی در جامعه است.
وی در آخر افزود: سن ازدواج بالا رفته و اگر این تبلیغات در پایین آمدن آن کمک کند خوب است و اشکالی ندارد و مسایل حاشیهای مربوط به این تبلیغات به مرور کمرنگ میشود.
منبع: برنا
باز نشر: مجله اینترنتی Bartarinha.ir
نظر کاربران
مطلبتون عالی بود مرسی
سلام من با این استاد دانشگاه درباره سن پایین برای ازدواج موفق نیستم همونطور که خیلی روانشناس ها و مشاوران ازدواج موافق نیستن به نظر من سن ازدواج وقتی هست که فرد به بلوغ اجتماعی برسه حالا می خواد توی هر سنی باشه
پس باید سعی کرد سن رسیدن به بلوغ اجتماعی رو پایین آورد و مسئولیت پذیری رو که در واقع بخشی از همون بلوغ اجتماعی هست
من خودم 19 سالم هست دوستانی رو می شناسم که سن پایین ازدواج کردن و طلاق گرفتن!
بنظر شما این تحکیم خانواده است؟!!!
اصل دید پدران و مادران در این امر ازدواج است که آن را موفق یا ناموفق می کند نه سن ازدواج
من کامالا با ایشون مخالفم ، ازدواج یک مسئولیت بزرگ و نباید بهش ساده نگاه کرد حتی کسایی که به نظر خودشون توی سن پایین به بلوغ فکری میرسن و تصمیم به ازدواج میگیرن سخت در اشتباه هستند و 90 درصد از ازدواجشون پشیمون میشن .
بنظرم ازدواج ی مقوله خیلی پیچیده ایه ونمیشه ی قانون واسش تعریف کردو بهش جامعیت داد.فقط سعی کنیم تو این مقوله صداقتو پیشه کارمون قرار بدیم ولی ای کاش تو کشور عزیزمون یسری محدودیتها برداشته میشد!
پاسخ ها
میشه بگی مثلا چه محدودیاتایی؟
ki mige kasaE k tu sen e paEn ezdevaj mikonan movafagh mishan?b nazaram aksareshun az ru y alahghe y bachegunas k ta akharesham hata age b talagh nakeshe neshunehay e pashimuni o v3 har 2 taraf mizare.
ای وااااای.... اصلا باورم نمیشه یه استاد دانشگاه همچین نظری داشته باشه , ازدواج تو سن پایین وحشتناکه ...
mn ham ba in nazar moafegam darsorati ke hardo taraf to jk grohe seni basand
بآسلام
اول بگم که من نه مشاورم و نه طلبه.فقط میخوام بگم که من د یه سایت یه حدیث از امام علی (ع)خوندم که فرموده بود:
ازدواج اگر به موقع وآگاهانه باشد پایدار میماند
یک نکته مبهم در صحبتهای این استاد قابل تامل است و آن اینکه ایشان طوری در مورد خانمهای امروزی صحبت میکنند که رابطه جنسی آزاد دارند که انگار ایران را مانند کشورهای مستهجن اروپایی و آمریکایی قلمداد کردند آقای استاد محترم اینطور زنها قطعا یا خیابانی هستند یا بی اصل و نسب و بدون دین که روابط جنسی آزاد قبل از ازدواج دارند
من هم با نظر پردیس موافقم. بلوغ اجتماعی و شخصیتی و خیلی چیزهای دیگه مهمه نه فقط اینکه بچه وقتی 18 سالش شد بدوه زن بگیره یا شوهر کنه وقتی از هر نظر وابسته و بچه است! وقتی مفهوم ازدواج رو نمیدونه. هر وقت بالغ شد میتونه ازدواج کنه هرجند 40 سالش باشه. این چه جور استادیه؟!!!!!
سلام به كساني كي اين نظر رو مي خوانند
رضا 23 مجرد هم هستم
تفكر اين استاد دانشگاه بد نيست.حرف هاي غير منطقي هم نمي زند.
بايد روي گفته هايش فكر كرد.
دوستان ازدواج انقدر هم كه فكر ميكنيد ترسناك نيست..كافيه 2 مورد رو رعايت كنيد
و داشته باشيد.1 طرف مورد نظر رو انتخاب كنيد(خانواده ها به هم بخورند)
2.پول
انقدر هم از طلاق نترسين افكارتون از بعضي سنتهاي اشتباه پاك كنيد.
دختر يا پسري كه طلاق گرفته كج نگاه نكنيد.اينكه
ميگن مطاقه است ...خوب باشه چه اشكالي داره..
يه زندگي شروع كرده ديده درست نيست تمام كرده..
طلاق يعني پايان يه دوستي يه رابطه.كه شما متوجه شدين درست نيست.
چه دختر چه پسر فرق نميكنه..
(نكته در مورد دختران :زمان نامزدي را زياد كنيد بدون ترس.بگذاريد خوب بشناسيدش.بعد يا ازواج يا پايان رابطه..
اگه ازدواج بود باز هم سعي بر شناخت بزاريد بعد بزاريد شما را از دختر بودن بندازد)
اقايان:ازدواج نكنيد.اول انتخابش كنيد به خانواده بگيد با خانواده ها رفت امد كنيد نامزد باشيد..اگر پسند كردين ادامه بدين اگر نكردين بگيد به درد هم نمي خوريد ....
اگر كسي نظري داره برام ايميل كنيد خوشحال ميشم دوستاني پيدا كنم و بحث كنيم نظرات هم رو به اشتراك بزاريم...
نظر خاصی ندارم
اين استاد هم نفسش از جاي گرم بلند مي شه. جناب آقاي استاد بنده با بيست و هشت سال سن و داراي مدرك مهندسي از دانشگاه معتبر و داراي چهارسال سابقه ي كاري مفيد، هنوز نتونستم خرج و مخارج عروسي ام رو جور كنم، اونوقت چطوري مي توسنتم تو سن 18 سالگي ازدواج كنم!!
اتفاقا ازدواج کردن تو سن پایین از یه لحاظ عالیه اما اگاهی فرد به مسایل زناشویی کمتره
انحرافات کمتر میشه
سلام منم با نظر این اقا استاد موافق نیستم سن پایین برای ازدواج اصلا درست نیست چون ادم هیچی از ازدواج نمیدونه از طرف مقابل هم نمیدونه.من اگه میخاستم تو سن ۱۷یا۱۸ازدواج کنم مطمینن زندگی خوبی نداشتم نمیتونستم اداره کنم اما الان که ۲۲سالمه بازم فکر میکنم هنوز هم امادگی ندارم ولی بازم نسبت به اون وقت بهترم
نظریات همه دوستان بسیار خوب و قابل قدر است و میباشد.
من هم 21 ساله و مجرد هم هستم.
با تشکر
به اعتقاد بنده که خودم نیز فارغ التحصيل جامعه شناسی هستم حرفهای این آقا ابدا پختگی و بار علمی در سطح استاد دانشگاه تهران نبود. به احتمال زیاد از آشنايان نویسنده و یا شخص خودشان میباشند.