۴۷۵۳۷۵
۲۰ نظر
۵۲۲۵
۲۰ نظر
۵۲۲۵
پ

تبعیض بین فرزندان ممنوع!

در میان فرزندان خود عدالت را مراعات کنید. همان گونه که دوست دارید در نیکی و لطف به شما، به عدالت رفتار کنند. رقابت امری است که همیشه بین بچه های یک خانواده وجود دارد. اما ممکن است والدین نیز، با رفتارهای ناخودآگاه خود، به آن دامن بزنند.

ماهنامه پیام یاقوت: در میان فرزندان خود عدالت را مراعات کنید. همان گونه که دوست دارید در نیکی و لطف به شما، به عدالت رفتار کنند. پیامبر اکرم (ص)

رقابت امری است که همیشه بین بچه های یک خانواده وجود دارد. اما ممکن است والدین نیز، با رفتارهای ناخودآگاه خود، به آن دامن بزنند. ما همگی مصرانه بر این باوریم که بین فرزندان خود تفاوتی قائل نیستیم و از صمیم قلب می گوییم: «ما همه بچه هامون رو یک جور دوست داریم.» اما چه طور می توان بچه هایی را که به طور طبیعی با هم تفاوت دارند به یک شکل و یک اندازه دوست داشت؟ چنین چیزی محال است.

تولد هر کودک در مقطع خاصی از تاریخچه زندگی زناشویی رخ می می دهد. به عنوان مثال فرزند اول ثمره عشق والدین و بچه سوم شاید نجات بخش زندگی زوج در حال فروپاشی است. رابطه ای که شخص با فرزندانش ایجاد می کند، در اکثر وارد تحت تاثیر رابطه ای است که با همسر خود دارد.
تبعیض بین فرزندان ممنوع!
مثلا در دوره خوش و خرم عشق و عاشقی، مادر از این که می بیند چهره پسرش مو به مو به چهره پدر شباهت دارد به وجود می آید و دلباخته او م شود. کافی است زوج دچار مشکل شود تا این قبیل روابط زیر و رو شود. مادر از این که می بیند پسرش شبیه شوهری است که این همه او را اذیت می کند دل چرکین می شود و به همین دلیل نیز او را پس می زند.

با وقوع طلاق، تبعیض بین بچه ها تشدید می شود گاه شکل اغراق آمیزی به خود می گیرد. به عنوان مثال مرد یا زن دیگر تحمل فرزندی را ندارد که شبیه همسر سابقش است. این گونه است که همسر سابق نیز از همین شباهت فرزند با خود استفاده می کند و او را وا می دارد تا موضع خود را مشخص کند.

در جوامع سنتی تفاوت گذاشتن بین فرزندان بیشتر دیده می شود.در این گونه از جوامع، مرد به عنوان «نان آور خانواده» محسوب شده که به دنبال این تفکر وقتی خانواده ای صاحب فرزند پسر می شود برایشان بسیار خوشایندتر است از اینکه دارای فرزند دختر شوند.

در جامعه دارای فرهنگ مردسالارانه، مرد از آزادی عمل بیشتری در برقراری ارتباطات، انتخاب همسر، فعالیت های خارج از خانه و غیره برخوردار است. این عوامل بر روند رشد شخصیتی دختران و پسران تاثیر بسزایی می گذارد. برای مثال در این فرهنگ پسر حق دارد تا پاسی از شب بیرون از منزل و در میان گروه دوستان حضور داشته باشد و همچنین به سرگرمی های مورد علاقه خود بپردازد اما دختر باید بسیاری از مسائل را رعایت کند. این اعطای آزادی عمل بیشتر به پسران در خانواده به مرور دختران را به نگرش نارضایتی از جنسیت خود وا می دارد و ایجاد عقده های روانی خاص خود را مهیا می سازد.

اشکال تبعیض طبقه بندی علمی خای ندارد. در بسیاری از موارد خانواده ها بین فرزند کوچک و بزرگ، فرزند پسر و دختر، فرزندی که تحصیلات بهترین دارد و فرزندی که در این امر ضعیف تر است، فرق می گذارند. تبعیض، رفتاری ناخودآگاهانه است که همیشه آثار مخربی دارد و باعث می شود کسی که مورد سرزنش قرار می گیرد دچار بی اعتمادی و کمبود محبت شده و در زندگی به خوبی پیشرفت نکند. این رفتار می تواند ریشه در کودکی خود والدین داشته باشد. از دیگر دلایل آن وجود تعصبات و باورهای غلط در جامعه است که متاسفانه براساس آن برخی خانواده ها به فرزند پسر بیشتر از فرزند دختر اهمیت می دهند.

شکل ظاهری افراد نیز یکی از عوامل بروز این رفتار است. ادعای برخی والدین در این خصوص که هیچ تفاوتی بین بچه ها نیست و همه مثل هم بوده، اغلب تظاهر است و متاسفانه تبعیض بین خانواده ها بسیار دیده می شود.

مخصوصا توجه ناعادلانه به فردی که از لحاظ ظاهری زیباتر و سالم تر است، حس حسادت و کینه را در دل کودکی که این ویژگی ها در او کمتر است، بر می انگیزد و باعث می شود در آینده، فردی اجتماعی نباشند.
تبعیض بین فرزندان ممنوع!

این رفتار، ضربه های روحی زیادی به کودکان وارد می کند. فردی که پایین نگاه داشته می شود، دچار حس حقارت شده و احساس بی ارزشی می کند. او اعتماد به نفس خود را از دست می دهد و احساس شکست می کند.

برعکس، افرادی که خیلی به آنها توجه شده، دچار اعتماد به نفس کاذب می شوند و همین عامل باعث می شود رفتارهایی را مرتکب شوند که از دید اطرافیان خوشایند نبوده و در نهایت در اجتماعی از احترام زیادی برخوردار نباشند.

حتی ممکن است به دلیل طرفداری بی جای والدین، آنها نتوانند در جامعه به خود متکی بوده و در آینده در برخی شرایط نتوانند از خود دفاع کنند.

ناهنجاری های اخلاقی در پی تبعیض های غیرمنطقی والدین

گاهی والدین به دلایل منطقی یا غیرمنطقی بین فرزندان شان تبعیض قائل می شوند. اعمال تبعیض بین فرزندان موجب کاهش اعتماد به نفس، منزوی شدن و کینه ورزی در آنها می شود. بسیاری از هنجاری های دوران کودکی، نوجوانی و به خصوص جوانی، ریشه در تبعیض والدین نسبت به فرزندان شان دارد. به این صورت که هرچه تبعیض ها شدیدتر شود، ضربات و صدمات روحی منتقل شده به فرزند مهلک تر و جبران ناپذیرتر می شود و به جهت ظهور کینه و حسد در یک فرزند نسبت به فرزند دیگر، زمینه برای بروز خصوصیات نامطلوب اخلاقی و رفتاری او و حتی تنفر از خواهر یا برادر او را فرهم می کند. چه بسا ناهنجاری های رفتاری و اخلاقی که طی آن، نه تنها خود فرد بلکه خانواده و اجتماع هم آسیب می بیند.

مقایسه فرزندان با هم، ممنوع

یکی از اشکال شایع تبعیض بین فرزندان و والدین ناشی از مقایسه کودکان و نوجوانان چه در جمع خانواده و چه با اعضای همسن و سال فامیل است که منجر به بروز سرخوردگی می شود.

یعنی شکل ظاهری و هوش و استعداد کودکان گاه با هم مقایسه می شود و معمولا تعدادی از فرزندان متهم به کم هوشی و بی استعدادی می شوند و این زمینه ساز مشکلات جدی است که آینده فرزند را ممکن است تخریب کند.
تبعیض بین فرزندان ممنوع!

پیامدهای تبعیض بین فرزندان

کینه توزی و انتقام: توجه والدین به یکی از فرزندان باعث می شود که یکی نسبت به دیگری و والدینش تنفر و کینه پیدا کرده و درصدد انتقام جویی برآید. لذا تبدیل به شخصی خشمگین و عصبانی می شود که درپی بهانه است. فرد خشمناک بر اثر رفتارهای ناپسند و ناهنجار، از جامعه طرد شده و به فردی گوشه گیر و منزوی تبدیل می شود.

ترس و اضطراب: ترس و اضطراب های مرضی معمولا ریشه در دوران کودکی افراد دارد. اتفاق و حادثه ای در آن دوران و نفوذ به ضمیر ناخودآگاه کودک منشا چنینترس ها و اضطراب هایی است. از این رو کودکی که در معرض تبعیض والدین است، نوعی احساس تنهایی ترس آور و نداشتن پشتیبان و تکیه گاه مطمئن در او به وجود می آید.

عدم اعتماد به نفس: اعتماد به نفس مهم ترین حالت عاطفی برای رشد کامل شخصیت است اگر فرزندی در دوران کودکی موفق به کسب آن شود، اعتماد به نفس جای خود را به حس حقارت و سرخوردگی می دهد.
تبعیض بین فرزنداناز طرف والدین حس ناتوانی و عدم اعتماد به نفس را در فرزند به وجود می آورد و به کلی ناامید و مایوس می شود.

ایجاد فاصله: تبعیض در بین فرزندان از طرف والدین باعث می شود که فرزند احساس کند، پدر و مادرش او را دوست ندارند. از این لحاظ سعی می کند زیاد همراه والدین خود نباشد تا کم تر دیده شود و مورد سرزنش قرار نگیرد و هر روز فاصله او با والدینش بیشتر می شود. بنابراین فرزند برای یافتن پناهگاه برای محبت و دوستی جایی غیر از خانواده و والدین را جستجو می کند والدین باید آگاه باشند که ایجاد فاصله آنان و فرزندان شان با وجود این که زیر یک چت و در یک خانه هستند، چه اثرات منفی برای فرزندان آنان دارد.

پس نباید اجازه هیچ گونه فاصله ای را بدهند و دوستان خوبی برای فرزندان شان باشند.

کمبود محبت: کودکی که در معرض تبعیض والدین است، نوعی احساس تنهایی ترس آور و نداشتن پشتیبان و تکیه گاه مطمئن در او به وجود می آید.
تبعیض بین فرزندان ممنوع!

محبت همچون آب که در رشد و نمو جانداران حیاتی است، در پرورش آدمی ضروری است. کودک ما برای رشد عاطفی و هیجانی خویش باید سیراب محبت شود.

اما متاسفانه تبعض والدین این حق حیاتی را از او سلب می کند و او را تشنه محبت، تحویل اجتماع می دهد. چه بسا در آینده برای جبران این کمبود دست به سوی هر آب گل آلودی دراز کند و با محبت های کاذب خیابانی جبران مافات نماید.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • محمد اصلان پور

    پدر و مادرم همیشه من و برادرم تبعیض قائل میشن. ساده ترین شون این است که سر سفره غذا همش به او میگن که غذا بکشه ، زمانی که به خونه اونا می یاد براش مرغ، ماهی و نوشابه آماده می کنن ولی برای ما خورش قورمه سبزی می ذارن ... و هزاران تبعیض دیگر که اگه اونارو بشمارم ساعت ها طول می کشه ...

    پاسخ ها

    • بدون نام

      آره پدر و مادر من هم همینطوری هستند.

    • بدون نام

      آره .
      خداوندا این پدر و مادرهایی که بین فرزندانشان فرق میگذارند را به سزای اعمالشان برسان .

    • بدون نام

      حالا قرمه سبزی که خوبه مادر ما برای پسرش فسنجان میگذارد و وقتی ما به خانه اش میرویم به ما آب دوغ خیار میدهد.

  • عروس

    راست مي گه آقا محمد
    مادر شوهر من هم خيلي بين پسرهاش فرق مي زاره
    دلم مي خواد جمله حضرت محمد را براش بخوونم ولي مي دونم بي فايده اس
    اميدوارم اون دنيا خدا خودش بهش حالي كنه

  • بدون نام

    ما هم چند تا هم عروسیم همه ما خیلی مادر شوهرمونو دوسداریم و کلی براش خرید میکنیم ولی اون اصلا ما رو و خریدامونو کوچیک میکنه و نادیده میگره.فقط شب و روز ورد زبونش اسم یکی از عروساشه.فقط از اون رواضیه بخدا مهره مار داره.خدا لعنتش کنه حالم بهم میخوره از مادر شوهرم دوسدارم بمیره دیگه نبینمش و صداشو نشنوم.اگه خانواده ماها مهمان مادر شوهرم بشن بخدا نون ماست میزاره جلوشون.ولی اگه خانواده اون هم عروسم مهمانش بشن از چند روز قبلش برنامه ریزی میکنه بخاطر همین که بینمون فرق میزاره دوستش نداریم من که حاضرم بمیره ازش متنفرمممممممم.

    پاسخ ها

    • احمد

      خب سمی چیزی بریز تو غذاش تا از شرش خلاص شی

    • بدون نام

      این به خاطر اینه که مادرشوهر شما اون پسرش را از بقیه پسرهایش بیشتر دوست دارد.
      مادرشوهر منم همینطوریه و همیشه میگه مخسن یک چیز دیگست.
      تازه یک پسر خل و چل و خسیس هم هست.
      میگویند چوب خدا صدا ندارد.
      الان مادرشوهرم دایم داره این چوب را میخوره.

  • بدون نام

    مادر شوهر من هم همینطوریه وقتی من و شوهرم میرویم خونشون برای ما آب دوغ خیار درست میکنه ولی وقتی برادرشوهرم و زنش میروند خونشون خورشت فسنجان درست میکنه . از بس مادرشوهرم عوضی است .
    من و شوهرم خیلی به مادرشوهرم کمک میکنیم و من همیشه دست پر به خانه شان میروم و تمام لباس های مادرشوهرم را من خریده ام . ولی برادرشوهرم و زنش خیلی خسیس هستند .
    علت این رفتار های مادرشوهر اینه که بین فرزندانش فرق میگذارد و همیشه میگوید که پسر کوچکش را دوست دارد و چندین بار هم گفته .
    من و شوهرم کیسه کیسه برنج برای مادرشوهرم میبریم .
    ولی همیشه بهترین غذا مال برادرشوهرم و زنشه .
    ما میرویم خونش برامون گوجه بادمجان میگذارد . ولی برای برادرشوهرم و زنش مرغ .
    مادرشوهرم خودش هم میدونه پسر کوچیکش خسیسه و همیشه دست خالی به خانه اش میرود . این موضوع را به من هم گفته . و باز هم چون از کودکی پسر کوچیکه را بیشتر دوست داشته . بهترین غذا را جلوی اون میگذارد . بیچاره شوهر من

  • ناشناس

    من برعکس همه ی شماهام فک کنم..خونواده پدرشوهرم خیلی خوبن و خیلی باانصافن همیشه دوس داشتم و دارم تو جمعشون باشم از بس با عدالت رفتارمیکنن بین بچه هاشون معنی زندگی رو وقتی فهمیدم ک ازدواج کردم الان چهارماهه ازدواج کردم ولی تو خونه بابای خودم معنی بد تبعیض رو فهمیدم زجرم دادن بچگیمو نوجونیمو جوونیمو ازم گرفتن هیچوقت نمیبخشمشون ب درگاه خدا همیشه دعا میکردم زود ازدواج کنم و راحت شم الانم شوهرم خیییلییی خوبه اونم متوجه رفتارا و تبعیضای خونوادم شد..دبیرستان ک بودم نصف بیشتر شبا با گریه می خوابیدم بچه ی درسخون و زرنگی بودم ولی رفتار پدرمادرم خیلی تاثیر گذاشت روم اصلا حس میکردم هیشکی آدم حسابم نمیکنه گوشه گیر و منزوی شدم هرجا میرفتن‌منو با خودشون نمیبردن افت تحصیلی پیدا کردم دانشگاه قبول شدم ولی رشته ی خوبی نبودمجبوری رفتم واسه فرار از خونه چهارسال کارشناسیم تموم شد نمیتونستم تو خونه بمونم همون سال ارشد قبول شدم و بازم فرار از خونه.تا اینکه خدا خواست و من ازدواج کردم با ی ادم خوب و عالی شوهرم پست و‌مقام خوبی داره ولی خونوادم ب اون بدبخت هم بها نمیدن همش بهمون تیکه میندازن..خسته شدم..روز ب روز دارم افسرده تر و منزوی تر میشم.نمیدونم چیکار کنم

    پاسخ ها

    • بدون نام

      خوش به سعادتت که حداقل خانواده شوهرت خوب هستند.
      ولی من هم خانواده خودم بدهستند و هم خانواده شوهرم
      من و شوهرم هر دوتامون افسرده هستیم.

  • بدون نام

    مادرم همیشه بین من و برادرم فرق میگذاشت . و خواهر بزرگم هم همیشه حسود بود و منو اذیت میکرد.
    شوهرم هم از بچگی کمبود محبت داشته کلا آدم همیشه عصبانی هست.
    مادرشوهرم هم چون زود ازدواج کرده بود خیلی عقده ای هست و کلا از عروس بدش می آید ، و تا حالا چهار تا عروس طلاق داده است ، و من چون خیلی صبورم طاقت آورده ام.
    برادرشوهرهایم خیلی بدجنس و حسود هستند و همیشه حرف ها و متلک های زشتی میگویند.
    در کل الان این افراد بدترین آدم ها توی زندگی من هستند و خیلی منو اذیت میکنند.
    همشون جادوگر هستند و خیلی هم دورو . همشون را سپردم به خدا که حقم را از آنها بگیرد . چوب خدا صدا ندارد .
    الان واقعا خدا حق منو داره میگیره . میدونستم آه مظلوم بی جواب نمی ماند . دارم میبینم.

  • بدون نام

    خدا همه پدر و مادر ها را به راه راست هدایت کند.
    آمین

    پاسخ ها

    • بدون نام

      خداوندا کمک کن.

  • بدون نام

    آنقدر پدر و مادرم بین دختر و پسر فرق گذاشته اند . که الان یک آدم افسرده هستم و هر چی پیش روانشناس میروم خوب نمیشم . روانشناس ها به خاطر بلاهایی که مادر و پدرم سرم آورده اند تعجب میکنند و نمیدانند چه بگویند.
    آنقدر پدرم بد بود که با مرگ بسیار دردناکی مرد. آخر عمری فلج و لال شده بود .
    مادرم آنقدر بدجنس بود که سخت ترین بیماری ها را گرفت و درد های زیادی در بیمارستان کشید .
    خداوند خودش از همه چیز خبر داره و میدونم که چوب خدا صدا نداره . .

    پاسخ ها

    • بدون نام

      منفی برای چی ؟
      پدر و مادر من اسم زشتی روی من گذاشتند. چون دختر بودم و پدر و مادرم از دختر متنفر بودند. اسم من را نعلبکی گذاشتند .
      آیا شما باز هم منفی میدهی ؟
      آنقدر پدر و مادرم از دختر بدشان می آمد که همیشه لباس های دست دوم تنم میپوشیدم .
      آیا باز هم منفی میدهی ؟
      آنقدر پدر و مادرم بد بودند که از دختر بدشان می آمد و همیشه به من میگفتند که کاش من را سقط میکردند.
      آیا باز هم منفی میدهی ؟
      آنقدر پدر و مادرم از دختر متنفر بودند که من به جای نواربهداشتی از کهنه استفاده کرده بودم. و تمام لباس های خانواده را بادست میشستم و من که یک دختر بودم دست هایم
      زمخت شده بود.
      آیا باز هم منفی میدهی ؟
      آنقدر پدر و مادرم بد بودند و از دختر بدشان می آمد که زمانی که بزرگتر شدم و به دانشگاه رفتم به من خرجی کم میدادند و من در دوران دانشجویی ده کیلو وزن کم کرده بودم
      آنقدر پدر و مادرم بد بودند که بدون کوچکترین تحقیقی من را شوهر دادند و به من جهاز دست دوم دادند و باعث شد تا من تحقیر شوم.
      آیا شما باز هم نظر منفی میدهی؟
      آنقدر پدر و مادرم از دختر متنفر بودند که نگذاشتند من عروس شوم . و از خانواده شوهرم خواستند که جشن نگیرند .
      آیا شما باز هم نظر منفی میدهی ؟
      چرا منفی زدی ؟
      آنقدر پدر و مادرم بد بودند که زمانی که فرزندم به دنیا آمد . آنها به ملاقات من نیامدند.
      آیا شما باز هم منفی میزنی ؟
      حالا افسردگی شدید همیشه همراه منه . و با افسردگی زندگی میکنم
      پدرم فوت کرده است . و مادرم هنوز از دختر متنفر است . و بعد از سالها هنوز به من میگوید که از فرزند دختر بدش می آید.


      آیا شما که منفی داده ای باز هم هنوز نظرت بر نگشته است ؟

  • بدون نام

    چرا اراکی ها آدم های بدی هستند ؟
    اگر میشه یک اراکی جواب بده

    پاسخ ها

    • بدون نام

      بدترین مادرشوهر ها اراکی هستند.
      یک همسایه داشتیم که خانمه سرطان داشت . و مادرشوهرش که اراکی بود به پسرش گفته بود که چرا پولش را حرام میکند و برای شیمی درمانی زنش خرج میکند. . مادرشوهرش می گفت که این زن بالاخره میمیرد و برایش پول خرج نکن.
      مادرشوهرش اراکی بود.

  • بدون نام

    خداوند پدر و مادرانی که بین فرزندانشان تبعیض قائل میشوند را در همین دنیا به سزای اعمالشان برساند.

  • بدون نام

    مامانم تابحال برای من غذا درست نکرد اگه درست میکرد تهش ماکارونی آبکش خالی!بعدش زل میزد تو چشام میگفت کوفتت بشه،منم نمیخوردم.اگه خودم آشپزی میکردم اجازه نمیدادن از هیچ مواد غذایی استفاده کنم!بعضی مواقع ازگرسنگی کاغذ میخوردم!پانزده سال تو اتاقی بدون کولر و بخاری و تشک و پتو و بالشت رو گلیم کوچیک یا سنگ کف اتاق خوابیدم فقط زمانی پتو داشتم که پسرش نبود مال اونو یواشکی برمیداشتم الان بدلیل سوتغذیه صدها بیماری دارم اما چاقم!چربی نیست بدنم ورم شدید داره

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج