خواندنی ها با برترین ها (۹۴)
در این شماره از خواندنی ها با مجموعه مقالاتی از برتراند راسل، رمانی از ناتانیل وست، مجموعه ای از نقدهای سینمایی و... آشنا شوید.
حقیقت و افسانه
- برتراند راسل
ترجمه ی منصور مشکین پوش
انتشارات نیلوفر
چاپ اول: 95

بخشی از مقاله «جهانی که مشتاق زندگی در آنم»
خوشبختی تنها با سیاست تامین نمی شود، اما برخی شرایط سیاسی وجود دارد که بی آن، در جهان امروز ما، خوشبختی ناپایدار و زودگذر خواهد بود. نخستین آن شرایط این است که تسلیحات عمده ی جنگی باید در اختیار مرجع واحدی قرار گیرد تا دیگر وقوع جنگ های بزرگ امکان پذیر نباشد. شرط دوم اقدام در بالابردن مداوم سطح زندگی در مناطق فقیر جهان است، تا آن جا که به سطح زندگی امروز مردم غرب برسد. شرط سوم آن که رفتار مردمان در همه جا چنان باشد که مانع افزایش سریع جمعیت گردد.
با برقراری این سه شرط، زندگی روزانه از استیلای ترس نجات خواهد یافت، و با زوال ترس، عواطف و احساسات خلاق تر و کریمانه تر جای آن را خواهد گرفت. اگر روزی این مشکلات سیاسی حل شود، من انتظار دارم تجدید حیاتی در هنر و ادبیات، در شیرینی زندگانی روزانه، در مهربانی و نیک نفسی، در روابط اجتماعی، در اندیشه و علم بروز کند...
یک میلیون جرینگی
- ناتانیل وست
- ترجمه ی رضا علیزاده
- انتشارات روزنه
- چاپ اول: ۹۴

طنز در رمان های ناتانیل وست هم مثل زندگی و مرگ و زندگی بعد از مرگش جایگاه مخصوصی دارد، و در هر کدام آنها خود را به صورت خاصی در می آورد. اما طنزآمیزترین آنها رمان ءیک میلیون جرینگی» است که طنزش صورت کاملاً عریانی به خود می گیرد.
مرد مرموز (ماجرای واترگیت)
- باب وودوارد
- ترجمه ی عباسقلی غفاری فرد
- انتشارات نگاه
- چاپ اول: ۹۵

ادامه ماجرا و پیگیری آن، باعث شد که کار به دیوان عالی قضایی فدرال آمریکا کشانده شود و در نهایت نیکسون کناره گیری کرد. عامل اصلی افشاگری واترگیت مارک فلت، مرد شماره دوی اف بی آی بود که سال ها نامش پنهان ماند و تنها با لقب گلوگشاد از او یاد می شد.
باب وودوارد و همکارش کارل برنشتاین هم روزنامه نگارانی بودند که پرده از رسوایی واترگیت برداشتند. وودوارد در کتاب پیش رو، به مارک فلت و کارهایش پرداخته و در خلال سطور این اثر، ماجرای واترگیت و تاثیر آن بر سیاست آمریکا و جهان را تشریح کرده است.
برابری و آزادی
- آماریتا سن
ترجمه ی حسن فشارکی
نشر شیرازه
چاپ اول: ۹۵

برخورد کوتاه (25 نقد 25 منتقد)
- گروه نویسندگان
- به کوشش یحیی نطنزی
- انتشارات حرفه هنرمند
- چاپ اول: ۹۵

در میان منتقدانی که در کتاب با آنها گفتگو شده هم چهرههای باسابقهای مثل پرویز نوری، خسرو دهقان، بهروز تورانی، احمد امینی، مسعود فراستی، زنده یاد ایرج کریمی، احمد طالبینژاد، روبرت صافاریان و هوشنگ گلمکانی حضور دارند و هم منتقدان شناختهشدهای مثل حمیدرضا صدر، جواد طوسی، صفی یزدانیان، شهرام جعفرینژاد، مجید اسلامی، آنتونیا شرکا و حسن حسینی.
گفتگو و نقد برگزیده مجید بسطامی، آرش خوشخو، سعید عقیقی، مهرزاد دانش، نغمه ثمینی، حسین معززینیا، امیر پوریا، نیما حسنینسب و محسن آزرم هم دیگر فصلهای کتاب را تکمیل کرده است.
گذشته و حال نقد فیلم در سینمای ایران چشمانداز پرفراز و نشیبی دارد که بررسی و مرورش علاوه بر اینکه ما را به درک دقیقی از وضعیت آن میرساند، شناختمان را از منتقدانی که در نوشتن نقدهای چند دهه گذشته سهمی تعیینکننده داشتهاند بالا میبرد.
«برخورد کوتاه» با گفتگو با ۲۵ منتقد و انتشار ۲۵ نقد برگزیده از آنها سعی میکند به تاریخی مکتوب و شفاهی از نقد فیلم در ایران تبدیل شود و خوانندگانش را به تصوری روشن از این مفهوم برساند. مفهومی که این کتاب امیدوار است به برطرفشدن برخی از سوءتفاهمها در موردش کمک کند. «برخورد کوتاه» از این نظر بخش قابل توجهی از بضاعت نقدِ فیلم در سینمای ایران است با همه جذابیتها و ویژگیهایش و با همه کاستیها و نقصهایش.
همچنین برای ارتباط و هماهنگی های لازم می توانید با شماره ۲۳۰۵۱۴۹۲ تماس بگیرید. منتظر پیشنهادات و انتقادات سازنده شما عزیزان می باشیم.
نظر کاربران
مرسی و سپاس