آوینا_استیکی 2
adexo3

جشنواره قرعه کشی حساب های قرض الحسنه پس انداز

ثبت نام کنید
۵۱۲۳۲
۷۹ نظر
۵۵۶۸
۷۹ نظر
۵۵۶۸
پ

بالاخره پاستیل سالم است یا مضر؟

پاستیل از آن دسته خوراکی‌هایی است که سال‌هاست با شکل‌ها و طعم‌های گوناگون راهش را به دل مردم باز کرده و به اعتقاد بعضی‌ها حتی اعتیادآور است! البته نوشابه‌ای اش در ایران یکی از قدیمی‌ترین و پرطرفدارترین‌هاست و برای بعضی‌ها حکم یک نوستالژی دوست‌داشتنی را دارد.

مجله سیب سبز: وقتی رنگ‌های متفاوت و طعم‌های مختلف را در هزاران شکل متنوع ضرب کنید، هزاران نوع از خوراکی خوشمزه‌ای خواهید داشت که خوردنش در تمام دنیا کوچک و بزرگ نمی‌شناسد و حتی شاید نتوانید فردی را پیدا کنید که از این آبنبات‌های ژله‌ای خوشش نیاید! پاستیل از آن دسته خوراکی‌هایی است که سال‌هاست با شکل‌ها و طعم‌های گوناگون راهش را به دل مردم باز کرده و به اعتقاد بعضی‌ها حتی اعتیادآور است!
البته نوشابه‌ای‌‌اش در ایران یکی از قدیمی‌ترین و پرطرفدارترین‌هاست و برای بعضی‌ها حکم یک نوستالژی دوست‌داشتنی را دارد. در این مطلب با تاریخچه مختصری از پاستیل و البته خواص و مضرات تغذیه‌ای آن از زبان دکتر محمدرضا وفا، متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی آشنا خواهید شد.

خرس‌های خوشمزه و دوست‌داشتنی!

شاید باور نکنید که پاستیل در دهه ۱۹۲۰ کاملا اتفاقی توسط یک کارگر ساده اختراع شد! ماجرا از این قرار بود که هانس ریگل، کارگر ساده یک کارخانه آبنبات‌سازی و البته صاحب تجربه‌های زیاد در زمینه شیرینی‌پزی و قنادی برای کسب درآمد بیشتر در آشپزخانه خانه کوچکش هم آبنبات‌های خانگی درست می‌کرد که بسیار خوشمزه و پرطرفدار بود و به همین دليل بعد از مدتی نام «هاریبو» را برای آبنبات‌هایش انتخاب می‌کند که خیلی زود بر سر زبان‌ها می‌افتد.
بالاخره پاستیل سالم است یا مضر؟
او همیشه برای بالا بردن میزان فروش محصولاتش سعی می‌کرد ایده‌های خلاقانه‌ای را عملی کند و به همین دليل یک‌بار تصمیم گرفت از طعم میوه که آن روزها پرطرفدار بود، همچنین مقداری ژلاتین برای قوام بیشتر آبنبات‌ها استفاده کند. البته او قصد داشت در شکل و ظاهر آبنبات‌ها هم که آن زمان همگی گرد و ساده بودند، تنوعی ایجاد کند و به همین دليل آنها را در قالب‌های خرسی شکل که کمی قدبلندتر و لاغرتر از خرس‌های امروزی هاریبو بودند، ریخت. این آبنبات‌ها برخلاف ظاهر سفت و محکمی که داشتند، کش می‌آمدند و خیلی زود در میان بچه‌ها و حتی بزرگ‌ترها محبوب شدند و به این ترتیب ثروت فراوانی را برای هانس به ارمغان آوردند.

امروز با گذشت نزدیک به یک قرن از تولد خرس‌های هاریبو، این آبنبات‌های ژلاتینی هنوز پرطرفدارند و خیلی‌ها آن را به عنوان میان‌وعده‌ای کم‌کالری و کم‌شیرین می‌شناسند، اما آیا واقعا همین‌طور است؟!

پاستیل دقیقا چیست؟

پاستیل متشکل از ژلاتین، شکر و مواد افزودنی است که طعم‌های مختلف به آن اضافه می‌شود. البته برای براق کردن پاستیل هم از نوعی واکس روی سطحش استفاده می‌شود که اگر پاستیلی که تهیه می‌کنید دارای پروانه بهره‌برداری و ساخت و نیز مجوز استاندارد وزارت بهداشت باشد، منافاتی با سلامت فرد ندارد.
با این حال جایگزین کردن پاستیل و خوراکی‌هایی مانند آن با وعده‌های غذایی به هیچ‌ وجه توصیه نمی‌شود چراکه این خوراکی‌ نه‌تنها مواد مورد نیاز بدن را تامین نمی‌کند بلکه به دلیل طعم شیرین و چربشان خیلی زود با ذائقه فرد سازگار شده و حتی می‌تواند او را به خوردن این نوع خوراکی‌ها معتاد کند! در ضمن این ترکیبات ژلاتینی به مخاط دهان و دندان‌ها می‌چسبد و احتمال پوسیدگی دندان‌ها را زیاد می‌کند. پس فراموش نکنید که بهتر است به جای جویدن پاستیل صبر کنید در دهان‌تان آب شود و بلافاصله بعد از خوردن پاستیل مسواک بزنید.

سالم‌تر از چیپس و پفک است؟!

پاستیل‌ها به دليل طرح و اندازه‌های کوچک‌شان به نظر کم‌کالری و بی‌ضرر می‌آیند و حتی شاید خیلی‌ها فکر کنند این خوراکی‌های خوش‌رنگ و لعاب سالم‌تر از چیپس و پفک هستند اما واقعیت این است که با وجود اندازه کوچک هر پاستیل، کالری هر ۱۰۰ گرم آن تقریبا با کالری ۱۰۰ گرم چیپس یکی است. البته کالری انواع پاستیل‌ها با توجه به اندازه و طرز تهیه متفاوت آن در کارخانه‌های مختلف متفاوت است و معمولا بر اساس وزن و ترکیباتی مثل شکر و روغنی که در آن وجود دارد، کالری‌اش محاسبه می‌شود اما می‌توان گفت در هر ۱۰۰ گرم آن بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ کیلوکالری انرژی وجود دارد که با میزان کالری موجود در یک وعده غذایی برابری می‌کند.
بالاخره پاستیل سالم است یا مضر؟

برای استخوان‌سازی خوب است؟

شاید خیلی‌ها فکر کنند ژلاتین موجود در پاستیل تامین‌كننده كلسیم بدن است و انواع میوه‌ای آن منبع خوبی برای تامین ویتامین‌های مورد نیاز بدن است و حتی می‌تواند برای بچه‌هایی که علاقه‌ای به خوردن میوه ندارند، جایگزین مناسب و مقوی باشد اما خوب است بدانید ژلاتین موجود در پاستیل از نوع ژلاتین حیوانی است و ژلاتین پست‌ترین نوع پروتئین است و میزان پروتئین موجود در آن بسیار کمتر از پروتئین گوشت، شیر و تخم‌مرغ و... است و بسیاری از اسیدهای آمینه ضروری را ندارد بنابراین پروتئینی نامرغوب است که نسبت به سایر پروتئین‌ها ارزش غذایی بسیار پایینی دارد و منبع خوبی برای تامین کلسیم و سایر ریز‌مغذی‌های مورد نیاز بدن نیست. طعم‌های میوه‌ای و نوشابه‌ای و ... پاستیل‌ها هم فقط و فقط به دليل اسانس و طعم‌دهنده‌های مصنوعی است و هیچ فرقی بین پاستیل نوشابه‌ای و میوه‌ای وجود نداشته و خاصیتی هم ندارد!

چقدر پاستیل بخوریم؟

با اینکه کالری ۱۰۰ گرم پاستیل با یک وعده غذایی کامل برابر است اما هیچ ماده مغذی و خاصیتی برای بدن ندارد و در علم تغذیه به این نوع مواد که صرفا کالری دارند و بی‌خاصیت هستند، کالری تهی گفته می‌شود، به همین دليل نباید فراموش کرد که این خوراکی خوشمزه مثل شیرینی‌ها و قندها جایگاهش در راس هرم غذایی قرار دارد و باید کمترین میزان مصرف را داشته باشد. درواقع حتی بچه‌ها هم که پرتحرک هستند و امکان چاق شدن‌شان نسبت به بزرگسالان کمتر است، در کل نباید پاستیل و سایر شکلات‌ها و شیرینی‌ها را بیشتر از ۵۰ گرم در روز مصرف کنند.
البته این موضوع به سایر برنامه غذایی فرد و اینکه در ديگر وعده‌های غذایی‌اش چه مقدار کالری مصرف می‌کند، بستگی دارد. از آنجا که تنوع غذایی امروز بسیار بیشتر از سال‌های پیش است و بیشتر هم خواهد شد، نمی‌توانیم دور خودمان خط قرمز بکشیم و خود را از مصرف خوراکی‌های مختلف محروم کنیم اما نکته مهم این است که هر فرد باتوجه به شرایط خاص خود غذاها و خوراکی‌های مصرفی روزانه‌اش را انتخاب کند. مثلا فردی که برای صبحانه کره و مربا میل می‌کند، می‌داند که کره دارای مقدار زیادی چربی است که اتفاقا از بدترین نوع چربی هم هست!
پس این فرد باید سعی کند مصرف چربی روزانه‌اش را کاهش داده و از خوردن غذاهایی که چربی پنهان دارند، بپرهیزد یا وقتی پفک می‌خوریم، باید مقدار دریافتی نمک آن روز را کاهش دهیم، بنابراین فرد باید سعی کند بین انتخاب‌های روزانه‌اش تعادل ایجاد کند تا دچار مشکل چاقی و بیماری‌های مختلف نشود. پاستیل و شکر و شیرینی هم از این قاعده مستثنا نیستند و باید باتوجه به شرایط جسمی فرد و میزان نیازش در روز مصرف شوند.

پاستیل بدون قند هم چاق می‌کند؟

پاستیل‌ها و سایر محصولاتی که تحت عنوان بدون قند در بازار موجود هستند به جای قندهای طبیعی مانند ساکاروز با شیرین‌کننده‌های مصنوعی شیرین می‌شوند. اما این قندهای مصنوعی بسیار شیرین‌تر از قندهای طبیعی هستند و ذائقه فرد را به طعم قوی شیرینی عادت می‌دهند و به این ترتیب حس چشایی فرد در مواجهه با خوراکی‌ها سردرگم می‌شود. مثلا وقتی ذائقه شما به این نوع خوراکی‌های پرشیرین عادت کند با خوردن یک بیسکویت ساده احساس می‌کنید فقط طعم آرد بی‌مزه می‌دهد! همچنین از آنجا که این قندها مصنوعی هستند، کبد باید این مواد را سم‌زدایی کرده و کلیه این مواد را با مقدار زیادی آب دفع کند بنابراین در صورت مصرف زیاد، کبد و کلیه مجبور به فعالیت بیش از حد می‌شوند.
بالاخره پاستیل سالم است یا مضر؟

دیابتی‌ها پاستیل بخورند؟

مسلما میزان قند مصرفی یک فرد دیابتی با یک فرد سالم متفاوت است و با محدودیت بیشتری برای انتخاب خوراکی‌های شیرین مواجه است. اما یک فرد سالم می‌تواند روزانه ۴۰ تا ۵۰ گرم از انواع خوراکی‌های شیرین که در گروه‌های مختلف غذایی هستند (از انجیر و خرما گرفته تا شیرینی و پاستیل) مصرف کند. البته بسیار بهتر است که این نوع خوراکی‌ها با معده خالی مصرف نشده و بعد از وعده‌های اصلی و میان‌وعده‌ها میل شوند تا فرد را با احساس سیری کاذب و گرسنگی‌های مکرر مواجه نکند.

غذا نمی‌خورید و چاق می‌شوید؟!

شما هم از آن دسته افرادی هستید که سرتان شلوغ است و فرصت خوردن غذای درست و حسابی را ندارید و متعجب هستيد که چرا چاق شده و لاغر نمی‌شوید؟ پاسخ در کشوی میزتان است! معمولا افراد پرمشغله مقداری پاستیل، شکلات و بیسکویت دم دستشان می‌گذارند تا در مواقع گرسنگی ته‌دلشان را بگیرد و بتوانند بدون وقفه به کارشان ادامه دهند و در پایان روز فرد احساس می‌کند چیزی نخورده، پس نباید چاق شود. اما این اتفاق نمی‌افتد! باتوجه به ارزش غذایی بسیار ناچیزی که این نوع خوراکی‌ها دارند، فرد به معنای واقعی غذا نخورده اما اگر میزان کالری مصرفی‌اش را با هم جمع کند، خواهد دید که بسیار بیشتر از نیاز روزانه‌اش انرژی دریافت کرده، بدون اینکه مواد مغذی موردنیاز بدنش تامین شده باشد!

خوراکی‌های شیرینی مانند پاستیل، به‌خصوص وقتی فرد برای چند ساعت چیزی نخورده باشد، به دليل قند زیادی که دارند، با افزایش ناگهانی قند خون، احساس سیری خوبی به فرد می‌دهند اما این احساس فقط حدود نیم ساعت پایدار است چون افزایش قند خون با افزایش ترشح انسولین همراه است و خیلی زود دوباره گرسنگی سراغ فرد می‌آید، به همین دليل است که مصرف متداول شیرینی‌ها باعث افزایش تعداد دفعات گرسنگی در روز شده و فرد مجبور به مصرف کالری بیشتر از نیازش می‌شود. به این ترتیب پاستیل و سایر شیرینی‌ها باعث به هم خوردن موازنه کالری‌های دریافتی شده و چاقی فرد را در پی دارد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتی ۹/۵ ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • fateme

      ااااه همه چی شده مضر منم هرچی نوشته باشن خوب نیست نمی خوردم نباید مطلبو بخونم....

    • pop

      متخصصهای ارتوپد پاستیل تجویز میکنه واسه بهبودی استخون اونوقت میگین بده؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

      پاسخ ها

      • z

        اونا پاستیل های دارویی هستن و غنی شده.با پاستیل های معمولی خیلی فرق دارن. قیمتشونم خیلی ی ی ی فرق میکنه جانم

      • بدون نام

        خخخخخخخخخ چی میگی
        احتمالا 12سالته

    • دل پر خون

      پس من باید چی کار کنم که عاشق پاستیل هستم؟!
      یعنی ممکنه عمرم کوتاه بشه؟!

      پاسخ ها

      • بدون نام

        اره بزودی میمیری

    • بابک

      سلام دوستان در هر کاری زیاده روی خوب نیست پاستیل میخوریم اما فقط روزی توتا تونه ها.....

    • محسن

      چی میگی دادا مضر چیه خب حدی داره دیگه نباید روزی ی قابلمه بخوریم... :D من خودم رفتم دکتر ارتوپد گفت پاستیل زیاد بخور !! اما منظورش این نبود ک هر روز 3 بسته یا آزادشو ک خریدم روزی 1 قابلمه بخورم ×!××!!×!× محالـــــــه.....

      نکنین اینکارو بجای استخون میزنه قندتون میره بالا یا حضرت پاستیل تو ی چیز بگو !!!

    • سارا

      پاستیل خوردنش در حد کم خوبه

    • شیطونک

      بذارید اینارو که دارم بخورم بعد قول میدم دیگه نخرم بخورم.
      وقتی آقای دکتر میگه خوب نیست، خوب نیست دیگه. حالا بخورید تا من عکس با حاشیه مشکیتون و ببینم. خدابیامرزد همه اموات را.........

      پاسخ ها

      • بدون نام

        خخخخخخخخ ایول دمت گرم

      • بدون نام

        دیگه نمی خورم

    • مری

      ازهرچی بگذرم از پاستیل نمیگذرم...

      پاسخ ها

      • بدون نام

        وای وای

      • بدون نام

        متاسفم براتون

    • sheyda

      پاستیل هر چقدر هم که بد یا خوب باشه ما دخترا طرف دار پروپاقرص اونیم
      "پاستیل جون دوست داریم"

      پاسخ ها

      • بدون نام

        لواششششششششششششششک

    • صبا جوووووووون

      یا حضرت اجیل شب عید یه پاستیل بده فشارم افتاد !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      پاسخ ها

      • بدون نام

        تومگه فشار هم داری

    • حضرت پاستیل

      ترک پاستیل موجب مرضه

    • ملیکا

      پاستیل نباشه دختراهاهم نیستند

      پاسخ ها

      • کاربر

        کی گفته پاستیل برای دختر هاست؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
        اه همه جا حال ادمو بهم میزنین....

      • بدون نام

        اوه مای گاد

      • بدون نام

        بهتر بزار نباشن

    • شیرین

      سلام. بابا آقایون دکتر دیگه گذشت صد سال پیش که تنقلات مردم فقط کشمش بود و غذاشون اشکنه. تغذیه ی مردم هم با گذشت سالها و تغییر فرهنگ و تکنولوژی عوض میشه ذائقه عوض میشه . متاسفانه از بین خوراکی های امروزه یه خوراکی رو سراغ نداریم که آقایون پزشک دربارش انقدر تبلیغ منفی نکرده باشند. همه چیز یا سرطان زاست یا دیابت و مشکل قلبی میاره یا کبد رو از کار میندازه..انقدر جنگ روانی در مورد خوراکی ها راه افتاده که آدم همه چیز رو با کلی استرس و وحشت میخوره .. چایی رنگ داره ..مرغ هورمون داره .. گوشت قرمز مضره.. تخم مرغ آنتی بیوتیک داره... پاستیل ضرر داره... ماهی جیوه داره... بس کنید تو رو خدا... اگر مواد غذایی ناسالم هست وظیفه ی شما پزشکا اینه که از ریشه و تولید این مواد اون رو اصلاح کنید ..مردم که نمیتونن بشینن تو خونه و هیچ خوراکی نخورند..
      یک بار شد که در مورد یک مواد غذایی از شما سوال بشه و شما ترس از چاقی و دیابت و سرطان و هزار جور مشکل دیگه رو در مردم ایجاد نکنید؟؟؟؟؟

      پاسخ ها

      • بدون نام

        اسفناج خخخخخ

      • بدون نام

        خب واقعیتو میگن اگه شما نمیتونی واقعیتو ببینی اینجا ها نیا

    • پاستیل خرسی دوست دارم

      من اگه پاستیل نخورم میمیرم وای خداااااااا

      پاسخ ها

      • Abbaszvbabodا

        اگردخترم بخوری دوست داری هرشب بخوری وبمکیش

    • سامان

      پاستیل شیببا خیلی خوشمزه است

    • عباس

      پاستیل مزه پلاستیک میده شما چجور میخورینش؟

      پاسخ ها

      • بدون نام

        دقیقا

    • بدون نام

      خیلی خوشمزست ضررهم داشته باشه من باز میخورم

    • بدون نام

      اه

    • ناشناس

      خیلی خوشمزه است

    • جواد

      من باز میخورم چون دوسدارم

    • سحر

      من پاستیل میخوام یالا...
      من پاستیل میخوام والا.... ؛-)

    • خوشحال

      داشتم پاستیل میخوردم خیلی اتفاقی رسیدم به این مطلب خدارو شکر که اخرهاش بود. تند تند خوردم تموم شد تا چند روز دیگه هم مقاله یادم میره. ما که از اخر با خوردن شیر وایتکس دار و و اب نیترات دار و ماهی جیوه ای وکالباس گربه ای و مرغ هرمونی و هزار کوفت دیگه قراره بریم سینه قبرستون پاستیل هم روش.

    • بدون نام

      چی بگم

    • ایلیا

      سلام واقعا پاستیل چی داره که شما اینقدر دوست دارید!!!!!!

    • درسا

      سلام دوستان هرچی دلتون می خواد بخرید.آخرش که می خوایم بمیریم.هرچه زود تر بهتر حداقل کیف دنیا کرده باشیم.اونی نخورد مرد اونی خورد مرد.

    • بدون نام

      من همین الان دارم پاستیل میخورم خیلی هم دوستش دارم

    • بدون نام

      پاستیل بهتر است مکیده شود ؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!
      بیخیال مگه با پیرزن طرفی همه عشق پاستیل اینکه که گاز بزنی و بکشیش و حال کنی ؟ مث این میمونه که چیپس را مک بزنی ههههه انقدر چرند پرند ننویسید

    • zahra

      من که خودم عااااااشق پاستیلم.حاضرم تو کل روز هیچی نخورم ولی پاستیل بخورم.

      پاسخ ها

      • بدون نام

        س دوستان من یه جایی خوندم پاستیل برای سگ با اب مرغ الان اون متن رو گم کردم میشه بهم کمک کنید چطوری درست کنم ؟

    • رها

      من که خیییییلی پاستیل دوس دارم.....

    • آرزو

      نشد بگن ی چیزی خوبه زیاد بخورید . ژله و پاستیل واسه نرمی مفصل خوبه آقا بخورید

    • sadafi

      زندگی بدون پایتیل محاااااااله پاستیل عشق منه طوری که همه ی فامیل مسافرت که میرن واسم سوغاتی پاستیل میارن

    • بدون نام

      لاتین پاستیل ها معمولا از پوست خوک گرفته می شود پس خوردن آن حرام است. بیشتر ژلاتین موجود در بازار ایران هم حرام است

      پاسخ ها

      • بدون نام

        لایک داداچ

    • سیمین

      تازه امشب نیم کیلو خریدم تا فردا تمومه، از الان غصه دارم واسه پس فردام ندارم. دفعه بعد باید یک کیلو بخرم

      پاسخ ها

      • بدون نام

        اوه چخبره رودل نکنی یه موقع

    • یاس

      سلام
      به نظر من خوردن هرچی به بدن ادم بستگی داره هرکسی ام بهتر این دکترا دکتر خودشه دختریکی از بستگان اشنا ما عین بلانصبت شما گاو میخوره غذاش 600برابر منه از چیپس و پفک و پاستیل و گوشت کیلو کیلو گرفته تا مرغ درسته ولی داره میشکنه اونوقت من چی ؟؟؟؟
      همه چیز ژنتیکیه ب نظر من
      اگ وزن بالایی داری از شیر مرغ تا جون ادمیزاد بخور و ورزش کن
      لاغری بخور نوش جونت غمتم نباشه

    • پاستیل دوست

      پاستیل فقط آیدین ، عالیه

    • داش مشتی

      دوستان برطبق جدیدترین تحقیقات پاستیل رو با گوشت خوک درست میکنن این توطئه صهیونیستیهاست نخورید اینها رو

      پاسخ ها

      • بدون نام

        آیدینم صهیونیستیه؟

    • fereshteh

      سلام به دوستان من 3 ماهه باردارم وپاستیل می خورم به نظرتون واسه بچم اتفاقی نمیفته؟اگربده که دیگه نخورم.البته کم می خورم.

      پاسخ ها

      • بدون نام

        واسه شما بده واسه بچه های در حال رشدم بده

    • Nima

      نه باووو پاستیل بخورین هیچیتون نمیشه من که خودم الان ۳۴ سالمه روزی ۳ بسته پاستیل شیرا میخورم هیچیم نشده خخخخ

    • محمد

      پاستیل خیلی خوبه وژلاتین گاوی داره امادرهرکاری زیاده روی خوب نیست دیگه اوکی؟؟

    • الهام

      بابا فکر کالری شوهم بکنید یعنی چی روزی سه بسته روزی سه چهارتا اندازه است مکیده بشه بهتر میگن به خاطر اسیبی که به دندونها میزنه ولی خوبه که هرچی که ادم میخوره یه چند لحظه بهش فکر کنه هرچی رسید نندازه بالا والا .....

    • بدون نام

      پاستیل

    • بدون نام

      فقط پاستیل دگه حرفم نباشه اونم نوشتبه ای

    • آذین

      جالبه میگن پاستیل از ژله خوک درست میشه من اروپا زندگی می کنم اینجا رو بسته های پاستیل نوشته مثلا ژلاتین خوک یا گاو و یا ژلاتین گیاهی که معمولا پکتین هست شما می تونین هرکدوم رو دوست دارین بخرین بنابراین لطفا فتوا ندین که مال خوک هست و حرومه و ازین حرفا، در ضمن پاستیل فقط پاستیل ترش ترش ترش

      پاسخ ها

      • بدون نام

        خب خودت گفتی تو اروپا اینجوریه اینجا ایرانه برادر ایراننننننن . روغن پالم ماهی فلان گوشت بهمان. ترور بیولوژیکیمون میکنن مثل چیییی

      • بدون نام

        سلام
        من از هر منبعی تحقیق کردم نتونستم گاوی یا خوکی بودن ژله رو متوجه بشم. پس احتمال خوکی بودن اون هست اینجا رو بسته ها نمینویسن و این چیزی که شما میگید فقط مخصوص اروپا هست

    • Bahtam

      تا میتونید بخوووورید

    • پژمان

      بخور بره .اینا همه حرفه...

    • Mohammad

      من کارم پاستیل هم خاصیت داره هم مقوی.....

    • بابک

      سلام..من چن بار دکتررفتم هرچن باربهم گفتن حتما پاستیل بخورم ولی چه کنم نمیتونم بخورم احساس میکنم دندون درد میگیرم..

    • بدون نام

      به به من عاشق پاستیلم

      پاسخ ها

      • بدون نام

        منم خیلی دوس دارم

    • بدون نام

      من که از پاستیل خوشم نمیاد

    • سحر

      پاستیل خیلیییی بدوس

    • کاظــــــــــــم ازمــــــــــراغــــــه.

      این آقا راست میکوید پاستیل اعتیاد میآوره من روزی ۲تا از اون سطلها که تازه به بازار آمده است نخورم بخدا سرم به بالش نخواهد آمد هرروز که میرم سر کـــــــــار باید این ۲سطل بخرم بد سرکار برم من واقعآ اعتیاد پیدا کردم خیلی
      وقت توسعه میکنم آقا که نمیخورن حتمآ بخورن برای شبها
      خیلی خوب است .

    • Teno

      پاستیل مضر و باعث سرطان و 120نوع بیماری میشه حالا دخترا بزودی جای همتون گوشه بیمارستانه

    • parinaz

      اوووممم پاستیل روعشقه

    • بدون نام

      آخرش هم نفهمیدیم پاستیل بخوریم یا نه

    • Erfan

      من که روزی 4یا5تا بسته میخوریم چه جوری ترکش کنم

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج