۳۰۹۷۱۷
۱ نظر
۶۲۳۶
۱ نظر
۶۲۳۶
پ

سودای دیده شدن

عاقبت بزرگان مسابقات استعدادیابی ماهواره‌ای

برنامه های استعدادیاب موسیقی در همه جای دنیا فخرشان به معرفی چهره های تازه به عرصه موسیقی است. ستاره ساختن و معرفی خوانندگان مطرح به دنیای موسیقی بعد از سرگرمی سازی اولویت مهم این قبیل برنامه هاست.

ویژه نامه مجله تبار - آرتین ولی اللهی: برنامه های استعدادیاب موسیقی در همه جای دنیا فخرشان به معرفی چهره های تازه به عرصه موسیقی است. ستاره ساختن و معرفی خوانندگان مطرح به دنیای موسیقی بعد از سرگرمی سازی اولویت مهم این قبیل برنامه هاست.

با توجه به تولید چندفصلی این قبیل برنامه ها در شبکه های فارسی زبان بیگانه، در گزارش زیر مروری کردیم به خروجی هنری این برنامه ها و برای این امر دو برنامه مشهور را انتخاب کردیم که اتفاقا داخل ایران هم مخاطبان کمی نداشتند.

معرفی چهره هایی که به عنوان استعداد برگزیده در پایان هر فصل از این برنامه ها اعلام شدند و اینکه چه سرنوشتی را پس از حضور در این برنامه ها پشت سر گذاشتند، میزان تاثیرگذاری فرهنگی این برنامه ها را نشان می دهد. جوان هایی که شاید با آرزوهای بزرگی وارد این برنامه ها شدند...

Next Persian Star

عاقبت بزرگان مسابقات استعدادیابی ماهواره‌ای

هرچند دست اندرکاران شبکه «تی وی پرشیا»، «نکست پرشین استار» را نخستین مسابقه خوانندگی در ایران معرفی می کنند، اما پیش از آن مسابقه «ستاره مهاجر» که از شبکه نیمه مجاز «مهاجر» پخش می شد را باید اولین مسابقه از این دست دانست؛ برنامه بی برنامه ای که ناتمام ماند. اما اولین مسابقه خوانندگی ای که با استقبال زیادی مواجه شد، «نکست پرشین استار» بود.

خشایار غیاثی- مدیر تی وی پرشیا و کنسرت گزار- این مسابقه را پیش تر در آلمان برگزار کرده و در آن مسابقات «رضا رفعتی» که مدتی نوازندگی کیبورد گروه امیر تاجیک را برعهده داشت به عنوان نفر برگزیده انتخاب شد. اما با توجه به اینکه غیاثی از برگزاری مسابقه در آلمان به نتیجه دلخواه دست نیافته بود و نتوانسته بود نظر طیف چندان وسیعی را به مسابقات جلب کند، تصمیم گرفت آن را در نزدیکی خاک ایران برگزار کند.

پس از انتقال محل برگزاری به دبی و آنتالیا، طیف وسیعی از علاقه مندان به خوانندگی، با سودای دیده شدن و انتخاب به عنوان ستاره آینده موسیقی، از ایران رهسپار خارج از کشور شدند. آنچه پیش از برگزاری مسابقه گفته می شد، این بود که نفر برنده وجه نقدی به عنوان جایزه دریافت می کند یا با تولید و انتشار آلبوم و کلیپ و انجام تبلیغات، به عنوان ستاره جدید موسیقی ایران معرفی می شود. اما چه سرنوشتی نصیب برندگان نکست پرشین استار شد؟

* احسان بدخشان

عاقبت بزرگان مسابقات استعدادیابی ماهواره‌ای

نفر برگزیده اولین دوره نکست پرشین استار، «احسان بدخشان» بود. او در نتیجه رقابت نفرات برتر مسابقه ای که در آلمان برگزار شد و نفراتی که در دبی حضور یافته بودند به فینال رسید و در نهایت عنوان نخست را کسب کرد. «احسان بدخشان» که خوش صدا و توانمند بود، از «قائمشهر» در این مسابقه شرکت کرده بود و انتخاب او باعث شد در دوره های بعدی تعداد زیادی از جوانان این شهر و شهرهای اطراف آن- که علاقه زیادی به موسیقی دارند- برای حضور در نکست پرشین استار ترغیب شوند.

احسان پیش از انتخاب به عنوان نفر اول، آلبومی اینترنتی به نام «داغ دل» منتشر کرده بود که تا امروز تنها مجموعه منتشرشده از او محسوب می شود. پس از برنده شدن، تک قطعه ای با نام «نمی خوامت» از ساخته های «رامین زمانی» همراه با کلیپی نه چندان جذاب از سوی شبکه به او اهدا شد و بعدها عوامل تی وی پرشیا با ارسال دعوت نامه او را به آلمان منتقل کردند. احسان در کنسرت نوروزی اوبرهاوزن که خشایار غیاثی آن را برگزار کرده بود روی استیج رفت و پس از آن مجبور به ماندن در آلمان شد؛ بدون هیچ حمایت مادی و معنوی ای.

اینطور شنیده شده که حالا کعبه آمال احسان بدخشان، از استیج و اجرا برای هوادارانش به رستورانی در بوخوم تبدیل شده که برای امرار معاش در آن کار می کند. احسان به جز یکی دو قطعه ای که چند سال پیش منتشر کرد، فعالیت موسیقایی خاصی در دو سه سال اخیر نداشته است.

* رضا شیرکانی

عاقبت بزرگان مسابقات استعدادیابی ماهواره‌ای

در دوره دوم، «رضا شیرکانی» از بوشهر برنده فینال نکست پرشین استار بود. ارائه ترانه های فولکلور بوشهر با موسیقی مدرن باعث شد اجرای متفاوت او مورد توجه قرار گیرد و تحسین داوران را برانگیزد؛ به طوری که همه داوران- به جز رامین زمانی- و به تبع آنها حضار، ایستاده به تشویق جوان جنوبی پرداختند. اما گویا شیرکانی دل در گروه وعده های مطرح شده در این مسابقه نداشت. رضا بلافاصله پس از انتخاب شدن به عنوان برنده، به بوشهر بازگشت و تدریس موسیقی را ادامه داد

* سجاد شادمند

عاقبت بزرگان مسابقات استعدادیابی ماهواره‌ای

برنده سومین دوره نکست پرشین استار اهل گیلان بود. «سجاد شادمند» که از رشت در این مسابقه شرکت کرده بود، حاشیه سازترین شرکت کننده این مسابقات بود. او مدتی پس از انتخابش به عنوان نفر اول، با انتشار بیانیه ای در فیسبوک از خجالت شبکه تی وی پرشیا درآمد و اعلام کرد که وعده های مطرح شده از جمله اهدای وجه نقد، تهیه کلیپ و آلبوم، پاسپورت آلمانی و خانه مبله دروغ بوده است. او حتی از ترساندن و اعمال تهدید از سوی مدیران آن شبکه خبر داد و در نهایت پیشنهاد غیاثی برای سفر به دبی و انجام مذاکره را رد کرد. این خواننده قید اعتراض را زد و به قول خودش عطای مهاجر را به لقایش بخشید و تصمیم گرفت با هزینه و فکر خودش مسیر فعالیت هنری را ادامه دهد.

سجاد شادمند از مدتی پیش مشغول کار روی آلبوم است و قصد دارد آن را به صورت رسمی به بازار بفرستد.

* رحمان عرب عامری

عاقبت بزرگان مسابقات استعدادیابی ماهواره‌ای

در دوره چهارم و در حالی که تعداد شرکت کنندگان افزایش یافته بود، بار دیگر یک هنرمند از شمال کشور توانست برنده مسابقه شود. «حرمان عرب امری» اهل علی آباد کتول، با ظاهری ساده و صدایی حجیم و قدرتمند از همان اوایل مسابقه نر همگان را جلب کرد و در نهایت در فینال توانست رتبه نخست را از آن خود کند. رحمان شاید تنها برنده عاقبت به خیر این مسابقه باشد. این خواننده پس از پایان مسابقات با وجود پیشنهاداتی که از سوی تهیه کنندگان خارج از ایران مطرح شده بود، به ایران بازگشت و تصمیم گرفت فعالیت موسیقیایی اش را به صورت رسمی دنبال کند.

رحمان پس از مدت ها مجوز فعالیت در ایران را دریافت کرد و حتی در قالب جشنواره موسیقی فجر، در گرگان به اجرای کنسرت پرداخت. او این روزها با همکار چند چهره سرشناس کار تولید و انتشار نخستین آلبومش را دنبال می کند و در صدد حضور جدی در بازار موسیقی کشور است.

* حسین شکری

عاقبت بزرگان مسابقات استعدادیابی ماهواره‌ای

در دوره پنجم، خواننده ای از بندرانزلی عنوان نخست را از آن خود کرد. «حسین شکری» هم که صدایی حجیم داشت، پس از برنده شدن در نکست پرشین استار، به ایران بازگشت و چند قطعه هم در اینترنت منتشر کرد که پتانسیل کافی برای عرضه توانمندی های صدای او را نداشت و به همین دلیل اتفاق خاصی برای او در بازار موسیقی رقم نزد. از فعالیت های این روزهای حسین شکری اطلاع دقیقی در دست نیست.


آکادمی موسیقی گوگوش

عاقبت بزرگان مسابقات استعدادیابی ماهواره‌ای

آکادمی موسیقی گوگوش، بعد از نکست پرشین استار آغاز به کار کرد. اما به چند دلیل بیشتر مورد توجه قرار گرفت. یکی حضور چهره های مشهوری چون «فائقه آتشین» و «هومن خلعتبری» و دیگری تولید برنامه ای با رنگ و لعاب بهتر و حرفه ای تر در مقایسه با مورد مشابه قبلی.

* سروش تهرانی

عاقبت بزرگان مسابقات استعدادیابی ماهواره‌ای

از میان هشت نفری که به بخش پایانی آکادمی راه یافته بودند، «سروش تهرانی» توانست عنوان نخست را از آن خود کند. این خواننده پس از برنده شدن در آکادمی، به یکی از مجریان شبکه من و تو تبدیل شد. او چند کلیپ و قطعه منتشر کرد که البته با استقبال چندانی مواجه نشد. تهرانی در حال حاضر به عنوان خواننده جایگاه خاصی میان مخاطبان ندارد.

سروش بعدها به «سالومه سیدنیا»- یکی از مجریان شبکه من و تو- ازدواج کرد. ازدواجی که دوام چندانی نداشت و مدتی بعد به طلاق منجر شد.

* مهران آتش

عاقبت بزرگان مسابقات استعدادیابی ماهواره‌ای

«فرامرز لطافت کار» معروف به «مهران آتش» برنده فصل دوم آکادمی بود که از میان ده نفر عنوان برگزیده را کسب کرد. او موفق ترین شرکت کننده این برنامه است. مهران سال ها پیش همراه با «بابک سعیدی»- داور آکادمی- در ارکستر ناصر عبدالهی حضور داشت و حتی در یکی از کنسرت های ناصر قطعه ای را اجرا کرده بود.

آتش پس از برنده شدن در آکادمی، موسیقی که حرفه اصلی اش بود را دنبال کرد. او در تولید قطعاتش با موزیسین های داخلی چون «حامد حنیفی» و «حامد حسینی» همکاری کرد. مهران که همواره در صحفه شخصی اش از تمایل به حضور مجدد در ایران سخن می گفت، چندی پیش برای ادامه فعالیت هایش به ایران سفر کرد. اما حضور در من و تو موجب شد نتواند به راحتی به فعالیت مجاز فکر کند و سرنوشت فعالیت رسمی او در ایران فعلا در هاله ای از ابهام است.

* ارمیا

عاقبت بزرگان مسابقات استعدادیابی ماهواره‌ای

پرحاشیه ترین برنده آکادمی «ارمیا» بود که با حجاب در برنامه حاضر می شد و گفته می شد نام اصلی اش «ارینب مشایخی» است. اظهارنظرهای مختلفی درباره او منتشر شد؛ از نمایشی و هدفمند بودن حجاب این خواننده تا انتسابش به جریان های سیاسی اعم از منافقین. هرچه که بود، انتخاب او حرف و حدیث های زیادی به همراه داشت و حتی در شبکه های مجازی سوژه طنزپردازان شده بود. «ارمیا» پس از آکادمی فعالیت خاصی در عرصه موسیقی نداشت.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    كلا هر كي برگشته ايران يعني عاقبت بخير شده

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج