۶۰۷۸۲۶
۱۲ نظر
۵۰۱۲
۱۲ نظر
۵۰۱۲
پ

هزینه های میلیونی برای موزیک هیأت ها!

برخلاف سال‌های گذشته که در مراسم عزاداری ایام تاسوعا و عاشورای حسینی (ع) مردم بر اساس اعتقادات مذهبی فعالیت می‌کردند، این روزها برای انجام برخی امور در هیأت‌ها و تکایا هزینه‌های چند میلیونی دریافت می‌شود.

خبرگزاری ایسنا: برخلاف سال‌های گذشته که در مراسم عزاداری ایام تاسوعا و عاشورای حسینی (ع) مردم بر اساس اعتقادات مذهبی فعالیت می‌کردند، این روزها برای انجام برخی امور در هیأت‌ها و تکایا هزینه‌های چند میلیونی دریافت می‌شود.

در این میان، یکی از بخش‌هایی که بیشترین هزینه‌ را به هیأت‌ها و تکایا تحمیل می‌کند، بخشی است که مربوط به هزینه‌های موزیک و اکوی آنها می‌شود. این در حالی است که پیش از این مراجع دینی بارها بر قبیح بودن استفاده از موزیک در هیأت های مذهبی تأکید کرده بودند.

محسن محمدی از جمله شبیه‌خوانانی است که سال‌هاست در این زمینه فعالیت کرده است. وی تأکید دارد در سال‌های گذشته شرایط اقتصادی و به ویژه هزینه‌های مربوط به موزیک و اکو (دستگاه پخش صدا) شرایطی ایجاد کرده که به تدریج رونق کار شبیه‌خوانی کمتر و کمتر شده است.

وی در این باره تأکید دارد که اکنون بانیان هیأت‌ها و تکایا در موارد متعدد از پس هزینه‌های چند ۱۰ میلیونی موزیک و اکو برنیامده و علاقه‌ای برای پرداخت به این بخش نشان نمی‌دهند.

این شبیه‌خوان در عین حال اظهار کرد: سال گذشته ما تنها برای یک چادر، موزیک و اکو بالغ بر ۱۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان هزینه کردیم اما در سال جاری هزینه‌ها از این هم بالاتر رفته و امکان اجرای ۱۰ روزه تعزیه برای بسیاری از گروه‌ها وجود ندارد.

محمدی همچنین عنوان کرد: این اتفاق در شرایطی رخ می‌دهد که در گذشته علاوه بر ۱۰ روز اول ماه محرم در سایر مناسبت‌های مذهبی نیز گروه‌های مختلف به اجرای تعزیه می‌پرداختند.

وی با تأکید بر این که در حال حاضر یک شیپورزن برای همکاری با هیأت‌ها رقمی معادل ۷ میلیون تومان طلب می‌کند، گفت: استدلال بسیاری از افراد آن است که از این راه زندگی می‌گذرانند؛ در حالی که این افراد شغل ثابت دارند.

این تعزیه‌خوان در ادامه صحبت‌های خود به خوانندگانی که در برخی از تکایا به نوحه‌خوانی می پردازند، اشاره کرد و گفت: حتی در برخی موارد نوحه‌خوان‌هایی که حرفه‌ای‌تر هستند، مبالغ چندانی بابت خواندن نوحه در هیأت‌ها طلب می‌کنند.

محمدی در ادامه صحبت‌های خود با اشاره به برخی دیگر از هزینه‌هایی که برای هیأت‌ها و تکایا وجود دارد، گفت: امسال ما تنها برای تعمیر زره‌های خود حدود ۳۵۰ هزار تومان پرداخت کردیم اما البته زره‌هایی هم در بازار وجود دارد که جنس آنها به هیچ عنوان مرغوب نبوده و شاید اگر یک بار آنها را بر تن کنیم، دانه‌های آنها از جا کنده خواهد شد. برای این نوع زره‌ها نیز قیمتی حدود ۲۴۰ هزار تومان تعیین شده است.

محمدی ادامه داد: سال گذشته یکی از افرادی که برای ما به اجرای موزیک می‌پرداخت، بابت هر روز ۴۵۰ هزار تومان دستمزد می‌گرفت اما امسال همین شخص تأکید دارد که برای اجرای موسیقی در دسته‌های عزاداری روزانه ۷۰۰ هزار تومان خواهد گرفت که برای ما پرداخت چنین هزینه‌هایی دشوار است. از سوی دیگر، افرادی که به اجرای موسیقی می‌پردازند، در این روزها چنان فعال هستند که از مدت ها قبل برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام داده و اکنون فرصتی ندارند و بر همین اساس، در سال جاری اجرای یک مراسم شبیه‌خوانی برای ما حدود ۲۰ میلیون تومان هزینه به همراه دارد.

اما مروری بر قیمت‌های بازار نیز گویای آن است که در حوزه موسیقی و موزیک که از سال های گذشته در تکایا رونق گرفته، هزینه‌های سنگینی وجود دارد. به عنوان مثال، در ایام محرم و صفر هر سال هیأت‌های زیادی سیستم‌های صوتی خود را افزایش می دهند که این سیستم‌ها عبارتند از اکو، باند، میکسر، دایناکورد، میکروفن‌های معمولی و بی‌سیم، موتور برق و سیستم‌های وایرلسی که روی چرخ‌ها سوار می‌شوند و از سیم استفاده نمی‌کنند. از سوی دیگر، در هیأت‌ها ریتم‌های زنجیرزنی نیز به کار می‌رود که شامل طبل، سنج و دهل بوده که در سال‌های جدید به آنها دمان و پرکاشن هم اضافه شده است.

بدین ترتیب هزینه‌های نصب و راه‌اندازی یک دستگاه صدابرداری در هیأت‌های عزاداری و زنجیرزنی به شرط استفاده از باندهای ایرانی از جفتی سه میلیون تا شش میلیون تومان خواهد بود که این هزینه‌ها در صورت استفاده از باندهای خارجی به جفتی پنج تا ۱۴ میلیون تومان نیز می‌رسد. از سوی دیگر، دستگاه میکسر یا همان دایناکورد که کار تنظیم صدا را بر عهده دارد، قیمت‌های مختلفی داشته و در حال حاضر کمترین هزینه برای خرید یک میکسر حدود چهار میلیون تومان است که البته این مدل ارزان‌ترین میکسرها به شمار رفته و مدل‌های بالاتر از آن، به ترتیب از ۱۲ تا ۴۰ میلیون تومان‌ قیمت دارند. بر اساس برخی مشاهدات، سیستم موزیک و ریتم هیأت‌ها که شامل طبل می‌شود، قیمتی حدود ۳۰۰ تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان داشته و برای دهل نیز از ۱۵۰ هزار تومان تا یک میلیون و ۲۰۰ تومان هزینه می‌شود. همچنین سنج از ۵۰ هزار تومان تا یک میلیون تومان قیمت داشته و برای پرکاشن هزینه‌هایی از ۷۰۰ هزار تومان تا ۶ میلیون تومان در نظر گرفته می‌شود.

همچنین برای استفاده از سیستم وایرلس باید یک فرستنده و یک گیرنده صدا نصب شود که برای هر چرخ داخل دسته‌ها هزینه‌ای حدود ۱.۵ تا ۲ میلیون تومان نیاز است. میکروفون‌های بی‌سیم و نسل جدید قیمت‌هایی از ۴۰۰ هزار تومان تا ۵ میلون تومان داشته و برای هر چرخ حامل سیستم برقی که در میان دسته‌ها حرکت می‌کند، حدود دو تا سه موتور برق نیاز است که هزینه هر موتور برق از ۵ تا ۱۲ میلیون تومان برای سیستم‌های کارکرده و ۱۴ تا ۲۵ میلیون تومان برای سیستم‌های نو محسوب می‌شود.

اما درآمدزایی‌های صورت گرفته در ماه محرم به این موارد خلاصه نشده و طبق مشاهدات، حتی افرادی که برای ذبح قربانی اقدام می کنند، هزینه‌ای بالغ بر ۲۵ هزار تومان برای ذبح یک گوسفند دریافت می‌کنند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • شهرام سلیمانی

    متاسفانه هر سال میبینیم محرم حال و هوای خود را از دست میدهد و جای خود را به پوزهای تزیئنی و صرف هزینه های هنگفت میدهد که شاید برای بعضی ها خوشایند اما برای بیشتر مردم نارضایتی را بهمراه می اورد. ای کاش محرم مانند گذشته ساده و پر از احساس و با هزینه خود مردم محله و همبستگی هم اجرا میشد و تمام تکیه ها به مسجد محل ختم میشد. متاسفانه مساجد و امام جماعت ها همت و اراده محکم نداشته و سلیقه ای برخورد کردن و موجب شد مردم کم کم از مساجد دور و به تکیه ها و بعضا به منازل رجوع و عزاداری کنن که باعث کم رنگ شدن مساجد شد.

  • بدون نام

    واقعا تا کجا پیش رفته که برای انجام مراسم و برای مردم آزاری و ایجاد سر و صدا و سلب آسایش مردم باید هزینه های میلیونی کرد و جیب چینی ها رو پر کرد تا به ریش ما بخندند ، بخدا اندازه جلبک هم عقل داشتن خوب چیزیه

  • مهدی

    اینها که گفتی لوازم کنسرت.بود از خدا چه خبر؟ عزاداری که محل درآمد و حرفه دنیوی باشه ِِِِشیپورچی و خواننده و پرکاشن و بیسیم و موتور برق و ...جایی برای ابا عبدالله باقی نمیمونه ...اجرکم عندال......

  • دریادار

    خدا و امام حسین هم راضی نیستند قدیم تر ها مردم از هر قشری بودند تو ایام محرم از مال و هنر و وقتشون را در راه عشق به امام حسین میگذاشتند کسی فکر درآمد روزانه برای دستمزد در اجرای مراسم نبود چرا پول اکو، موزیک در حالی که اینقدر تو جامعه مستحق داریم واجبه والله تو صف نذری سر یه وعده غذا با یه سالمندی خیلی پیر که توان ایستادن صف را نداشت دعوا کردن با نفر اول صف که چرا اجازه دادی زودتر نذری بگیره خداوکیلی این مردم که یه پرس غذا رو دارن دریغ میکنند گذشت رو درک می کنند انصاف و عدالت حسین و مردانگی را من خودم این صحنه را با چشم دیدم و تاسف خوردم که آقا حسین واقعا چه جفاهایی که به تو روا شدو هنوز هم بی مهری ها میشود کاش میشد تا چهلم محرم آنچه مردم در توان داشتند در راه امور خیریه انفاق می کردند اینقدر ریخت وپاش اضافه مداح و هیئت، ......نمیکردند .کاش اینهمه سرمایه انسانی ، مالی و معنوی بدرستی هدایت میشد و بابت نوحه های من در آوردی هزینه نمیشد خواهشمندم این نظر را ننویسید قابل انتشار نیست ، انتشار دهید شاید به خواب زدگان بیدار شوند، امام حسین جان مبارکش را برای نذری و روضه نداد درسهایی داد که هنوز ما انسانها از درک واقعی آن عاجزیم

  • بدون نام

    إز شور حسيني و عاشورايي بد جوري سوختيد. يك شهيد حججي سالها برنامه اربابان شما رو خنثي ميكنه. همين الان هم باللترين خبرهاتون بديها و نكات منفي در عزاداريهاست. أفتأدن در ديگ و موزيك هياتها.

    به اميد خدا در اهدافتون موفق نخواهيد شد.

  • بدون نام

    در شهر ما تیر آهنهای 12 متری وبیشتر به عنوان علم حمل میکنند که هیچ ربطی با محرم و مراسم آن ندارد و فقط برای زور آزمائی عده ای وهمچنین صرف هزینه های زیاد است .
    والبته راه بندان وآزار واذیت هیات هم از انها بهره میبرند .
    هیچ مسئولی هم مانع این گونه اعمال وکارهای مندراری نیست .

  • reza

    اینها سهم بیت الماله. من به شخصه هزینه در زمینه موزیک های نامناسب و ایجاد این صداهای ناهنجار رو حرام اندر حرام می دونم.

  • بدون نام

    جای تاسف است . هر روز از رفتار و کردار حسینی دورتر می شویم .

  • yasamin

    همیشه فکر میکردم این افراد دلی و با نیت تقرب کار میکنند

  • سعید

    هدف ما از برگزاری این مجالس عزاداری چیه؟؟؟
    با این کارها میخواهیم چی رو ثابت کنیم،کاروان کربلا کی علم و طبل و سنج و ..... داشت! هیئت ما رو ۱۲ نفر تشکیل دادند ، وقتی دسته بیرون میاوردند، تعدادشون از ۱۲ نفر تجاوز نمیکرد،به قدری با اخلاص و سادگی عزاداری میکردند که اکثر مردم اون منطقه قربانی ها و نذوراتشون رو به این هیئت میدادند،وجالب اینکه بعد سی سال هنوز هم این کار رو میکنند،خیلی از این افراد یا شفا گرفتن یا به مراد دلشون رسیدن،بعد سی سال تنها چیزی که تغییر کرده تعداد عزاداران است و مداح و تعدادی پرچم اضافه شده،این هیئت به قدری ساده و بی ریا برگزار میشه که بعد شرکت در این هیئت احساس کربلایی بودن میکنیم،خیلی ها خواستند علم و موزیک و...... وارد این هیئت کنن اما نگذاشتن،لطفا شما عزاداران خالص حسینی هم نگذارید رنگ و بوی دیگه ای بگیره عزاداریهاتون،قبول باشه،سلام بر حسین لعنت بر یزید و یزیدیان

  • عسل

    خیلی بیشتر از اینها پول خرج میکنن

  • کامبیز

    با سلام.مداحها چی؟اونا رو پیگیر نمیشین؟اونا که....از لایکهای زیر کامنتها میتونین تشخیص بدین مردم با من موافقن یا نه.ممنون.

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج