ممنوعیت واردات کاندوم با عنوان کالای لوکس
معلوم نیست که محافظ بهداشتی اساساً به چه دلیل در فهرست کالاهای غیرضروری قرار داشته و مهمتر از آن، به چه دلیل وارداتش به کشور ممنوع شده است. در این باره می توان به چند دلیل احتمالی اشاره کرد و بر هر یک از این دلایل، نقدهایی نیز وارد است.
معلوم نیست که محافظ بهداشتی اساساً به چه دلیل در فهرست کالاهای غیرضروری قرار داشته و مهمتر از آن، به چه دلیل وارداتش به کشور ممنوع شده است. در این باره می توان به چند دلیل احتمالی اشاره کرد و بر هر یک از این دلایل، نقدهایی نیز وارد است.
نخست اینکه، ممکن است مسئولان دولتی، واردات محافظ بهداشتی را با هدف پیشبرد سیاست افزایش جمعیت در کشور، ممنوع کرده باشند. اگر چنین باشد، باید گفت افزایش جمعیت، اگر قرار است سیاستی اقناعی باشد، باید با "مجاب کردن" شهروندان به زاد و ولد بیشتر اجرا شود. لازمه این کار نیز، بحث و استدلال و کار فکری لازم برای متقاعد ساختن مردم به ضرورت افزایش جمعت کشور است. زاد و ولد اجباری که نمی شود!
در جامعه ایران، برخی از پدیده های اجتماعی، به دلیل سرشت اجباری شان، خصلت سیاسی یافته اند. اگر ممنوعیت واردات محافظ بهداشتی، با هدف زمینه سازی برای افزایش اجباری جمعیت باشد، دیر یا زود ممکن است پدیده طبیعی و ذاتاً غیرسیاسی زاد و ولد هم، خصلت و ماهیتی سیاسی پیدا کند؛ و این امر موجب افزایش سیاست زدگی در ایران امروز خواهد شد.
بر فرض هم که ممنوعیت واردات محافظ بهداشتی با هدف افزایش جمعیت صورت وضع شده باشد، با توجه به اینکه بخش عمده این محصول در داخل کشور تولید می شود، منطقاً باید واحدهای تولیدکننده این کالا در داخل کشور نیز تعطیل شوند تا جامعه به سمت تحقق هدف مذکور سوق داده شود؛ و این امر، به سهم - ولو کوچک - خود، موجب افزایش بیکاری و نارضایتی اقتصادی در کشور می شود.
دوم اینکه، ممکن است مسئولان دولتی، واردات محافظ بهداشتی را با هدف کمک به تولید ملی ممنوع کرده باشند. اگر چنین باشد، بحث سوق دادن غیراقناعی جامعه به سمت افزایش زاد و ولد منتفی است و این تصمیم گیری، جنبه اقتصادی می یابد.
سالانه بیش از ۷۲ میلیون قطعه محافظ بهداشتی در داخل کشور تولید می شود و این رقم، سه چهارم نیاز مردم ایران به این کالا را تامین می کند. با ممنوع شدن واردات این کالا به ایران، خلا و کمبودی در بازار بوجود می آید که معلوم نیست چگونه می خواهد پر شود؟ آیا مقامات دولتی، تدبیری اندیشیده اند تا کاهش ۲۵ درصدی محافظ بهداشتی را در سطح کشور جبران کنند.
لازمه این کار افزایش تولید محافظ بهداشتی در داخل کشور است. این سیاست در صورتی قابل قبول است که دولت به تولیدکنندگان داخلی پیشاپیش این کالا اطلاع داده باشد که تولید خود را از فلان تاریخ تا حدی افزایش دهند که جامعه با کمبود محافظ بهداشتی مواجه نشود. اما آیا زمینه لازم برای افزایش ۲۵ درصدی تولید این کالا در داخل کشور وجود دارد؟
بر فرض که چنین افزایش تولیدی امکان پذیر باشد و دولت هم پیشاپیش به تولیدکنندگان داخلی اعلام و کمک کرده باشد که تولید کالای خود را از فلان تاریخ تا فلان قدر افزایش دهند، باز هم این سوال پرسیدنی است که این کالا به چه دلیل جزو کالاهای لوکس و غیرضروری قلمداد شده است؟
سوم اینکه، ممکن است مسئولان دولتی، واردات محافظ بهداشتی را با این تلقی ممنوع کرده باشند که این کالا، صرفاً از سوی اقشار خاصی از مردم ایران مصرف می شود و همگان را با آن سر و کاری نیست. اگر چنین باشد، با توجه به آمار رو رشد بیماری ایدز در کشور، باید پرسید چرا همان اقلیت مصرف کننده محافظ بهداشتی را باید از مصرف این کالا محروم کرد؟
این همه که در سال های اخیر، مسئولان وزارت بهداشت و نیروی انتظامی درباره تعداد رو به رشد زنان خیابانی هشدار داده اند، آیا دال بر این نیست که شهروندان باید از رفتارهای پرخطر جنسی پرهیز کنند؟ پس چرا به جای اینکه فرهنگ استفاده از محافظ بهداشتی در جامعه ترویج شود، دولت رفتار پرخطر اکثریت روگردان از این کالا را عقلانی فرض کرده و اقلیت مشتری این کالا را از دسترسی به آن محروم می کند. این امر ، البته نافی هدایت جامعه به اخلاق گرایی نیست.
تازه این نقد متعلق به زمانی است که بپذیریم در شهرهای بزرگ کشور، اکثر مردم بدون استفاده از محافظ بهداشتی، تن به آمیزش جنسی می دهند. اما اگر آمیزش جنسی اکثریت مردم در شهرهای بزرگ با استفاده از محافظ بهداشتی باشد، چرا ناگهان باید بخشی از این جمعیت را در معرض خطر ابتلا به بیماری ایدز و سایر بیماری های مقاربتی قرار داد؟
نظر کاربران
نه تنها جمعیت اضافه نمیشه بلکه سقط جنین و بیماری های مقاربتی بیشتر میشه باید ریشه یابی بشه
همینو کم داشتیم
اخه این چه کاریه؟؟ًً!!1
من موندم این آقایان مسوول کجا درس خوندن؟
بابا تعرفه واردات خودرو رو بردارید اگه راست میگید! آخه این چه کاریه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
کم کم باید شاهد افزایش بیماریهای مقاربتی از قبیل hiv و ... باشیم. واقعن جای تاسف داره . آدم دوست داره از ناراحتی سرشو بکوبه به دیوار .
خجالت آوره
چيز ديگه اي نبود جلوي وارداتش رو بگيرن ؟؟؟
واقعاکه به جای اینکه یک مشکلواساسی حل کننداومدندساده ترین راه روانتخاب کردند هرکسی خودش دوست داره چندتابچه داشته باشه نه اینکه بااین گرانی ومشکلات مسکن وکارو...
واقعا متاسفم
دولت های دیگر معمولا برای افزایش زاد و ولد از سیاست های تشویقی استفاده میکنند. مزایا، حقوق و ...
نه ممنوع کردن وازکتومی،توبکتومی!
نه حذف درست تنظیم خانواره از سرفصل دروس دانشگاهی!
نه ممنوع کردن واردات محافظهای بهداشتی!
موضوع زاد و ولد به خود خانواده ها مربوط میشه نه اینکه دولت بخواد با چنین اقداماتی و به اجبار جمعیت رو افزایش بده.
وقتی سطح رفاه جامعه پائین اومده چطور میشه انتظار داشت مردم تمایلی به بچه دار شدن داشته باشند؟!
منتظر آمار ایدز باشید
واقعا از صمیم قلب متاسفم
بجای اینکه مردم رو تشویق به استفاده کنند. آن را ممنوع می کنند!!!!!!!!!!! واقعا که!!!!!! مسولان ما تکانه ای رفتار می کنند. بعدا خودشان باید برای افزایش ایدز جوابگو باشند.
مرگ بر این دولت مرگ بر این دولت که حتی در رختخواب هم آسایش نداریم!