خواندنی ها با برترین ها (۹۷)
در این شماره از خواندنی ها با رمانی پلیسی از نویسنده ای آرژانتینی، نمایش نامه ای از بهمن فرسی، فیلم نامه و رمان روانی و... آشنا شوید.
جنایات نامحسوس
- گی یرمو مارتینس
- ترجمه ی ونداد جلیلی
- نشر چشمه
- چاپ اول: 95
«جنایات نامحسوس» در قالب یک داستان معمایی و جنایی، بعضی نظریات فلسفی و ماجراهای یک دانشجوی دکترای ریاضیات آرژانتینی را در آکسفرد روایت میکند. روابط او با استاد برجستهی ریاضیات زمانهاش، پیرزن صاحبخانهاش، دختری که حین بازی تنیس با او آشنا و صمیمی میشود و همچنین دختری ویولونسلنواز، نوهی پیرزن، استادانه در روایت آمده است و خواننده، ضمن خواندن داستانی گیرا، اطلاعاتی مفید از مباحث کتاب به دست میآورد.
«جنایات نامحسوس»، مهمترین کتاب مارتینس، جایزهی پلانهتا گرفته و به زبانهای زیادی ترجمه شده است.
هیتلر و نازی ها
- دیوید اف کرو
- ترجمه ی مستوره خضرایی
- کتاب پارسه
- چاپ اول: ۹۴
برخلاف بیشتر تاریخچههای رایش سوم که نویسندگانشان هزاران سند دست اول را جستجو کردهاند تا برداشت خود را از این رژیم ارائه دهند، این کتاب آن منابع دست اول را به سخن گفتن واداشته و نتیجه، شرحی زنده از کل تاریخچه ناسیونال سوسیالیسم از چشماندازهای گوناگون شده است. سخنان و نوشته های رهبران نازی مانند هیتلر، هیملر، گوبلز و اشپیر؛ شهادت ها، مصاحبهها و خاطرههای اعضای اساس، گزارش روزنامههای خارجی و اسناد دولتی آلمان و کشورهای اشغالی؛ و مجموعهای تاثیرگذار از مدارک بصری (پوسترهای تبلیغاتی، کاریکاتورها و عکسها) دستمایه مولف برای این اثر بوده است.
دیوید اف کرو که در حوزههای تاریخ فرهنگ عامه و مصرفگرایی در اروپا و آلمان و نیز تاریخ شفاهی و تاریخ بصری آلمان در قرن بیستم فعالیت میکند، کتابهای دیگری هم در این زمینه نوشته است، از جمله: آلمانیها در جنگ: از وایمار تا هیتلر، بهرهگیری از آلمان در جنگ سرد و...
فصلهای این کتاب عبارتند از: نازیسم چگونه پدیدار شد؟، هیتلر وارد میشود، مستندات تصویری، حکومت نژادی، جنگ هیتلر، نسل کشی و آلمان پس از نسلکشی. مقدمه، توضیحاتی درباره مستندنگاری و سندخوانی، پی نوشت و گاهشمار دیگر بخش های کتاب هستند.
فلسفه تراژدی (از افلاطون تا ژیژک)
- جولیان یانگ
- ترجمه ی حسن امیری آرا
- انتشارات ققنوس
- چاپ اول: ۹۵
روانی (رمان، فیلمنامه، تحلیل متنی)
- رابرت بلاک
- ترجمه ی شاپور عظیمی
- نشر چترنگ
- چاپ اول:95
گرچه بسیاری از صحنههای رمان و فیلمنامه شبیه یکدیگر هستند؛ اما با خواندن و مقایسه رمان و فیلمنامه با ظرایفی در امر فیلمنامهنویسی روبهرو میشویم که میتوانند درسی باشند برای علاقهمندان به نویسندگی.
آرامسایشگاه
- بهمن فرسی
- نشر بیدگل
- چاپ اول: 95
بهمن فرسی از نویسندگانی معاصر ایرانی است که در دوره طلایی ادبیات فارسی معاصر درخشید و اکنون سالهاست که چندان رسانهای نیست.
فرسی در تبریز به دنیا آمد و یک سال قبل از پیروزی انقلاب، در سال ۱۳۵۶ به لندن رفت به کارهای هنری مختلفی مانند، نمایشنامهنویسی و بازیگری تئاتر، فیلمسازی، شعر و نقاشی و مجسمهسازی علاوه بر داستاننویسی پرداخت. در لندن نشر خاک را دایر کرد و آثارش را در نشر خاک منتشر کرد. او را میتوان یکی از پیشگامان و نواندیشان نمایشنامهنویسی و ادبیات نوین ایران دانست. تنها رمان او " شب یک، شب دو" نام دارد که در سال ۱۳۵۳ توسط سازمان چاپ و پخش پنجاه و یک منتشر شد.
از نمایش نامههای اوست: گلدان، چوب زیر بغل، پلههای یک نردبان، دو ضرب در دو مساوی بینهایت، سقوط آزاد، هشت به علاوه یک، موش و ...
همچنین برای ارتباط و هماهنگی های لازم می توانید با شماره 23051492 تماس بگیرید. منتظر پیشنهادات و انتقادات سازنده شما عزیزان می باشیم.
نظر کاربران
بسیار سپاس