غذاهای محلی ایران؛ از آذریها تا دامغانیها
در این مطلب طرز تهیه سه غذای محلی از سه منطقه مختلف کشورمان را به شما آموزش داده ایم. با ما همراه باشید.
خورشت گردو اسفناج، یکی از خورشت های مخصوص شهر دامغان است که می توانید تفاوت طعم را در آن کاملا احساس کنید. این غذا پایه ای با طعم شیرین دارد، بنابراین بهتر است از رب انار شیرین استفاده کنید.
مواد لازم:
- گردو: ۴۰۰ گرم
- اسفناج: ۱ کیلو
- گوشت (خورشتی): نیم کیلو
- رب انار: ۱ لیوان
- پیاز: ۱ عدد
- روغن: به مقدار لازم
- نمک: به مقدار لازم
- زردچوبه: به مقدار لازم
- فلفل: به مقدار لازم

۱. ابتدا پیاز را ریز خرده کرده یا رنده کنید. سپس گوشت را به صورت خورشتی خرد کرده و به پیاز اضافه کرده و کمی تفت دهید تا تغییر رنگ دهد و بعد زردچوبه و فلفل را به آن بیفزایید.
۲. مقداری آب به مواد بیفزایید و شعله را زیاد کنید تا به جوش آید. گردو را آسیاب کرده و به مواد بیفزایید.
مواد لازم:
- پیاز: ۱ عدد
- نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه: به مقدار لازم
- رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق سوپ خوری
- گوشت ماهیچه یا ران مرغ: ۵۰۰ گرم
- آلوی خورشتی: ۲۰۰ گرم
- هویج: ۵۰۰ گرم
- زعفران (دم کرده): ۲ قاشق سوپ خوری
- آل لیمو ترش تازه: یک سوم پیمانه
- گوجه فرنگی: ۳ تا ۴ عدد

۱. پیاز را نگینی خرد و با مقداری روغن سرخ کنید. فلفل، ادویه و زردچوبه را بیفزایید. کمی که تفت خورد، رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید، سپس مرغ یا گوشت را بیفزایید و حدود یک لیتر آب روی آن بریزید.
مواد لازم:
- برنج: 3 پیمانه
- ذرت: 1 پیمانه
- نخود فرنگی: 1 پیمانه
- هویج (خرد شده): 2 عدد
- گوشت مرغ: 250 گرم
- زرشک: 2 قاشق غذاخوری
- خلال بادام: 2 قاشق غذاخوری
- پیاز (خرد شده): 2 عدد
- نمک، فلفل و ادویه: به مقدار کافی
- روغن: به مقدار لازم

1. پیاز را سرخ می کنیم، کمی زعفران به آن می زنیم و برنج خیس خورده را (بدون آب) به آن اضافه می کنیم. تخم گشنیز، زردچوبه، دارچین، پودر کاری و نمک را اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم. کمی روغن اضافه می کنیم.
3. مرغ را نیز جداگانه با نمک و ادویه می پزیم. بعد در یک ظرف بزرگ چرب شده، کمی زرشک و بادام ریخته و سپس لایه لایه مخلوط برنج و مرغ پخته را اضافه می کنیم. می توانیم روی آن بادام ریخته یا با سیب زمینی رنده شده روی آن را بپوشانیم.
نظر کاربران
آخ ازون خورشت هویج که چقدر خوشمزست