۶۲۴۲۳۵
۵۰۰۳
۵۰۰۳
پ

زنان در پست‌ های عالی مدیریتی ناپدید می‌شوند!

حضور زنان در پست‌های بالای مدیریتی روز گذشته بار دیگر مورد بحث قرار گرفت. یکی از وعده‌های رئیس‌جمهور رعایت سهم ۳۰‌درصدی زنان برای به دست گرفتن مناصب بالای اجرایی است.

روزنامه آرمان- آرزو ضیایی: حضور زنان در پست‌های بالای مدیریتی روز گذشته بار دیگر مورد بحث قرار گرفت. یکی از وعده‌های رئیس‌جمهور رعایت سهم ۳۰‌درصدی زنان برای به دست گرفتن مناصب بالای اجرایی است.
در سال‌های اخیر تعداد زنان تحصیلکرده در ایران افزایش چشمگیری داشته است، اما به این نسبت سهم زنان از اقتصاد، شغل و سمت‌های اجرایی محقق نشده است. به دنبال طرح مطالبات زنان برای افزایش سهم خود در مناصب بالای اجرایی، رئیس‌جمهور وعده داد که ۳۰‌درصد از سمت‌ها به زنان اختصاص یابد. هر چند در ماه‌های اخیر شاهد انتساب زنان بیشتری در سمت‌های بالای اجرایی بوده‌ایم، اما همچنان تا نقطه مطلوب فاصله زیادی وجود دارد. روز گذشته معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده عنوان کرد: «زنان در پست‌های عالی مدیریتی ناپدید می‌شوند.»
با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید و اعلام برنامه‌های رئیــس‌جمهور، امید به بهبود و پیشرفت شــاخص‌های مربوط به ارتقای جایگاه زنان در ســاختار کلان کشور افزایش یافت. هرچند این امید هرگز در تحقق اهداف کلانی مانند تعیین وزیر زن تبلور نیافت اما فعالان حوزه زنان و سیاستمداران زن امیدوارند زنان در این دوره از دولت تدبیر و امید حداقل سهم قابل ‌توجهی از پست‌های کلان مدیریتی داشته باشند.
زنان به مدیریت عالی برسند!
معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور در دومین نشست تخصصی تبادل نظر پیرامون برنامه‌های امور زنان و خانواده در دولت دوازدهم از ارائه کارنامه فصلی به دستگاه‌های مختلف مبنی بر عملکرد آنان در بهره‌مندی از زنان در پست‌های مدیریتی خبر داد. معصومه ابتکار با انتقاد از تحلیل‌های‌آماری که توسط بعضی از دستگاه‌های کشور ارائه شده و ادعا می‌کند که از ۳۰‌درصد زنان در پست‌های اجرایی خود استفاده کرده‌اند، افزود: نباید فراموش کرد که این مصوبه شامل بهره‌مندی از زنان تنها در مدیریت اجرایی و میانی نیست، بلکه باید از آنان در تصمیم‌سازی و مدیریت عالی نیز استفاده شود.
این در حالی است که شاهدیم زنان در پست‌های عالی مدیریتی تقریبا ناپدید می‌شوند. او در مورد حضور زنان در پست‌های‌مدیریتی عالی اظهار کرد: در صورتی‌که زنان با گذراندن سلسله مراتب اداری که توسط شورای عالی اداری پیش‌بینی شده است به پست‌های مدیریتی بالا دست پیدا کنند، دستاوردی که از این طریق برای آنان ایجاد خواهد شد از حضور یک وزیر زن در کابینه نیز بیشتر خواهد بود.
با طی این مسیر به شکل آهسته و پیوسته، کشور نیز به مرحله‌ای خواهد رسید که به شکل گسترده از حضور زنان بهره‌مند شود. ابتکار با اشاره به ماده ۱۰۱ و اهمیت برنامه‌ریزی در حفظ تعادل‌جنسیتی در سطح مدیریت‌های استانی اظهار کرد: باید نگاه متوازنی نسبت به زنان و مردان و فرصت‌های برابر آنان داشت، چرا که توسعه بدون حفظ تعادل‌جنسیتی و فرصت‌های برابر برای زنان و خانواده‌ها میسر نخواهد شد. رویکرد گفت‌وگوی ملی خانواده در تلاش است تا این نگاه را تقویت کند.
شناسایی ۲‌هزار زن توانمند با پست‌های مدیریتی
مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده با تاکید بر اهمیت توان افزایی زنان گفت: بیش از دو‌هزار زن توانمند که در استان‌ها پست‌های مدیریتی داشتند شناسایی شدند که تا کنون برای آنان ۴۳ دوره آموزشی برگزار شده است. فرهمندپور که در دومین جلسه تخصصی تبادل نظر پیرامون برنامه‌های امور زنان و خانواده دولت دوازدهم با حضور مشاوران وزرا، مدیران کل استان‌ها و تسهیلگران استانی صحبت می‌کرد، افزود: در طرحی که به سفارش معاونت امور زنان و خانواده و با همکاری وزارت کشور برگزار شده، ‌هزار و ۹۰۳ زن در دوره‌های حضوری و غیرحضوری آموزش دیده اند که از زنان شوراهای اسلامی شهرها، زنان مدیرکل، معاونان مدیرکل و مشاوران امور بانوان وزارتخانه‌ها بوده‌اند.
او با اشاره به اینکه ۶۰۰ زن از این تعداد از وزارت کشور و نهادهای زیرمجموعه آن مانند فرمانداری‌ها و استانداری‌ها بودند، تصریح کرد: ۹۶۳ نفر از دستگاه‌های‌اجرایی و ۲۵۹ نفر نیز از نمایندگان شوراهای شهر دوره‌های گذشته آموزش دیده‌اند. فرهمندپور در ادامه با بیان اینکه بیشترین شرکت‌کنندگان از استان فارس با ۹۵ نفر بودند، اظهار کرد: در این طرح بسیاری از اساتید و و مدرسان برجسته بومی شناسایی شدند. او با بیان اینکه بیشترین زنان شرکت‌کننده از مدیران وزارت کار و تعاون و رفاه‌اجتماعی با ۱۲۲ نفر هستند، ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی با نزدیک ۸۰ نفر در رده بعدی قرار دارد. همچنین در سطح دستگاهی نیز سازمان‌بهزیستی با ۶۰ نفر بیشترین شرکت‌کننده در این طرح را به خود اختصاص داده است.
۱۰‌درصد پست‌های مدیریتی در اختیار زنان
مشاور امور زنان و خانواده سازمان اداری استخدامی کشور با بیان اینکه بر اساس برنامه ششم توسعه مشخص شده است نسبت مدیران زن در پست‌های‌مدیریتی به ۳۰‌درصد افزایش یابد، اظهار کرد: آمارها نشان می‌دهد زنان به شکل میانگین تنها ۵/۸ تا ۱۰‌درصد در پست‌های مدیریتی قرار گرفته‌اند. کریمی با اشاره به بخشنامه سازمان اداری و استخدامی کشور در مورد برنامه ارتقای سازمانی زنان توانمند و مشارکت بیشتر آنان در نظام اداری گفت: بر اساس این مصوبه وزرا و روسای سازمان‌های زیر نظر رئیس‌جمهور مکلف شده‌اند که حداقل دو نفر جوان متخصص ۳۰ تا ۴۵ سال، به عنوان معاون، مشاور یا دستیار را منصوب کنند که حداقل یکی از آنان زن باشد. به گزارش ایسنا، او با اشاره به تبصره ۷ همین مصوبه از شورای عالی اداری افزود: پیش‌بینی شده امتیازات ویژه‌ای برای تصدی پست‌های مدیریتی به زنان و جوانان بر‌اساس اقدامات علمی و پژوهشی آنان اعطا شود.
تعمیم رویکرد وزارت‌نفت به سایر وزارتخانه‌ها
یک عضو فراکسیون زنان در گفت‌وگو با «آرمان» با انتقاد از روند کنونی تخصیص پست‌های مدیریتی به زنان می‌گوید: رئیس‌جمهور می‌توانست با تعیین وزیر زن قدم بزرگی را در راستای اعتمادسازی به زنان و انتصاب آنها در سطوح بالای مدیریتی بردارد. طیبه سیاوشی شاه‌عنایتی می‌افزاید: مساله مهم این است که در صورتی زنان می‌توانند پست‌های مدیریتی کلان را به دست آورند که در بخش‌های اداری آقایانی که دارای پست‌های کلان مدیریتی هستند اعتماد لازم را به خانم‌ها برای واگذاری پست‌های مدیریتی داشته‌باشند. در حال حاضر واگذاری پست‌های مدیریتی به شکل قانونی برای خانم‌ها رخ نمی‌دهد، برای مثال یک زن ۱۰ یا ۱۵ سال با مدرک کارشناسی در یک سمت باقی مانده‌ و هیچ‌گونه ارتقای شغلی پیدا نمی‌کند، در حالی که یک مرد با همان میزان تحصیلات چندین پله در شغل خود ارتقا پیدا و چند پست مهم را کسب می‌کند.
او تاکید می‌کند: بنابراین کسب یک پست کلان مدیریتی توسط یک زن سبب ایجاد موقعیت‌های جدید برای خانم‌هایی خواهد شد که سال‌هاست به عنوان کارشناس فعالیت می‌کنند. سیاوشی شا‌ه‌عنایتی می‌افزاید: هر چند وزارت نفت وزارتخانه مردانه‌ای محسوب می‌شود اما زنان اکنون در این وزارتخانه به عنوان معاون وزیر منصوب شده‌اند و وزیر نفت فعالیت ‌گسترده‌ای را در این زمینه انجام داده‌ است. تلاش‌های زنگنه در این راستا باید برای سایر وزرا الگوی رفتاری باشد. او خاطرنشان می‌کند: تمام وزارتخانه‌ها باید ملزم به برگزاری آزمون با فرصت برابر میان زنان و مردان شوند.
این آزمون‌ها به نوعی تست‌مهارت برای افراد است تا زنان بتوانند در فرصتی برابر با مردان به وزارتخانه‌ها ورود پیدا کنند. وزارت نفت این آزمون را برگزار کرد و تعداد قابل‌توجهی از زنان توانستند در آن کسب امتیاز کنند و به شکل کارشناسی شده و بر اساس روال قانونی منتصب به پست‌های مدیریتی شوند. اما متاسفانه شاهد برگزاری این گونه از آزمون‌ها در وزارتخانه‌های دیگر نیستیم. در سایر وزارتخانه‌ها تنها وزیر یا معاون وزیر در صورت علاقه‌مندی شخصی زنان را به پست‌های مدیریتی منصوب می‌کنند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج