۵۷۴۴۱۳
۴ نظر
۵۰۰۳
۴ نظر
۵۰۰۳
پ

بحران نه، به ورشکستگی آبی رسیده‌ایم

بحران حاکی از وقوع یک وضعیت با شرایط جدی در یک بازه زمانی محدود است. احتمال وقوع بحران همیشه وجود دارد اما زمان و مکان دقیق وقوع آن قابل پیش بینی نیست.

خبر آنلاین: بحران حاکی از وقوع یک وضعیت با شرایط حدی در یک بازه زمانی محدود است. احتمال وقوع بحران همیشه وجود دارد اما زمان و مکان دقیق وقوع آن قابل پیش بینی نیست.

در بازه زمانی محدود بحران، ذینفعان و ذیمدخلان برای مقابله با وضعیت بحرانی و بازگشت به شرایط قبلی بسیج می شوند. در پایان وضعیت بحرانی یا شرایط سامانه تحت مدیریت به قبل بر می گردد که به معنی موفقیت در اداره و مواجهه با بحران و احیای نسبتا مطلوب شرایط پیش از بحران است و یا شکست حاصل می شود که حاکی از عدم موفقیت در, اداره بحران و عدم بازگشت شرایط سیستم به وضعیت پیش از وقوع بحران است. حال با این تعریف، آیا ایران دچار بحران آب است؟

جواب این سوال منفی است چون:

۱- ما سال‌هاست که صحبت از وضعیت بحرانی می کنیم در حالی که بحران دارای مدت زمان محدود است. پس اگر از شرایط بحرانی عبور نکرده ایم، باید بپذیریم که "شکست" حاصل شده است.

۲- بحران دارای بار روانی است و شرایط بحرانی می تواند همگان را برای مقابله با شرایط بسیج کند. اما این اتفاق در ایران رخ نداده و استفاده مکرر و متعدد از این واژه برای توصیف شرایط وخیم در بخش های مختلف، مردم و مسئولین را به بحران بی تفاوت کرده است. در نتیجه شرایط جدی گرفته نمی شود و جامعه در ایجاد عزم جدی و تشکیل بسیج مقابله با شرایط بحرانی ناکام می ماند.

۳- در دوران بحران هدف مجموعه تصمیم گیر و مجری احیای سامانه و بازگشت به شرایط قبلی است. اما سامانه های طبیعی و اکوسیستم در صورت نابودی به راحتی و در یک دوره زمانی کوتاه و قابل قبول، احیا پذیر نیستند. به همین دلیل "شکست" اکوسیستمی حاصل می شود و منابع آبی نظیر تالابها و منابع آب زیرزمینی در کوتاه مدت قابل احیا نیستند.

۴- به هنگام بحران تمام تمرکز بر روی مبارزه با شرایط بحرانی و بازگشت به شرایط قبلی است و تلاشی برای تطبیق صورت نمی گیرد. حال اگر شکست حاصل شده باشد در صورت عدم درک و پذیرش شکست، متولیان به مبارزه و تلاش برای احیای شرایط قبلی ادامه می دهند که این رویکرد هزینه های مقابله با بحران و هزینه عدم تطبیق با شرایط جدید را به طور تصاعدی افزایش می دهد.

باید پذیرفت که وضعیت کنونی را نمی توان دیگر "بحران آب" نامید. در واقع ما در مدیریت بحران اب شکست خورده ایم و شرایط گذشته قابل احیا نخواهد بود. من به این شرایط "ورشکستگی آبی" می گویم. در شرایط ورشکستگی، بدهی های سیستم یا میزان انتظار از سیستم (حقابه ها و مصارف) بیشتر از موجودی سیستم است و انتظارات ذینفعان برآورده نمی شود.
در این شرایط به جای تلاش برای افزایش منابع تمرکز اصلی باید بر اذعان به شکست، کاهش مصارف و تطبیق با شرایط جدید و برگشت ناپذیر (در بازه زمانی معقول) باشد. هر گونه تاخیر در پذیرش شکست، تنها هزینه را برای مدیران و بهره برداران افزایش می دهد.

اگر از بحران حرف می زنیم و ورشکستگی را انکار می کنیم در واقع به خودمان و مردم دروغ می گوییم. ما باید بپذیریم که محصول سالها بی تدبیری را نمی توان در کوتاه مدت از بین برد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • حسن سلیمانی

      ای کاش بجای این همه هزینه بابت هشدار. تذکر. بالا بردن نرخ قبوض از سیاست و مدیریت صحیح استفاده میکردیم. برای سرمایه های ملی مثل نفت . اب . گاز و... از مدیریت همه جانبه و متخصصان عالی استفاده میکردیم. وقتی زمین ها را اسفالت میکنیم. جوی اب ها را پر میکنیم. در مسیر رودخانه خانه و ویلا میسازیم . باغ های بزرگ را به قطعات کوچک تبدیل میکنیم و حفر چاه میکنیم معزل اینهاست. وقتی وزیر نیرو راهکاری برای جمع اوری باران و برف را ندارد. وقتی نظام در خصوص فضای سبز کاری نمیکند مطمئن باشید چند سال دیگر ایران تبدیل به برهوت و کویر خواهد شد. از الان باید دید خوزستان. اهواز . ارومیه با پیشروی وسیع خشک سالی کی و چه زمان به سمت تهران بیاید.

    • بهروز

      شاید طرح خدا بیامرز هاشمی رفسنجانی ،اتصال خلیج فارس به دریای خزر بسیاری از مشکل کمبود آب در کشور را حل کند.همچنین نکاشتن برنج و سایر محصولاتی که آب زیاد مصرف می کنند،در استانهایی که مشکل کمبود آب دارند.

      پاسخ ها

      • اکبر

        چاییدی با این طرح دادنت این و به کارشناسای بین المللی بگی فقط با تعجب و تاسف نگاهت خواهند کرد

    • و

      بابا در زمانهای گذشته مردم سالی یک بار برنج می خوردن درمدت زمانی کو تاه مردم را برنج خوار کردن آنهم وابسته به خارج .

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج