۵۲۳۴۶۹
۳۷ نظر
۵۷۳۷
۳۷ نظر
۵۷۳۷
پ

همه ممنوعیت های زنان در عربستان

زنان در عربستان نه حق رانندگی دارند، نه می‌توانند به قبرستان بروند، نه حق پرو لباس دارند، نه می‌توانند بدون یک مرد از خانه خارج شوند، اما این کشور عضو جدید کمیسیون مقام زن شده‌ است!

وب‌سایت خبرآنلاین - صنم بیاناتی: زنان در عربستان نه حق رانندگی دارند، نه می‌توانند به قبرستان بروند، نه حق پرو لباس دارند، نه می‌توانند بدون یک مرد از خانه خارج شوند، اما این کشور عضو جدید کمیسیون مقام زن شده‌ است!

"آیا واقعا کسی نیاز دارد از عربستان سعودی چیزی درباره حقوق زنان بشنود؟" این تیتر گاردین چند روز پیش در واکنش به خبر عضویت عربستان سعودی در کمیسیون مقام زن از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲ در سازمان ملل متحد بود. البته واکنش‌های اینچنینی نسبت به کشوری که مقام و حقوق زنان شاید بی‌اهمیت‌ترین موضوع ممکن در آن تلقی شود طی روزهای گذشته کم نبوده‌است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین خبر آنقدر عجیب بود که کاریکاتوریست‌ها دست به کار شوند و ژورنالیست‌ها دست به قلم. عربستان سعودی با رای کشورهایی چون امریکا، انگلیس و آلمان به عضویت کمیسیون مقام زن درآمد. دقیقا موضوع درباره همان زنانی است که در این کشور حق رانندگی ندارند. زنان سعودی شاید در کشوری ثروتمند زندگی کنند ، کشوری آنقدر ثروتمند که با اتکا به همین دارایی مادی بتواند تغییراتی علنی برای انکار واقعیت ایجاد کند اما بهره‌ای که آنها از این دارایی می‌برند همان چیزی است که برای زندگی این زنان بدون حضور یک مرد به عنوان ولی یا قیم کنارشان هیچ تعریفی نکرده است.

دانشمندان عربستان: زنان پستاندارانی چون بز و شتر هستند!

سال گذشته بود که در آستانه روز جهانی زن یعنی هشتم ماه مارچ، خبر عجیبی سر تیتر اخبار خبرگزاری‌های دنیا شد. هیئتی از دانشمندان عربستان سعودی اعلام کردند زنان همچنان نه به عنوان انسان که در جمع پستانداران طبقه بندی می‌شوند. بر همین اساس مفتی‌ها و دانشمندان عربستان سعودی زنان را هم‌تراز پستاندارانی همچون بز و شتر قرار دادند و بر همین اساس برای آنها حقوقی را قائل شدند که این حیوانات از آنها برخوردار هستند.

البته از قرار معلوم این موضوع برای فعالان حقوق بشر نقطه امیدی در چشم‌انداز آینده زنان سعودی محسوب می‌شد چه اینکه پیشتر همین افراد اصلا طبقه‌ای برای زنان قائل نبودند و آنها را صرفا اشیائی بی‌روح در منزل می‌دانستند و جایگاه زنان برایشان از این مرتبه فراتر نمی‌رفت.

در همین راستا جیلیان برچ سخنگوی سازمان عفو بین‌الملل در واکنش به این اظهارنظر مفتی‌ها و دانشمندان سعودی گفت: "درباره آینده خوشبین هستم چون زنان دیگر به عنوان اشیائی بی‌روح محسوب نمی‌شوند و در سیر تکاملی در طبقه پستانداران قرار گرفته‌اند!"

البته اظهارنظرهای کنایه آمیز درباره این ادعای عجیب به ظاهر دانشمندان سعودی فراتر از اینها بود.

کولت تورکوت به عنوان سخنگوی جمعیت زن ، آزادی و اقدام هم در اظهار نظری مشابه از این پیشرفت مفتی‌ها و علمای سعودی ابراز خرسندی کرد:"امروز زیباترین روز زندگی من است. زنانی که پیشتر در عربستان به عنوان اشیائی بی‌روح شناخته می‌شدند امروز در مسیر پیشرفت به درجه بز و شتر رسیده‌اند. البته آنها باید زمان زیادی را انتظار بکشند تا بالاخره به مقام انسان برسند"

همه این اتفاقات در سال ۲۰۱۶ واقع شد. و حالا این‌روزها در میانه‌های سال ۲۰۱۷ کشوری که حق زنانش،‌ نداشتن حق است به عضویت کمیسیون مقام زن در سازمان ملل متحد درآمده است.

انتخاب عربستان سعودی به عنوان یکی از اعضای این کمیسیون در حالی داد اعتراض سازمان‌های حمایت از حقوق زنان را بلند کرده است که سعودی‌ها سال ۲۰۱۶ در بین ۱۴۴ کشور در دنیا که از نظر شاخص جهانی شکاف جنسیتی رتبه بندی شده بودند، در رده ۱۴۱ قرار گرفت.
همه منع‌های زنان در عربستان، کشوری که عضو جدید کمیسیون مقام زن شده‌است!

زنانی که نمی‌توانند رانندگی کنند

اگرچه قانون رسمی در این باره وجود ندارد اما فرهنگ حاکم بر جامعه سعودی حق رانندگی را از زنان این کشور سلب کرده است. فرهنگی که در جامعه سعودی به آن بهای زیادی داده شد تا رانندگی نکردن خانم‌ها در آن به یک ارزش تبدیل شود. هر چند در این رابطه و به طور کل به دلیل شکاف عمیق جنسیتی در عربستان کمپین‌های بسیاری جهت حمایت از زنان تشکیل شده است اما تا به امروز دست کم برای هموار کردن مسیر رانندگی زنان اتفاق قابل توجهی نیفتاده است.

این در حالی‌ست که زنان سعودی همچنان امیدوارند روزی برسد که بتوانند خودشان پشت فرمان خودرو بنشینند و فرزندانشان را به مدرسه ببرند.

زنان سعودی نمی‌توانند به قبرستان بروند!

حتی اگر عزیزترین آدم زندگی‌شان را از دست داده باشند، بر خلاف عرف همه جوامع دیگر زنان سعودی اجازه ندارند در مراسم تشییع جنازه او شرکت کنند. این نمونه یکی از عجیب‌ترین قوانین درباره کشوری است که حتی در ساده‌ترین موارد حقوق زنان را نادیده می‌گیرد. مواردی که حتی شاید از ابعاد حقوق زن و مرد فراتر رود و به عنوان حقوق انسانی شناخته شود.

از قرار این مورد یعنی حضور زنان در قبرستان و مراسم تشییع جنازه در بسیاری از شهرهای عربستان سعودی ممنوع است.

ممنوعیت پرو لباس!

اگر احیانا روزی گذرتان به عربستان سعودی افتاد و از یک فروشگاه لباس زنانه خرید کردید خواهید دید که تقریبا قریب به اتفاق این دست از فروشگاه‌ها از اتاق پرو لباس بی‌بهره‌اند. اگر خانمی درخواست پرو لباس را بکند قطعا با تعجب همگان مواجه خواهد شد. زنان در عربستان سعودی نمی‌توانند لباسی را که انتخاب می‌کنند پرو کرده و بعد بخرند. البته این میان تنها شانسی که به آنها داده شده است امکان تعویض لباس تا سه روز بعد از خرید است.

برای زنان سعودی که حتی بدون اجازه مردان در قامت ولی و قیم نمی‌توانند هیچ فعالیتی داشته باشند خرید از فروشگاه‌ها تا قبل از سال 2012 سخت‌تر هم بود چه اینکه صرفا مردان به عنوان فروشنده استخدام می‌شدند و این موضوع کار را برای خرید خانم‌ها مشکل می‌کرد.

با این حال سال 2012 بنا به حکم ملک عبدالله پادشاه سابق عربستان کار کردن مردان در مکان‌هایی که لباس زنانه به فروش می‌رسید ممنوع شد تا خانم‌ها با خیال آسوده‌تری لباس‌های خود را انتخاب و خرید کنند.

باز کردن حساب بانکی بدون قیم (مرد) ممنوع

اگرچه زنان سعودی در یکی دو سال اخیر بابت اجازه راه‌اندازی شغل و حضور در انتخابات محلی خوشحال بودند اما آنها همچنان در طرف دیگر قضیه بابت محرومیت از برخی حقوق اولیه خود در عذاب هستند.

اگر قرار باشد یک زن سعودی برای باز کردن حساب به بانک مراجعه کند باید حتما قیم مرد وی همراهش باشد چه در غیر اینصورت حساب بانکی برای او افتتاح نمی‌شود. به نظر می‌رسد سعودی‌ها بیشتر حقوقی را به زنان می‌دهند که بازتاب جهانی داشته باشد بلکه وجهه تخریب شده آنها را بابت شکاف عمیق جنسیتی تا حدودی تعدیل کند. به عنوان مثال حق شرکت در انتخابات محلی و رای دادن در حالی به زنان سعودی داده شد که آنها همچنان نمی‌توانند بدون حضور یک مرد در قامت قیم یک حساب بانکی ساده باز کنند.

خروج از خانه با یک همراه مرد

زنان سعودی باید حین خروج از خانه همراه یکی از محارم مرد خود باشند. فرد محرم باید هر کجایی که زن قصد رفتن دارد او را همراهی کند. این فرد باید همسر یا یکی از اقوام محرم وی باشد. تفاوتی نمی‌کند که یک زن به فروشگاه برود یا مطب دکتر چون به هر حال یکی از محارم او باید در این بیرون رفتن کنارش باشد. به هر حال سعودی‌ها حضور یک فرد محرم را کنار زن عاملی بر امنیت او می‌دادند.

در همین راستا اتفاق عجیبی که در یک پرونده قضایی تجاوز در عربستان واقع شد نگاه غیر قابل درک جامعه سعودی را عیان می‌کند.
وقتی زنی تنها در عربستان مورد تجاوز عده‌ای از اراذل و اوباش قرار گرفت و ماجرای او به یک پرونده قضایی تبدیل شد ؛ دادگاه شریعت مقدار شلاق بیشتری برای زن نسبت به متجاوزان در نظر گرفت چه اینکه وی پذیرفته بود تنها و بدون همراهی یک محرم از خانه بیرون رفته است.
همه منع‌های زنان در عربستان، کشوری که عضو جدید کمیسیون مقام زن شده‌است!

محدودیت حق رای

سال 2015 اولین سالی بود که زنان مجاز به رای دادن در انتخابات شوراهای عربستان سعودی شدند. البته این حق رای هم با محدودیت‌های بسیاری همراه بود ضمن اینکه مخالفت‌های بسیاری هم در این زمینه انجام شد.زنان سعودی همچنان نمی‌توانند در جایگاهی بالاتر از انتخابات شوراها پای صندوق رای بیایند یا اینکه در سمت‌هایی فراتر از حضور در همین شوراها فعالیت کنند.اگرچه پادشاه سابق عربستان 30 زن را با عنوان مشاور برتر مجلس شوراها منصوب کرد.

در عین حال زمانی که زنی کاندید انتخابات محلی یا همان شوراها در کشور عربستان می‌شود باید از پشت یک پارتیشن سخنرانی کرده ضمن اینکه مدیریت کمپین و اداره آن باید بر عهده یک مرد باشد. اگرچه برنامه‌های انتخاباتی بسیار محدودی در این کشور وجود دارد اما آنطور که به نظر می‌رسد تغییرات در خصوص حضور پر رنگ‌تر زنان در امور اینچنینی هر چند بسیار ْآهسته اما پیش می‌رود.

در همان روزهای ابتدایی سال 2015 یعنی زمانی که زنان مجاز به شرکت در انتخابات شوراها و کاندید شدن در همین انتخابات شدند شاهزاده محمد بن سلمان که یکسال از دوران پادشاهی پدرش ملک سلمان بن عبدالعزیز می‌گذشت در مصاحبه با اکونومیست گفت حقوق و آزادی زنان در عربستان سعودی پیشرفت کرده است. وی برای اثبات این ادعا سراغ همین انتخابات شوراها رفت و با تمرکز بر روی این مسئله که زنان مجاز به شرکت در این انتخابات چه در قالب رای دادن و چه انتخاب شدن هستند مدعی شد زنان سعودی مسئول سرنوشت خودشان هستند!

زنان بدون همراه مرد ویزیت نمی‌شوند!

زنان سعودی برای ویزیت شدن توسط یک دکتر ، معاینه در بیمارستان و خلاصه کلام هر مشکلی که نیاز به حضور آنها در یک مکان پزشکی داشته باشد به همراهی مردان یا همان محارم خود قطعا نیاز خواهند داشت چه اینکه اگر آنها تنها باشند حتی توسط پزشک ویزیت هم نمی‌شوند چه رسد به درمان‌های جدی‌تر.

حق ورود به فروشگاه‌های موسیقی ممنوع است!

زنان در عربستان سعودی اجازه ورود به فروشگاه‌هایی که تجهیزات موسیقی می‌فروشند ندارند. این موضوع زمانی به یک موضوع جدی تبدیل شد که در سال 2014 مقامات دولتی از فروشگاه‌های موسیقی خواستند با نصب تابلویی ورود خانم‌ها به فروشگاه را ممنوع اعلام کنند.

عربستان سعودی: عضو جدید کمیسیون مقام زن...

عربستان در حالی روی یکی از صندلی‌های عضویت کمیسیون مقام زن می‌نشیند که بانوان این سرزمین برخلاف تلاش ظاهری دولتمردان سعودی همچنان از ابتدایی‌ترین حقوق خود محروم هستند. آنها برای کار و تحصیل به اجازه قیم نیاز دارند و عرف به ایشان اجازه رانندگی نمی‌دهد. اینها بخشی از ابتدایی‌ترین حقوقی است که زنان عربستان از آن برخوردار نیستند و چه بسا بارها و بارها خبرگزاری‌ها ، روزنامه‌ها و مجموعه‌های خبری در دنیا به این مقوله پرداخته‌اند با این حال دولتمردان سعودی ژست موفقیت آمیزی به خود می‌گیرند و با افتخار کرسی را تصاحب می‌کنند تا یکی دیگر از اتفاقات عجیب دنیا با انکار علنی واقعیت‌های تلخ رقم بخورد!
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 11/5 ميليون

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • احمد

    با دو مورد ممنوعیت رانندگی و قبرستان و خروج از منزل موافقم

    پاسخ ها

    • زهرا

      اینا که گفتی ، جمع اشون 3 تا هست و نه 2 تا . البته اصلا دور از انتظار نیست که مرتجعین شمردن هم بلد نباشند

    • پاینده ( پایا )

      از بیخ عربی

  • بدون نام

    زنان در عربستان نه حق رانندگی دارند، نه می‌توانند به قبرستان بروند، نه حق پرو لباس دارند، نه می‌توانند بدون یک مرد از خانه خارج شوند، اما میتونند خلبان بشوند ...میتونند به مقامات بالای اجتماعی و مدیریتی برسند برخلاف ایران ! ........

    پاسخ ها

    • lمریم

      آفرین به نظرت

    • بدون نام

      اینا حقوق انسانیه بفهم مثل غذا و خواب اون چیزی که میگی مثل خلبان شدن پشیزی بین این همه له کردن شخصیت اهمیت نداره یه ذره درک و شعور هم خوب چیزیه چند درصد این مملکت میخوان خلبان زن بشن ؟؟؟

    • بدون نام

      کی گفته نمی تونن خلبان بشن ما زن خلبان هم تو ایران داریم و هم زنی که به مقام بالای اجتماعی رسیده

    • بانام

      ینی اینهمه خورد شدن ارزش داره .. به یه خلبانی ؟
      فک نکنم زنی بخواد خلبان بشه

  • کاربر

    امان از جهل

  • بدون نام

    این محدودیت ها هیچکدوم مهم نیست و بیشتر برای محافظت از زن میباشد .ولی در کشور خودمون در واقعیت زنان هیچگونه امنیت وحقوقی ندارند .ممنون میشم سانسور نشه .

  • لیلا

    چند سال دیگه معلوم میشه. ماهنوز به ورزشگاه نمی ریم و اونها همه این محدودیتها رو رد کردن..

  • بدون نام

    در پاسخ به احمد، لطفا نظرات داعش پسندانه تون رو فقط برای ذهن منجمد خودتون نگه دارید که بیشتر از این کسی به سطح درک و شعورتون پی نبره .

    پاسخ ها

    • شاه

      ععخی

  • بدون نام

    یعنی زن هاشون چقدررررر خاک بر سرن

  • بدون نام

    کذب محضه

  • بدون نام

    زنان درعربستان ازجایگاه بالایی برخوردارن

  • ناشناس

    مردسالاری و نقض حقوق زنان در همه جای دنیا وجود داره و یه پدیده ی جهان شموله..حالا بعضی جاها در ابعاد گسترده تر و بعضی جاهام کمتر...مهم اینه که زنا باید اینو بدونن که فقط خودشون و بازم تاکید میکنم فقط خودشون میتونن به این وضع پایان بدن...حق و حقوق خودشون رو بشناسن و براش بجنگن و اینا هزینه داره..هیچ کجای دنیا هیچ حقی بدون هزینه دادن به دست نیومده..

  • بدون نام

    بنظرتون نقاب زدن درتنگناگذاشتن زنه؟نخیراینطورنیست منم ازنقاب استفاده میکنم بدون اجبارچون دلم میخواد

    پاسخ ها

    • بدون نام

      خوبه خودتون گفتین "دلتون میخواد"، در حالیکه در عربستان این کار "اجباریه" ! پس "فقط با "یک ذره" فکر متوجه میشیم مورد شما با اونا فرق داره

    • بدون نام

      واقعا؟ پس چرا بیشتر زنای دنیا دلشون نمیخواد ... تو که میتونی نقاب بذاری خوش به حالت چون دلت میخواد ...بدا به حال اونایی که دلشون نمیخواد

  • فاعزه

    من خیلی خوشبختم چون تو عربستان بدنیا نیومدم:)
    اون اقایونیم که با لبخند خوندن این مطلبو بدونن که افکارشون کپک زده خود خدا هم واسه این که ارزش زن و واسه امثالی مانند شما ثابت کنه به پیامبر خدا دختر هدیه داد

  • بدون نام

    خیلی خوشحاام که توی عربستان به دنیا نیومدم. فکر میکنم یکی از خوش شانسی هام همین موضوع باشه که ایرانی ام :)))))))))

  • بدون نام

    در عربستان حتی قبل از زمان پیامبر هم زنان مقام بالایی داشتند الان هم این محدودیت هر چند قدیمی شده اما برای مراقبت از زن در برابر مردان میباشد ...... جالبه که حتی در همین صفحه هم اکثر نظرات را اقایون داده اند...خخخ

  • بدون نام

    زهرا این احمد از رهروان راه مموت هستن سخت نگیر..........

    پاسخ ها

    • شاه

      تو خوب

  • بدون نام

    مطمئن باشید زنای عربستان هم خودشون بامیل خودشون نقاب میزنن واجباری درکارنیست چون درهمین عربستان زنانی هستن که حجاب بدون نقاب دارن مسخره نکنیدبعضی هانقاب رومانندنمازوقران ازواجبات میدونن مخصوصا اعراب که دراروپا وآمریکاهم نقاب دارن نقاب نشانه ی جهل وتحجرنیست ممنون میشم درج کنید

  • مریم

    ایکاش زن و مرد مقایسه نمیشدن و هرکدوم با ویژگیهای خودشون جداگونه شناخته میشدن...متاسفانه ما زن ها بیشتر از هم جنس های خودمون که مادرهای پسردار هستن چوب میخوریم...مث اون زمانی که میگن گریه نکن گریه برا دختراست..یا میگن مث دختر بچه ها میترسی و ...درکل زمین و زمان برعلیه زنهاست..اگر زودتر مردن برای زنها بود میگفتن زنها ضعیفن.. اما الان که اکثرا مردها زودتر میمیرن میگن زن ها پوست کلفت هستن...چون ملت عادت کردن هرچیز مربوط به زن رو حقیر ببینن

  • negin

    روی صحبتم با مرد های ایرانه که فکر میکنن عرب ها خرن و بی شعور مرد های ایرانی از همه بیشعور ترن چون تمام افکار هاشون پوسیدس زن رو از تمام نیاز هاشون محروم میکنن اسمشو میزارن غیرت،حفاظت از زن تمام مرد ها لنگه همن عرب و ایران و اروپا نداره بلاخره میرسه روزی که زن ب عنوان یک فرد باارزش توی جامعه باشه و ما زن ها از هیچ کاری برای رسیدن به اون روز دریغ نمیکنیم

    پاسخ ها

    • شاه

      ععخی عزیزم!خالی شدی؟

  • احسان

    دروغ نیست اتفاقا واقعیت محض، زنان عرب حتی این عرف قبول کردن که همیشه منتظر این باشن که‌هوو بیاد سرشون و حق اعتراض ندارن ،اونا فقط باید بگن چشم و کار دیگه ای نمی تونن انجام بدن. این زنا با تموم محدودیت خودشون کنار اومدن ولی دخترای ما همش به فکر این هستن حتما باید برن استادیوم بازی ببینن اونم‌با این وضعیت ورزشگاهای ما که یا همیشه دعوا است یا فحش یا در حال خوشبینانش بمب و ترقه منفجر مبکنن، هرکشوری اعتقادات و رسم و رسوم خاص خودشو داره ولی کشوری به این پولداری مقام زن رو تا سر حد حیوان اورده پایین،کاش پادشاهاشون قبول میکردن اگه پادشاه شدن یه زن آنها رو دنیا اورده و تربیت کرده

  • سحر

    در پاسخ به دوست 9:17 که فرمودن برای محافظت از زن این قوانین وضع شده خب بهتر نیست مردا رو عامل نا امنی زنها هستند رو محدود کنن به جای محدود کردن زنها؟ مصداق بارز ضرب المثل گنه کرد در آهنگری به شوشتر زدن گردن مسگری

  • بدون نام

    آقای احسان اطلاعات درحدخیلی پایینه مطمئن باش

  • بدون نام

    اتفاقادرکشورهای عربی زن دوم خیلی زیادرواج نداره درکشورمازن دوم هم به خفاوهم آشکاربه وفور دیده میشه

  • بدون نام

    هیچوقت درموردهیچ قومی اظهارنظرنکنید وقتی اطلاعاتتون محدوده عرب هانمیذارن زناشونودست به آب بزنن وکلفت ونوکردارن ولی ماچی ازصبح تاشب توخونه جون میکنیم آخرش آقابلندمیشه میگه خیلی تنبلی هیچ کاری نمیکنی جزخوردن وخوابیدن خواهش میکنم درج کنید

  • بدون نام

    بازم عربها از شما بهترن نسبت به بانوانشان ،اما ،اما شما چی؟این همه زن،زن ،،یکنید.اما بهیچ وجه به بانوان احترام نمیگذارید‌

  • ناشناس

    متاسفم که شماها هم میهنم هستید!!! (بلانسبت چند تا از این دوستانی ک کامنتاشون امیدوار کننده بود)

  • آرمان21

    تف توشون از نوک پا تا کف سر این احمقا تو اتش سوزی مدرسه راهنمایی نذاشتن دخترا بیان بیرون چون روبنداشون افتاده بود و ۱۵ تا دختر نوجون تو اتیش سوختن اگه پای اینا هس من شخصا دو دستی میرم تو آغوش جهنم.

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج