قرابیه؛ شیرینی مجلسی و گران قیمت تبریزی
قرابیه، به ترکی آذربایجانی قورابیه؛ نوعی شیرینی سنتی تبریز است. این شیرینی در شهرهای مختلف آذربایجان از جمله تبریز و شهرستان قزوین و شهرستان زنجان، در جمهوری آذربایجان و ترکیه پخته میشود. قرابیه در تبریز به عنوان شیرینی مجلسی و گران قیمت محسوب می شود. در زنجان به آن قرابی می گویند.
مواد لازم:
- بادام پوستگرفتهی خام ۱۵۰ گرم
- شكر ۲۰۰ گرم
- سفیدهی تخم مرغ ۳ عدد
- وانیل یكچهارم قاشق چایخوری
- مخلوط پسته، بادام و شكر به میزان لازم
طرز تهیه:
۱- بادام را به صورت پودر درآورید و همراه با شكر، سفیدههای تخم مرغ و وانیل، دوبار با دندهی ریز چرخ گوشت چرخ كنید.
۲- اگر خمیر سفت شد، كمی سفیدهی تخم مرغ به آن بیفزائید و مخلوط كنید تا خمیر، سفید شود.
۳- سپس آن را داخل قیف پارچهای با ماسورهی ساده بریزید.
۴- آنگاه داخل سینی كاغذ روغنی بگذارید، هر بار قدری از خمیر را با فاصله روی آن بریزید و رویشان پسته، بادام و شكر بپاشید.
۵- بعد در فر گرمشده با دمای ۲۰۰ درجهی سانتیگراد، در طبقهی وسط، به مدت ۱۰-۱۵ دقیقه قرار دهید تا قرابیه بپزد و طلائیرنگ شود.
۶- پس از سرد شدن، شیرینی را از كاغذ روغنی جدا سازید و در ظرف دردار نگهداری كنید.
۷- این شیرینی، در مجاورت هوا زود خشك میشود.
نظر کاربران
وای این قرابیه عصر شب و صبح که نمی شناسه اگه خورده باشید منظورم رسا است . مگه میشه ازش دل کند بخصوص باداماش راستش تبریز از لحاظ دسر و آش و غذا رو دس همه بلند شده خیلی مهمان نواز و مهربونن اما همه جا خوب و بد هست اینکه قبلا" گفتم غذاهای جنوب واقعا" کمی از تبریز یا شهرهای دیگه مون نداره ماهی هاش نگو بخصوص قباد که نایابه و تو تنور که باشه چی میشه . یک نکته لازمه بعرضتون برسونم اینجا راحت می بینم چی میخوام بگم یا اصطلاحا" تایپمو ولی وقتی ارسال از طرف شما و وارد میشم تبلیغات در سمت چپ بخصوص نمیزاره ببینم . ضمنا" در مورد معماری رو حرفم هستم دوستی فرموده بود اصلا" در ایران چنین معماری نیست و در بدو ورود خودم گفته بودم بیشتر در خارج میشه دید و این دو نکته متفاوت از هم هستند . پس دو حرف گفتن کار من یکی نیست . بازم ممنونم