آخرین وضعیت پرونده های حقوقی ایران در فیفا
دبیرکل فدراسیون فوتبال اعلام کرد، ۱۹ باشگاه ایرانی درگیر شکایت بازیکنان و مربیان خارجی به فیفا هستند و فوتبال ما ۵۲ پرونده باز در این نهاد بینالمللی دارد.
خبرگزاری تسنیم: علیرضا اسدی در نشست خبری امروز (شنبه) خود گفت: برخی مسائل در ذهن علاقهمندان به ورزش به خصوص فوتبال سؤالاتی ایجاد کرده است که خواستیم از این طریق پاسخها را بدهیم.
وی افزود: موضوعی که فکر میکنم بیشتر از همه دغدغه دوستان است، پروندههای باز انضباطی در AFC و فیفاست. فکر میکنم باشگاهها شرکتهای خصوصی و مستقلی هستند که فیفا هم آنها را مستقل میداند و مسئولیتهای آنها در بعد بینالمللی و داخلی بر عهده خودشان، مدیران باشگاهها، هیئت مدیره و... است. فدراسیون فوتبال هم بیشتر به عنوان یک ناظر سعی میکند بیطرف باشد و از سوی دیگر تلاش میکند آگاهی لازم را به باشگاه ها بدهد که البته در این خصوص هم وظیفهای تعریف نشده است. فدراسیون فوتبال در جایگاه نماینده فیفا، به عنوان مشاور، ناظر و هشداردهنده عمل میکند.
اسدی همچنین تصریح کرد: فدراسیون همچنین سعی میکند که در این بین بیطرف باشد، اما کمک میکند که باشگاهها آگاهی کامل را پیدا کنند، هرچند این کار وظیفه فدراسیون فوتبال نیست. ابتدا فیفا همانند هر دادگاه دیگری با فدراسیون فوتبال مکاتبه میکند و مشخصات باشگاه را از فدراسیون فوتبال میخواهد پس از این فرایند فیفا مستقیماً با باشگاه ارتباط میگیرد، اما پیوست نامهها به فدراسیون فوتبال هم ارسال میشود. این فرایند کمی زمان میبرد که فدراسیون فوتبال معمولاً در جریان این فرایند قرار نمیگیرد، مگر اینکه از طرف یک ساختار بینالمللی هشداری به ما برسد که این هشدار نیز قبل از فدراسیون فوتبال برای خود باشگاه ارسال میشود. ما سعی میکنیم با همکاری سازمان لیگ، کمیته انضباطی و کمیته بازیکنان مشکلات باشگاهها را حل کنیم و به دفاع از منافع باشگاهها بپردازیم.
دبیرکل فدراسیون فوتبال ادامه داد: به اینکه چرا در حال حاضر باشگاههای ایرانی به این معضل دچار شدهاند بعداً میشود به طور مفصل پرداخت، اما متأسفانه در حال حاضر ۵۲ پرونده باز در فیفا داریم و ۱۹ باشگاه درگیر هستند که چیزی حدود چهار تا پنج میلیون دلار هزینه شکایتهایی است که بازیکنان و مربیان خارجی از باشگاههای ما به فیفا کردهاند. فرایند رسیدگی به این شکایتها به صورتی است که شکایتکننده شکایت خود را به فیفا انجام میدهد و آنها با باشگاهها ارتباط برقرار میکنند. معمولاً این دادگاهها برای رسیدگی به شکایت بازیکنان و مربیان مختلف دو طرف را فرامیخواند و از آنها درخواست میکند که مستندات خود را در این باره ارائه کنند. متأسفانه باشگاههای ما در حال حاضر دچار مشکل شدند، چون مدیرانی که در این باشگاهها مدیریت میکنند اکثراً وارث بدهیهای قبلی هستند. متأسفانه باشگاههای ما به هشدارهای فیفا توجه نمیکنند و بدهیهایی که در حال حاضر برای باشگاهها به بار آمده حاصل عدم توجه کافی و ناتوانی منابع مالی باشگاههاست. فیفا پس از شکایت بازیکنان و مربیان سعی میکند که به باشگاهها فرصت بدهد و باشگاهها هم باید از خودشان
دفاع کرده و بدهی بازیکنان یا مربیان سابق خود را پرداخت کنند.
وی با اشاره به جریمهای که فیفا برای باشگاههای خاطی در نظر میگیرد، خاطرنشان کرد: در صورتی که باشگاهها نتوانند بدهی بازیکنانشان را پرداخت کنند، ابتدا از نقلوانتقالات محروم میشوند که اگر آنها باز هم توجهی به پرداخت حق و حقوق بازیکنان نکنند از آن تیم کسر امتیاز صورت میگیرد، در صورتی که باشگاهها همچنان نتوانند پولی به بازیکنان یا مربیان شاکی بدهند، سقوط به دسته پایینتر، جریمه باشگاه خاطی خواهد بود.
اسدی همچنین یادآور شد: در چند روز اخیر در اخبار دیدم که نوشتهاند فدراسیون فوتبال قرار است با محرومیتهایی همراه شود. باید بگویم هیچ تهدیدی متوجه فدراسیون فوتبال نیست، اما اگر فرایند باشگاهها به همین شکل ادامه داشته باشد فدراسیون فوتبال به عنوان نهاد مستقل ورزش در خصوص یک عضو خود که نمیتواند به تعهداتش عمل کند تصمیمگیری کرده و آن را حذف میکند تا مشکل یک عضو دامن تمام ساختار فوتبال را نگیرد. فدراسیون فوتبال در این خصوص مستقل است و قدرت لازم را دارد که بخواهد چنین کاری انجام دهد. ضمن اینکه در انتهای هر حکمی که از سوی فیفا صادر میشود مینویسند که در آینده چه اتفاقی رخ خواهد داد و ما چنین چیزی ندیدیم که اتفاقی بخواهد برای فدراسیون فوتبال یا تیمهای ملی رخ دهد. همه باید قانون را بدانند و اگر این قانون دانستنی باشد آرامش در فوتبال حاکم میشود و حتی اگر قرار باشد تهدیدی مواجه ما باشد میتوانیم با آرامش، قانون و ادلهای که داریم جلو برویم و در این امر مداخله کنیم.
دبیرکل فدراسیون فوتبال سپس به پروندههایی که مربوط به باشگاههاست اشاره کرد و گفت: از ۵۲ پروندهای که مربوط به مربیان و بازیکنان خارجی در فیفاست ۱۰ پرونده در ابتدای پیگیری است و مراحل اولیه و مستندسازی را طی میکند، ۳۲ پرونده به حکم رسیده و ۱۰ پرونده در حال بررسی است. از این تعداد پرونده ۱۱ پرونده باز است که برخی به حکم رسیده و مربوط به باشگاه پرسپولیس است. در جلسات ممتدی که با باشگاهها داریم روز گذشته طاهری سرپرست باشگاه پرسپولیس جلسهای را با مهدی تاج داشت که اعلام کرد مسئول حقوقی باشگاه پرسپولیس با مسئول امور بینالملل فیفا و شورای حل اختلاف سه یا چهار پرونده را حل کردند و دیگر خطری آنها را تهدید نمیکند. بعد از پرسپولیس تراکتورسازی با هفت پرونده باز بیشترین تعداد پرونده را دارد و باشگاه استقلال سومین باشگاهی است که پنج پرونده باز در فیفا دارد.
اسدی ادامه داد: باشگاههای پدیده، سیاهجامگان و راهآهن با چهار پرونده باز باشگاههای بعدی هستند که باشگاه راهآهن حساسیتی در این خصوص نداشت. به دلیل اینکه تغییر و تحولاتی در این باشگاه رخ داده بود و مدیران راهآهن از این اتفاق بیخبر بودند و ما برای اینکه حساسیت روی آنها ایجاد کنیم امروز جلسهای با مدیرعامل و مسئول حقوقی این باشگاه داشتیم که فرایند لازم را برای کمک کردن به آنها ایجاد کردیم. مدارکی هم که در کمیته امور بینالملل فدراسیون فوتبال بود در اختیار این باشگاه قرار دادیم. در خصوص دیگر پروندهها نیز باید بگویم استقلال خوزستان، برق شیراز و باشگاه ملوان دو پرونده باز در فیفا دارند که موضوع پرونده ملوان به کسر امتیاز رسیده است، اما به این باشگاه زمانی دادند تا در سیستم پرداختی خود تغییر و تحولاتی ایجاد کنند و کسر امتیاز هنوز قطعی نیست. به من اعلام کردند امروز نامهای در خصوص این باشگاه آمده و من هنوز آن را نخواندهام، اما تا آنجایی که اطلاع دارم کسر امتیاز از ملوان قطعی نیست و به این باشگاه فرصت دادهاند.
وی سپس به باشگاههایی که یک پرونده در فیفا دارند اشاره و خاطرنشان کرد: استقلال اهواز، صبای قم، سپاهان اصفهان، صنعت نفت آبادان، نفت تهران، نفت مسجدسلیمان، فولاد یزد، شاهین بوشهر، پاس همدان و شهر باران هر کدام یک پرونده دارند. ما از شاهین بوشهر شش امتیاز کسر کردیم و البته این تیم پس از آن منحل شده است. اما انحلال اینگونه نیست که مدیر این باشگاه بگوید باشگاه ما منحل شده است، بلکه آنها فرایند منحل شدن را مانند یک شرکت انجام دهند و مستندات آن را برای ما و سازمان لیگ بفرستند تا آن را در دادگاه بینالمللی ارائه کنیم. ضمن اینکه پرونده پاس همدان و شهر باران نیز به مرحله کسر امتیاز رسیده و کسر شش امتیاز از آنها قطعی است. توصیه ما به مدیران این باشگاهها این است که سریعاً در خصوص پروندههای انضباطی خود وارد عمل شوند تا عواقب بدی نداشته باشند.
دبیرکل فدراسیون فوتبال در پاسخ به این پرسش که «سیاست فوتبال ایران یک بام و دو هواست و گاهی فدراسیون فوتبال دستور میدهد تیمهای بدهکار نباید نقلوانتقالات و مسابقهای داشته باشند اما با زور نمایندگان مجلس، سیاسیون و افراد متفرقه این رأی وتو میشود. فدراسیون فوتبال برای فصلهای آینده چه اقدام جدی خواهد داشت؟»، گفت: قوانین یکی است، اما در بحث اجرا شرایط اجتماعی و احکام هم در نظر گرفته میشود. شرایط اجتماعی ما که بسیار هم مردمگیر شده است، برخی مواقع ایراداتی ایجاد میکند. شما نگاه کنید که در تولید منابع مالی برای فوتبال چه اقداماتی صورت گرفته و وقتی از دوگانگی در اجرا صحبت میشود به نظرم باید به این سمت برویم که قوانین برای تولید منابع مالی نیز باید با شجاعت اجرایی شود. در فوتبال دنیا جدیترین منبع تولید مالی حق پخش تلویزیونی است که ما آن را نداریم. اگر میخواهیم فوتبالی قاعدهمند داشته باشیم که انتهای آن شادی باشد باید به تمامی قوانین احترام بگذاریم. انتهای این فوتبال باید برای مردم سلامتی و شادی ایجاد کند و در سایر مقولهها از جمله مقولههای اجتماعی، سیاسی، حقوقی و... هم فوتبال توانایی چنین کاری را
دارد.
وی افزود: در قسمت نشاط اجتماعی ما اگر بتوانیم تولید خوبی داشته باشیم باید منابع خودمان را هم درست ببینیم. ما زمانی که خودمان نمیتوانیم تولید کنیم تنها چارهمان این است که از جاهای دیگر آن تولیدات را به دست بیاوریم. این تولیدات میتواند حق پخش تلویزیونی و یا تبلیغات اطراف زمین باشد. تبلیغات اطراف زمین تا جایی که من میدانم در اختیار سازمان لیگ است و طبق گزارشی که به من دادند، حدود ۲۰ میلیارد تومان از این تبلیغات سازمان لیگ به دست آورده و تا جایی که میتوانسته آن را بین باشگاهها توزیع کرده است. باشگاهها هم حق دارند ناراضی باشند. آنها میگویند که ما یک کالای اجتماعی خوب تولید کردیم اما نمیتوانیم سودش را ببینیم. فدراسیون فوتبال مانند یک سریال است که با تمام زیرساختهایش مانند داور تلاش میکند که یک تولید خوبی داشته باشد و در کنار این تولید خوب از آن سود ببرد. همه اینها ارزش افزوده دارد، اما ما نمیتوانیم از این ارزش افزوده هم استفاده کنیم.
اسدی تأکید کرد: ما ۷۰ درصد تولید اصلی منابعمان را در اختیار نداریم. باشگاهها هنر زیبای ورزشی تولید میکنند و وقتی نمیتوانند از آن استفاده کنند وارد بحران مدیریتی میشوند که در این میان تناقض به وجود میآید و باعث میشود که ما مدیران را ناکارآمد بدانیم. با این اوصاف متولیان پرداخت پول هم سکوت میکنند و فدراسیون عملاً درآمدی ندارد و ما با این اتفاقاتی که رخ داده ضرر میکنیم. شما فکر میکنید کسانی که در خارج از کشور حضور دارند از مدیران ما که در داخل کشور کار میکنند باهوشتر و منظمتر هستند؟! ایرانیها همیشه در خارج از کشور هم حرفهای زیادی برای گفتن دارند، اما چون در آنجا سیستم وجود دارد و این سیستم به طور منظم عمل میکند آنها دچار مشکل نمیشوند، اما در داخل کشور چون ما منبع درآمدی نداریم هم مدیران باشگاهها و هم فدراسیون فوتبال دچار مشکل میشوند. اگر ما این تنبیههای انضباطی را هم در نظر نگیریم و آنها را اجرا نکنیم اوضاع بدتر از این میشود. البته این تنبیهها حداقل تنبیه است که ما تلاش میکنیم تا جایی که میتوانیم برای باشگاهها مشکل ایجاد نکنیم.
وی در مورد اینکه چرا فدراسیون فوتبال که به عنوان ناظر در فوتبال ایران عمل میکند نظارتی بر اتفاقات رخ داده در باشگاهها ندارد، گفت: لیگ حرفهای یک تعریف علمی هم دارد. ما از شش سال پیش موارد مربوط به لیگ حرفهای را رعایت کردهایم که در حال حاضر تنها ۴۰ درصد از این راه را توانستهایم طی کنیم. در حال حاضر فقط شش تیم مقدار قابل قبولی از کاراکترهای حرفهای شدن را دارند که یکی از این کاراکترها تراز مثبت مالی است و دیگری حضور مدیران، اعضای هیئت مدیره، مسئول حقوقی و مسئول کمیته بینالملل کارآمد است. زمانی که باشگاهها این کارها را تا انتها دنبال نمیکنند شاهد چنین مشکلاتی هم خواهیم بود. ما باید با باشگاهها برخورد کنیم، اما یک جایی هم نمیتوانیم این کار را انجام بدهیم و مجبور میشویم که کوتاه بیاییم چون آنها به آسیا میروند و نماینده فوتبال ایران در مسابقات مختلف هستند اما شرایط به ما اجازه نمیدهد که با این باشگاهها برخورد کنیم. طبعات این برخورد نکردن هم این میشود که باشگاههای ما با محکومیتهای مختلف در فیفا روبهرو میشوند.
دبیرکل فدراسیون فوتبال خاطر نشان کرد: فدراسیون فوتبال معمولاً سیاستگذار و ناظر است و نمیتواند مستقیماً در باشگاهها و حتی در لیگ برتر دخالت کند، چون همه اینها در فیفا به عنوان یک ساختار جداگانه تعریف شدهاند، اما با این حال ما همچنان بحث مجوز باشگاههای حرفهای را با قدرت پیش میبریم. از زمانی که به عنوان دبیرکل به فدراسیون آمدم با همفکری مدیران بلندپایه فدراسیون ارکان قضایی را کانونی کردیم و با تمام مشکلاتی باشگاهها داشتند از مدیران آنها خواستیم که تعهد مالی بیشتر از توانشان ندهند. تنها کاری که ما میتوانیم در حال حاضر انجام دهیم بلوکه کردن پولهایی است که آنها در سازمان لیگ دارند. ما پولهای باشگاهها در سازمان لیگ را بلوکه کرده و سپس آن را کم کم در اختیار آنها قرار میدهیم که امسال هم این کار را کردیم، اما قبول کنید که به یکباره نمیتوان بار بزرگی را که سالها روی دوش فوتبال بوده را به یک باره برداشت. اوضاع به وجود آمده مثل یک بیماری است که به داروهای خیلی خیلی قوی نیاز دارد تا هم باشگاهها به حیات خودشان ادامه دهند و هم به مرور زمان بیماری آنها برطرف شود. در این میان مهمترین عنصر انگیزشی هم
منابع مالی است، باشگاهها اگر منابع مالی قوی داشته باشند میتوانند سیاستگذاری درستی را هم اعمال کرده و با برنامهریزی درست پیش بروند.
اسدی در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه آیا نمیتوان در مورد بازیکنان داخلی هم چنین کارهایی انجام داد، گفت: بحث داخلی و خارجی نیست. زمانی که یک مدیر برنامهاش را ارائه میکند ما نمیتوانیم در آمدن و رفتن او دخالت کنیم. اگر باشگاهها مجوز باشگاه حرفهای را داشته باشند هر کسی نمیتواند در آنها صاحب مسئولیت شود، یعنی سیستم نظارت بر آنها اجازه نمیدهد که در باشگاه حرفهای مسئولیتی داشته باشند، اما چون ما آموزشی نمیدهیم بعدها دچار مشکل میشویم. اگر باشگاهها از استانداردها خارج شدند در صورت حرفهای بودن میتوان به آنها تذکر داد، اما وقتی هنوز مجوز حرفهای را هم نگرفتهاند اوضاع به همین شکل باقی خواهد ماند.
دبیرکل فدراسیون فوتبال افزود: ما شش سال است که به این کار ادامه میدهیم، اما همچنان به منابع مالی نیاز داریم. ما باید مدیران کارآمد را انتخاب کنیم تا با مسئولیت جلو بروند، کسی که برنامه و مدیریت خوبی داشته باشد، آبروی خود را هم دوست دارد و دست به هر کاری میزند که آبرویش را حفظ کند.
وی در پاسخ به این پرسش که گردش مالی یک سال فوتبال چقدر است، گفت: حساب کردن گردش مالی فوتبال کار سختی نیست و با یک ضرب و تقسیم میتوانیم آن را پیدا کنیم. اگر گردش مالی باشگاهها را درآمد بازیکنان و مربیان بدانیم، ۱۶ تیم لیگ برتری با میانگین سالی ۳۰ میلیارد تومان، ۴۸۰ میلیارد تومان در سال گردش مالیشان است که برای تیمهای پایه نیز حدود ۲۰۰ میلیون تومان میشود و سرجمع ۵۰۰ میلیارد گردش مالی وجود دارد، اما این ۵۰۰ میلیارد واقعی نیست، چون همه آن پرداخت نمیشود و حبابی در این بین وجود دارد. در لیگ حدود ۳۰۰ میلیارد گردش مالی وجود دارد و شما ببینید چه مطالبی در مورد این ۳۰۰، ۴۰۰ میلیارد نوشته میشود و با سایر مسائل آن را مقایسه کنید. آیا اشکال کل ماجرا در همین ۳۰۰، ۴۰۰ میلیارد تومان است. ضمن اینکه این مبلغ فقط برای لیگ و عوامل لیگ است و اگر خود فدراسیون فوتبال را هم بخواهیم محاسبه کنیم تلورانسی حدود ۴۰ تا ۵۰ میلیارد تومان گردش مالی فدراسیون است که این گردش در صورتی است که وعدهها محقق شود. در حالی که در فدراسیون فوتبال کرهجنوبی ۱۶۰ میلیون دلار تلورانس مالی وجود دارد و شاید پول آنها بازمیگردد، چون آنها ساختار
مناسبی دارند.
اسدی در واکنش به این مسئله که آیا ساختار مناسب دیگر کشورها به دلیل خصوصی بودن است، تأکید کرد: شما در ساختاری که ما داریم یک باشگاه خصوصی را بگویید که موفق شده باشد؟ تا زمانی که حق پخش تلویزیونی و قانون کپیرایت محقق نشود کدام باشگاه خصوصی میتواند موفق شود؟!
دبیرکل فدراسیون فوتبال در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ سالها در مواجهه با ناظران AFC و فیفا سندسازی کردند و از سویی سازمان لیگ در موضع حق پخش تلویزیونی و تبلیغات شکست خورد که بسیاری از این مسائل هم عاملی برای ایجاد ۵۲ پرونده در فیفا بوده و چرا میخواهید نقش فدراسیون فوتبال در این ماجراها کمرنگ کنید، گفت: بله، درست میگویید. البته هر کسی به اندازهای نقش در این اتفاقات دارد و وقتی معضلی در یک جایی به وجود میآید و اشتباهی شکل میگیرد هر کسی به اندازهای سهم دارد. اینجا نمیخواهیم بگوییم سهم ما چقدر است و سهم باشگاهها چقدر بوده ما اینجا هستیم تا ببینیم چگونه مشکل را حل کنیم. با تغییر آدمها نمیشود کاری کرد و این معلول، علتش تغییر آدمها نیست. ما نمیتوانیم این معضل را حل کنیم، چون در اجرای تمامی مسائلی که شما به آن اشاره کردید مشکل داریم. برای ما تعریف شده است که چگونه این اتفاقات را انجام دهیم، اما در اجرای آن مشکلاتی وجود دارد.
وی در خصوص اینکه آیا میتوان مقابل موضوع حق پخش تلویزیونی اقدامی جدی انجام داد، خاطرنشان کرد: ما باید مصلحت فوتبالمان را ببینیم که این کار یک نفره نمیشود و تصمیمات باید مرتبط با مسائل سیاسی، اجتماعی و فرهنگی باشد و با اعضای مجمع در این خصوص تصمیمگیری کنیم که چه فوتبالی و با چه کیفیتی داشته باشیم.
اسدی درباره اینکه ترجمه اشتباه فدراسیون فوتبال در نامه فیفا به استقلال ضررهای بینالمللی ایجاد کرد، گفت: یکی از ضررهای بینالمللی که میگویید چیست؟ باشگاه استقلال بزرگ است و باید مراقبت میکرد که نکرده است، ما هم این همه در این خصوص توضیح دادیم. آیا هنوز برای شما مشخص نشده است که ماجرا چیست؟ فکر میکنم اگر باز هم توضیح دهیم چیزی مشخص نمیشود.
دبیرکل فدراسیون فوتبال ادامه داد: کلیت فوتبال ما این است که تهدیدی در فوتبال ما وجود دارد و این فوتبال اگر با این شرایط و منابع مالی پیش برود با مشکلات زیادی روبهرو خواهد شد که یکی از مشکلات آن استقلال است و اگر باز هم مشکل ادامه داشته باشد در ادامه مصداقهای خطرناک دیگری وجود دارد. ما نشست خبری گذاشتیم تا هشداری به دستاندرکاران فوتبال و باشگاهها بدهیم و این ذهنیت را ایجاد کنیم که باشگاهها مستقل هستند و باشگاه بزرگ و مستقل مدیر مستقل هم دارد و باید از این مسائل مراقبت کنند تا مشکلی به وجود نیاید. نامهها را کسی بد ترجمه نکرده است و مانند این است که ما نامه اصلی را با ترجمه به مسئول امور بینالملل باشگاهی دادهایم و او نامه اصلی را ندیده باشد که این قابل قبول نیست. اگر من نکتهای را برای کسی که بیسواد است بنویسم و ترجمه آن را تغییر بدهم در اینجا آن فرد حق دارد که بگوید نامه بد ترجمه شده است. نامههای باشگاه استقلال مربوط به چهار ماه قبل است و فرایند رسیدگی به شکایت مشخص است.
وی ادامه داد: فرایند رسیدگی به شکایت در یک حوزه بینالمللی به این شکل است که فیفا ابتدا با فدراسیون فوتبال تماس برقرار میکند، مشخصات، ایمیل، فکس، نام مدیرعامل، مسئول امور بینالملل و حقوقی باشگاه را از ما میخواهد تا مدارک و شکایت را برای آنها ارسال کند. این مرحله ابتدایی شکایت است و پس از آن فکس به صورت مستقیم به آدرس باشگاه میرود و برای اینکه ما در جریان فرایند قرار بگیریم پیوستی هم به ما ارائه میشود. آیا متولی این ماجرا کسی است که فکس را به صورت مستقیم دریافت میکند یا برای آن پیوستی رفته است؟ اگر در این بین حکمی هم برای باشگاه رفته باشد ما از آن بیاطلاع هستیم و باید باشگاه در این خصوص پاسخگو باشد.
اسدی سپس به مشکلی که در نقلوانتقالات باشگاه استقلال و تراکتورسازی به وجود آمد اشاره کرد و گفت: این مشکل به این دلیل است که سیستم نقلوانتقالات بینالمللی از طریق TMS است و سیستم ما همچنان دستی اداره میشود که در این سیستم احتمال خطا وجود دارد. در دنیا فقط 22 کشور هستند که سیستم TMS داخلی دارند و در سیستم دستی ما هم چون در کمیته بینالملل سازمان لیگ تغییر و تحولاتی ایجاد شد این مشکلات در نقلوانتقالات به وجود آمد. زمانی که من به فدراسیون فوتبال آمدم شورای IT فدراسیون تصمیم گرفته بود سیستم اتوماسیون اداری را راهاندازی کند و یک ماه و نیم پس از حضور من این سیستم راهاندازی شد که در این سیستم اگر نامهای ارسال شود و آن نامه باز نشود، مشخص خواهد شد. پس از آن ما این سیستم را به هیئتها و باشگاهها گسترش دادیم و یک ماه پیش هم مسئولان باشگاهها در فدراسیون فوتبال حاضر شدند تا در خصوص این سیستم بیشتر به آنها توضیح دهیم. از وزارت ورزش و جوانان هم مسئولانی در جلسه حضور داشتند چون آنها مسئول بالادستی ما هستند و میخواستیم نوع ارتباطمان را نیز به آنها نشان دهیم. تمام تلاش ما این است که خطای انسانی را از بین
ببریم و به همین دلیل باید هرچه زودتر TMS داخلی را فعال کنیم قیمت این سیستم 250 هزار دلار با شارژ سالیانه 30 هزار دلار است که البته مهندسان کشور خودمان این سیستم را طراحی کردند و مزیتهای زیادی نسبت به سیستم TMS دارد. مهمترین مزیتش این است که سرور این سیستم در ایران است و به دلیل فارسی بودن این سیستم خطا نیز کمتر میشود.
دبیرکل فدراسیون فوتبال خاطرنشان کرد: سیستم TMS به این شکل است که اگر حکم قضایی بیاید این حکم به سیستم وارد شده و پنجره نقلوانتقالات باشگاهها بسته میشود و اگر این سیستم هم در داخل اجرا شود نقلوانتقالات داخلی هم بسته خواهد بود و باشگاهها مجبور میشوند به کمیته انضباطی مراجعه کنند. فکر میکنم این سیستم تا 1.5 ماه دیگر فعال شود، همینطور اگر در فیفا و AFC پروندهای باز باشد ما آن را در این سیستم ثبت خواهیم کرد و مجوز گرفتن بازیکن را به باشگاه نمیدهیم. ضمن اینکه کمیته تعیین وضعیت هم در حال راهاندازی است که آقای وثوقاحمدی کارهای راهاندازی این کمیته را انجام میدهد و تمامی این اتفاقات باعث کمتر شدن ضررهای ما خواهد شد.
وی درباره اینکه آیا شرایطی در فوتبال فراهم خواهد شد تا برای گرفتن حق پخش تلویزیونی فوتبال خوراکی را برای صداوسیما فراهم نکند و از این طریق فدراسیون فوتبال بتواند به حق خود برسد، گفت: کسی از زیبایی فوتبال بدش نمیآید و همه به فوتبال علاقهمند هستند. محدودیتهای اقتصادی باعث شده این ماجرا به سایر ارگانها نیز سرایت کند و اگر حق پخش تلویزیونی فوتبال پرداخت نمیشود عمدی وجود ندارد. ساختار فوتبال و کنار هم بودن ما برای همه باعث خوشحالی است. ما نیز باید خودمان را جای آنها (صداوسیما) بگذاریم و بدانیم که آنها محدودیت مالی دارند. اگر ما در خصوص حق پخش صحبت میکنیم برای این است که فشار را از روی خودمان کم کنیم و به مردم آگاهی دهیم که چرا این اتفاقات رخ میدهد، مانند پدری که میگوید من کار میکنم اما پولی ندارم. این صحبتهایی که ما میکنیم به نوعی برای اغنا کردن جامعه است.
اسدی در پاسخ به این سوال که با اتفاقات رخ داده بدبینانهترین اتفاق برای فوتبال ایران چه خواهد بود، گفت: فکر میکنید بدبینانهترین اتفاق برای انسان چه چیزی میتواند باشد؟ این است که آن فرد جان خود را از دست بدهد. برای فوتبال هم ابتدا پنجره نقلوانتقالات بسته میشود و به باشگاهها زمانی میدهند، پس از آن کسر امتیاز خواهد بود. بعد از آن باز هم زمان میدهند و سقوط به یک دسته پایینتر نیز اتفاق بعدی خواهد بود. سپس تهدیدها همهجانبه میشود و وقتی فیفا احساس کند یک عضو خود نسبت به احکام و قوانین فیفا بیاحترامی میکند از راههای دیگری استفاده خواهد کرد مانند پدری که فرزندش از او سرپیچی کند و این پدر فرزند خود را طرد خواهد کرد. با این حال ما از مدیران عامل باشگاهها دعوت خواهیم کرد ساختارها را به این شکل ببینند و خودمان نیز سعی میکنیم با کمک کردن و مشاوره حقوقی به آنها تهدیدهایی که وجود دارد را کم کنیم و سیستم را به سمتی ببریم تا دچار این چالشها نشویم.
دبیرکل فدراسیون فوتبال با اشاره به جلسهای که دو روز پیش همراه با تاج در قطر داشت، گفت: موضوعی که شاید کمی خوشحالکننده باشد این است که در کنفرانس دو روزهای که در قطر برگزار شد و مربوط به دو موضوع تکنیکال دایرکتری و برنامه توسعه فوتبال اینفانتینو بود، بحث سرمایهگذاری به میان آمد. ما سه جلسه 30 دقیقهای در کنار این کلاسها داشتیم، یک جلسه با مسئول اجرایی فیفا، و یک جلسه هم با مسئول اجرایی دفتر اینفانتینو برگزار شد و در این جلسات در خصوص مشکلات فوتبال صحبت کردیم. در این جلسات اعلام کردیم که مشکلات اخیر به دلیل محدودیتهای زمانی باشگاهها بوده است و به مشکلاتی که برای دریافت پولمان از فیفا داشتیم هم اشاره کردیم.
وی ادامه داد: تاج اخیراً سفری را به همراه آقای آصفی (مشاور امور بینالملل فدراسیون فوتبال) به سوئیس داشت. آنها به فیفا رفتند تا مسیر دریافت پولهای ما از فیفا هموار شود و بحث مفصلی هم در این خصوص داشتیم که مشکل عمده باشگاههای ما به این دلیل بوده که چون نتوانستیم منابع مالیمان را از فیفا تأمین کنیم و برای توزیع آن بین باشگاهها تاخیر داشتیم باشگاهها هم برای پرداخت بدهیهای خود دچار مشکل شدند. با مطرح کردن این موضوع به نوعی میخواستیم فیفا به ما کمک کند یا فرصت بیشتری بدهد. در این خصوص فیفا به ما اعلام کرد که اگر رای قضایی صادر شده باشد آنها نمیتوانند دخالتی کنند، اما اگر پروندهای در جریان باشد فرایند آن را طولانیتر خواهند کرد تا بتوانیم این مشکل را حل کنیم.
اسدی در ادامه صحبتهای خود به مصاحبه اخیر یکی از کارشناسان اشاره کرد و گفت: من نمیخواهم لقب کارشناسی برای تمام فصول را به این عزیز بدهم، اما اخیراً بحثی در خصوص من مطرح شده که دبیرکل فدراسیون فوتبال انگلیسی بلد است یا نه؟ من حتماً انگلیسی بلد هستم و از این کارشناس هم تعجب میکنم که چرا این حرف را زده چون میدانم او غرضی نسبت به من که شاگردش بودم، ندارد.
دبیرکل فدراسیون فوتبال به مشکلات مربوط به قضاوت داوران در لیگ اشاره کرد و گفت: باید بگویم فدراسیون فوتبال درباره اینکه تیمی قهرمان شود یا نه نظری ندارد و این حرف که اخیراً از سوی برخی مطرح شده حرف درستی نیست. هر کسی علایق شخصی خودش را دارد و گرایش بیشتر نسبت به رنگی خاص شاید در وجود هر کسی وجود داشته باشد، اما این گرایشها در اجرای فنی هیچکس دخیل نیست و هیچکس در تصمیماتش به هیچ وجه گرایشی ندارد. مهمترین چیز برای فدراسیون فوتبال زیبا و مردانه بازی کردن است ،اما اینکه کدام تیم قهرمان میشود بستگی به شایستگی تیمها دارد. ما اجازه نمیدهیم که چه در بحث داوری و چیزهای دیگر کسی فکر کند خدای نکرده گرایشها تأثیری در عملکرد داوران و یا سایر ارگانهای فدراسیون فوتبال میگذارد. هیچ مسئولی در فدراسیون فوتبال نمیتواند به تیم و یا رنگ خاصی گرایش داشته باشد. البته ممکن است شما یک نفر را بشناسید و با توجه به اندوختههای قبلیتان احتمال دهید که او طرفدار یک تیم است. شاید او قلباً طرفدار یک رنگ یا تیم خاصی بوده باشد، اما اعلام این موضوع هم کار جالبی نیست. آدمها به قدری بزرگ هستند و کرامت انسانی دارند که زحمات یک
تیم را به باد ندهند.
وی ادامه داد: ما نه در فدراسیون فوتبال اجازه میدهیم که کسی با توجه به گرایشهایش عمل کند و نه خود آنها دست به این کار میزنند و وارد این معادلات میشوند. ما نه یک تیمی را تضعیف میکنیم و نه باعث قویتر شدن تیمی دیگر میشویم. فدراسیون به قهرمان احترام میگذارد و در صورتی که یک تیم با لیاقت به قهرمانی برسد، به آن تیم تبریک هم میگوید که این سیاست فدراسیون فوتبال است.
اسدی درباره اینکه آیا فدراسیون فوتبال هم به خاطر بدهیهای باشگاهها و اشتباهات آنها از سوی فیفا تهدید شده است، گفت: شما نگران این موضوع نباشید. تهدیدی در رابطه با فدراسیون فوتبال در مورد باشگاهها وجود ندارد.
دبیرکل فدراسیون فوتبال با اشاره به سقوط تیم ملی ایران در ردهبندی فیفا خاطرنشان کرد: در اروپا باشگاهها همهکاره هستند، اما چون AFC شرایط این را ندارد همه چیز به نتایج تیم ملی برمیگردد. باشگاههای ما باید با قدرت در جام باشگاههای آسیا شرکت کنند، چون نتیجه نگرفتن آنها باعث کمتر شدن سهمیه ما و البته سقوط ایران در ردهبندی جهانی میشود. مدیرانی که به دنبال نتیجهگیری گرفتن هم هستند میتوانند در این موضوع دخیل باشند. آنها اگر در لیگ قهرمانان آسیا نتیجه نگیرند، خطر برکناری را پشت خود احساس میکنند. متأسفانه در فوتبال ما همه به دنبال مدیران نتیجهگرا هستند و کسی به دنبال مدیران برنامهمحور نمیرود.
وی در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه آیا خطای انسانی در موضوع محرومیت باشگاههای استقلال و تراکتورسازی تأثیرگذار بود یا خیر، گفت: یک مثال برای شما میزنم. آیا بحث کسر شش امتیاز از تیم پاس همدان را به خاطر میآورید؟ چند سال پیش یک نفر از تیم پاس همدان شکایت کرد و به همین خاطر شش امتیاز از این تیم کسر شد، اما بعدها فهمیدم که امضای مدیرعامل را جعل کردهاند و براساس این جعل امضا شش امتیاز از تیم پاس همدان کسر شده بود. حتی باشگاه پاس همدان این موضوع را پیگیری کرده و حتی به پلیس بینالملل اطلاع داده بود. سهم فیفا در این اشتباه چقدر است؟ فیفا یک ساختار منسجم دارد و سیستم آنها هم به صورت کامپیوتری است و احتمال خطای انسانی در آن کم است. در موضوع محرومیت تراکتورسازی و استقلال هم بالاخره یک انسانی در تصمیمگیریهایش اشتباه کرده است و اگر کسی در این رابطه مقصر باشد حتماً با او برخورد میکنیم، حتی اگر این شخص دبیرکل فدراسیون فوتبال باشد.
نظر کاربران
کاملا مشخصه چرا پرسپولیس که ۱۱تا پرونده داره چرا اصلا صداشو در نمیارن . متاسفم واسه این همه پنهان کاری . امیدوارم فیفا به کل مارو منحل کنه تا ایرانیا یه کم به خودشون بیان
چندشماره دیگربه لیست شماره های باجگیری مثل ۳۰۹۰اضافه کنیددمشگلات همه حل میشود
تیم هایی که دولتی هستند باید زیر پوشش دولت و وزارت ورزس باشند...والا انتخاب مدیر عامل باشگاه هم هیچ ارتباطی به شما ندارد ...شما موظف هستید بر کار این باشگاه ها نظارت و در عین حال همکاری های لازم بعمل آورید....پس خودتونو کنار نکشید و جوابگو باشید
همونطورکه سلطان فوتبال ما گفت این فوتبال ٱشفته بایدحداقل دوسال تعطیل بشه شاید راه حلی پیدا بشه