پرونده آشپزی؛ هر آنچه درباره قورمه سبزی باید بدانید
قورمهسبزی بوی وطن میدهد، بوی ایران، بوی كوچه پسكوچههای كاهگلی و درشكه و كوچهباغهای قدیمی. از قورمهسبزی صدای تار درویش خان و شعر كلاسیك منظوم به گوش میرسد. یعنی قورمهسبزی تا این حد نوستالژی است؟
قورمهسبزی در بین غذاهای ایرانی ویژگیهای منحصربهفردی دارد. تنها غذایی است كه تغییری نكرده است. بهعنوان مثال آبگوشتی كه در حال حاضر تهیه میشود، با آنچه 100سال پیش پخته میشد، متفاوت است چون در آن زمان خبری از سیبزمینی و گوجهفرنگی نبود. كباب كوبیده هم همینطور. در زمانهای دور كباب با گوجه همراه نبود، خورش قیمه نیز چنین راهی را پیموده است اما قورمهسبزی اصالت ذاتی خودش را طی سالها به طور كامل حفظ كرده است.
جایگاه
با اینكه قورمهسبزی هرگز جزء غذاهای مجلسی نبوده اما طبخ صحیح آن یكی از شرایط واجب برای كدبانو بودن است. درحقیقت قورمهسبزی مانند اندرونیهای قدیمی یكی از مهمترین و خصوصیترین بخشهای آشپزی و درعین حال زندگی است.
كم هستند كسانی كه با قورمهسبزی میانه خوبی ندارند كه بیشتر آنها از میان خانمها هستند، عمدهترین دلایل آن بوی شنبلیله و استفاده از گوشت قرمز در طبخ این غذاست. هر ملیتی ذائقه مخصوص به خودش را دارد، بهعنوان مثال غذای كرهای تند و شیرین است. غذای هندیها معطر و تند است و خوراك مردم آمریكای لاتین تند و شور است. ذائقه ایرانیها هم به سمت ترشی و شوری تمایل دارد و قورمهسبزی بهعنوان سمبل ملی ذائقه ایرانی شناخته میشود.
انواع قورمه سبزی
قورمهسبزی از معدود غذاهایی است كه در همه جای ایران رواج دارد اما این غذا مانند زبان فارسی، در عین اصالت در هر منطقه لهجه خودش را دارد. در شمال ایران قورمهسبزی رامعمولا بدون حبوبات میپزند، یا این که شنبلیله را حذف میکنند. با لوبیاچیتی تهیه میكنند. در تهران لوبیای چیتی یا لوبیای قرمز استفاده میشود. در تبریز از لوبیای چشم بلبلی استفاده میشود و سبزی را سرخ نمیكنند و در خوزستان به قورمهسبزی رب گوجهفرنگی اضافه میكنند. درست مانند لهجههای متفاوت!
خواص قورمه سبزی
در بین انواع خوراكها شاید كمتر غذایی باشد كه مانند قورمهسبزی مجموعهای كامل از تمام مواد مورد نیاز بدن را داشته باشد.
لوبیا
مهم نیست كه در این غذا از چه نوع لوبیایی استفاده میشود، لوبیا سرشار از فیبر، كلسیم و پروتئین گیاهی است و حتی اگر كسی اهل خوردن گوشت نباشد، تمامی مواد موردنیاز بدنش را از این غذا دریافت میكند.
سبزی قورمه
سبزی قورمه بهطور معمول تركیب تره، جعفری، گشنیز و اندكی شنبلیله است. شنبلیله مسئول تقسیم بوی خوش و منحصربهفرد قورمهسبزی است. علاوهبر آن حاوی مقادیر زیادی آهن، فسفر و ویتامین D است و با آنكه مقدار آن در بین دیگر سبزیجات كم است اما اثر تقویتی آن كاملا موثر است. درعین حال شنبلیله مانند یك داروی گوارشی عمل میكند و اشتهاآور و كاهشدهنده فشارخون است. سایر سبزیجات نیز در كنار شنبلیله علاوهبر تامین ویتامینها و املاح مورد نیاز بدن را تامین میكنند.
لیموامانی
استفاده از لیموامانی در قورمهسبزی یكی از ابداعات بینظیر آشپزی است. لیموامانی تازه به دلیل آنكه بسیار ترش است، به صورت تازه مصرف نمیشود. به همین دلیل آن را خشك كرده و در غذا به كار میبرند. وجود لیموامانی در قورمهسبزی كاربردی چندگانه دارد یكی آنكه عمدتا ویتامین C آن از سایر مركبات بیشتر است، بنابراین علاوه بر طعمدهندگی، چربی غذا را كنترل كرده و بخش مهمی از مضرات گوشت قرمز را از بین میبرد. از سوی دیگر لیموامانی در خورش روغن اضافه غذا را به خودش جذب میكند. به همین دلیل از چاقی و جذب بیش از اندازه روغن جلوگیری میكند، پس اگر استعداد چاقی دارید، دور خوردن لیموی خورش را خط قرمز بكشید.
گوشت
در قورمهسبزی عموما از گوشت گوسفندی و گاه گوشت گوساله استفاده میشود. گوشت قرمز پروتئین بدن را تامین كرده و منبعی غنی از آهن، روی و سلنیوم است.
پیاز
ضدعفونیكننده سیستم گوارشی و اشتهاآور بوده و در كنار سبزیجات مكمل بسیار مناسبی بهشمار میرود.
برنج
خورش قورمهسبزی با پلو سرو میشود، بنابراین كربوهیدرات مورد نیاز بدن را تامین و به همراه خورش، بسته غذایی كاملی را ارائه میدهد كه كمنظیر است.
قورمـه سبـزى سبزواری
مواد لازم:
- سبزی قورمهسبزی (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج و شنبلیله) سرخ شده: 200 گرم
- گوشت گوسفندی: 350 گرم
- لوبیا قرمز: 200 گرم
- لیموامانی: 3 عدد
- چاشنی رب نارنج: یك قاشق مرباخوری
- نمك و زردچوبه: به میزان لازم
- پیاز متوسط: یك عدد
- روغن: به میزان لازم
روش تهیه:
ابتدا پیاز را با روغن سرخ میكنیم تا پیاز طلایی شد، گوشت را به آن اضافه میكنیم تا سرخ شود. سپس زردچوبه و سبزیهای كه از قبل سرخ شده است را به مواد اضافه میكنیم، بعد لوبیا و لیمو امانی و حدود یكپنجم لیتر آب به مواد اضافه میكنیم، حرارت را كم كرده تا مواد3 ساعت پخته شود. حدود 15 دقیقه آخر، چاشنی (رب نارنج) را به مواد اضافه میكنیم.
نكات ویژه:
لیمو «امانی» همان لیموترش معمول خشكشده است. اما شهرت آن به اسم لیمو «امانی» به این دلیل است كه شهر «امان» پایتخت كشور اردن معروفترین نوع لیمو را دارد. كشورهای اردن، لبنان و فلسطین بین كشورهای مختلف از نظر محصولات مركباتی، بسیار بنام هستند و طعم و عطر این محصول مثل زیره كرمان خودمان است. اما در ایران به اشتباه و به عرف این لیمو را «لیموی عمانی» مینامند. لازم به ذكر است كشور «عمان» فاقد هر نوع محصولات مركباتی معروف بوده و زیتون این كشور بسیار مشهور است.
نكته سلامت:
لیمو امانی در خورش بیشترین مقدار چربی را به خود جذب میكندو بهتر است هنگام میل كردن غذا، از خوردن لیموی داخل خورش صرفنظر كنید.
قورمهسبزى پزون
مواد لازم برای 4 نفر:
- سبزی قورمه سرخشده: 300 گرم
- گوشت خورشی: 300 گرم،خرد شده
- لوبیا قرمز: یك پیمانه
- پیاز نگینی خرد شده: یك عدد كوچك
- لیمو امانی: 3 عدد
- روغن: به میزان لازم
- نمك، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
- دارچین: یك دوم قاشق چایخوری
- آبجوش: به میزان لازم
روش تهیه:
لوبیا را از شب قبل خیس كرده، پیاز و گوشتهای خرد شده را داخل روغن سرخ كنید. زردچوبه را به همراه آبجوش و لوبیا به مواد اضافه كرده، در قابلمه را بگذارید سبزیها را پس از شستن خرد كرده و داخل روغن سرخ كنید تا روغن سبز رنگ شود. یك ساعت بعد از پخت گوشت، سبزیها را اضافه کنید و حرارت خورش را كم كرده، نمك، فلفل و دارچین را اضافه كنید. این خورش حدودا باید ۴ تا ۵ ساعت روی حرارت ملایم قرار گیرد تا كاملا جا بیفتد. گاهی به خورش سر زده و آن را هم بزنید در یک ساعت و نیم آخر لیموامانی ها را اضافه كرده تا عطر خود را حفظ كند. حالا خورش شما هم به روغن افتاده و هم خوب جا افتاده است. وقتی خورش را داخل ظرف كشیدید چند عدد لیمو امانی داخل بشقاب قرار دهید تا زیباتر به نظر برسد.
مواد لازم برای ۴ نفر:
سبزی قورمه سرخشده: ۳۰۰ گرم
گوشت خورشی: 300 گرم،خرد شده
لوبیا قرمز: یك پیمانه
پیاز نگینی خرد شده: یك عدد كوچك
لیمو امانی: ۳ عدد
روغن: به میزان لازم
نمك، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
دارچین: یك دوم قاشق چایخوری
آبجوش: به میزان لازم
فوت آشپزی:
هیچ وقت به جای لیمو امانی از آبلیمو استفاده نکنید چون خورش شما بیش از حد ترش می شود.
نكات:
۱- اگر از تره بیش از اندازه استفاده كنید طعم خورش تند میشود.
2- اگر از شنبلیله اضافی استفاده شود، طعم خورش تلخ خواهد شد.
مواد لازم برای 4 نفر:
- سبزی (تره، جعفری و شنبلیله) خرد و سرخ شده: 300 گرم
- قارچ: 500 گرم
- لوبیا قرمز: یك پیمانه
- پیاز نگینی خرد شده: یك عدد كوچك
- پرك لیمو: به میزان لازم
- روغن: به میزان لازم
- نمك، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
- دارچین و هل: هر كدام یك دوم قاشق چایخوری
- آبجوش: به میزان لازم
روش تهیه:
ابتدا قارچها را به صورت درسته در كمی روغن تفت دهید و كنار بگذارید. پیازهای خرد شده را تفت دهید تا طلایی شود، سپس زردچوبه را اضافه كرده و كمی بعد آبجوش را به آن اضافه كنید، بعد سبزی از قبل سرخ شده و لوبیا كه قبلا آن را خیس كردهاید را اضافه كنید و به مدت یك ساعت اجازه دهید تا جا بیفتد. در 10 دقیقه پایانی قارچ آماده شده، نمك و فلفل و مقداری دارچین و هل را به همراه پرك لیمو اضافه كرده تا خورش مزهدار شود. قورمهسبزی را با چلو سرو كنید.
جایگزینهای احتمالی
1- در صورت تمایل به جای لوبیاقرمز از لوبیاچیتی برای لعاب بیشتر خورش میتوانید استفاده كنید.
۲- در صورت تمایل میتوانید از مقدار كمی گشنیز یا اسفناج برای لعاب بیشتر خورش استفاده كنید.
3- برای تفت دادن قارچها میتوانید به جای روغن از 50 گرم كره استفاده كنید تا قارچها خوشعطر و طلاییتر شوند.
۴- بهتر است به جای لیموامانی از پرك لیمو كه ظاهر بهتری به خورش میدهد در كنار قارچ استفاده كنید.
اگر آب خورش بیش از اندازه باشد خورش شما خوشمزه خواهد شد. به امتحانش میارزد!
مواد لازم برای ۴ نفر
- سبزی قورمه: ۲۰۰گرم
- گوشت گوسفند: ۳۵۰ گرم ،خورشی
- لوبیا چشمبلبلی: ۲۰۰ گرم
- آبغوره: یك پیمانه
- پیاز: یك عدد
- زردچوبه و نمك: به مقدار لازم
- هل: ۲ عدد
- زنجبیل: یكدوم قاشق چایخوری
روش تهیه
ابتدا پیاز را سرخ كرده و گوشت و زردچوبه را به آن اضافه میكنیم، بعد سبزی سرخ شده را به مواد میافزاییم. لوبیا چشمبلبلی را در ظرفی جداگانه میپزیم. وقتی گوشت و سبزی پخت، لوبیا را به آن اضافه میكنیم و چاشنی (آبغوره) را داخل قابلمه میریزیم. بعد از 7 دقیقه خورش ما آماده است.
قورمهسبزى آذربایجان
مواد لازم برای 4 نفر:
- گوشت چرخكرده: 500 گرم
- پیاز: یك عدد بزرگ
- سبزی: یك كیلوگرم
- لوبیا چشمبلبلی: 150 گرم
- آبغوره: یكدوم پیمانه
- سبزی (جعفری، گشنیز، برگ اسفناج، ترخون) خرد و سرخ شده: 300 گرم
- نمك، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
- روغن: به میزان لازم
روش تهیه:
پیاز و گوشت را خرد كرده و به همراه زردچوبه در روغن سرخ كنید. آب داغ را به مواد اضافه كرده و سبزیهای خرد شده را به همراه لوبیای چشمبلبلی، نمك و فلفل به مواد اضافه كنید تا خوب بپزد و آبغوره را در انتهای پخت اضافه كرده اجازه دهید تا خورش جابیفتد.
نكته:
در بعضی مناطق آذربایجان، سبزی قورمه را سرخ نمیکنند.
برای تهیه یک قورمهسبزی خوب قواعد مشخصی وجود دارد که با رعایت آنها مطمئنا خورش نهایی لذیذ و جاافتاده از آب در میآید
۱. ۴ قاشق غذاخوری روغن مایع را در قابلمه روی شعله متوسط داغ كرده و پیاز را ۵دقیقه در آن تفت دهید تا طلایی شود. به دلیل اینكه سبزی هم جداگانه سرخ میشود، حتیالمقدور از روغن كم استفاده كنید.
۲. سبزی قورمه را نیز در ۴ تا ۶ قاشق غذاخوری روغن مایع روی شعله متوسط ۸ تا ۱۰ دقیقه تفت دهید. سبزی را هر ۲ دقیقه یكبار زیرورو كنید تا كمكم رنگش تیره و سرخ شود.
۳. گوشت را به پیاز اضافه كرده و شعله را زیاد كنید تا گوشت آب نیندازد. پیاز و گوشت را ۵ دقیقه تفت دهید تا رنگ گوشت عوض شود و پیاز طلایی شود.
۴. زردچوبه را درون قابلمه ریخته و یك دقیقه تفت دهید. اصولا سرخ كردن زعفران برای سلامت مضر است، بنابراین در آخرین مرحله و قبل از اضافه كردن آب در غذا بریزید.
۵. برای اضافه كردن لوبیا به خورش ۳ راه دارید، یكی اینكه لوبیا را ۱۵ دقیقه بپزید، سپس آب آن را دور ریخته و در یك ساعت آخر به خورش اضافه كنید، دیگر اینكه لوبیا را قبل از اضافه كردن آب خورش داخل آن ریخته و روی شعله كم خورش را بپزید. در این حالت لوبیا لعاب خوبی به خورش میدهد. بهتر است برای لوبیای چشمبلبلی از روش اول و برای لوبیای قرمز خیس نكرده از روش دوم استفاده كنید. راه سوم: لوبیا را از شب قبل خیس کرده و روز بعد به خورش اضافه کنید.
۶. اكنون وقت اضافه كردن سبزی و ۳ پیمانه آبجوش به خورش است شعله را كم كرده و حداقل ۳ ساعت آن را بپزید تا جا بیفتد. لیموامانی خیس و سوراخ كرده را در یك ساعت آخر اضافه كرده و نمك و فلفل آن را در نیم ساعت آخر اندازه كنید.
نكات قورمهسبزى
از روغن کمتر استفاده کنید
۱- باتوجه به اینكه گوشت غذا و سبزی قورمه به صورت جداگانه سرخ میشوند، بهتر است در صورت امكان از مقدار كمی روغن استفاده كنید تا غذا بیش از اندازه چرب نشود.
لوبیا را از شب قبل بخیسانید
۲- بهتر است لوبیای قورمهسبزی را از شب قبل خیس كنید و قبل از اضافه كردن به خورش ۲۰دقیقه آن را در آب جوشانده و سپس به خورش اضافه كنید. اگر معده حساسی دارید و نفخ میكنید، از لوبیای چشم بلبلی استفاده كنید.
مدت ۱۵ دقیقه سبزی را سرخ کنید
۳- مدت زمان سرخ كردن سبزی قورمهسبزی روی شعله متوسط حدود ۱۵ دقیقه است تا زمانی كه رنگ آن عوض شده و عطر شنبلیله آزاد شود. برای استفاده كمتر از روغن از تابه نچسب استفاده كنید و در طول مدت سرخ كردن، سبزی را ۲ یا ۳بار بیشتر هم نزنید، زیرا زیر و رو كردن بیش از اندازه حرارت روغن را پایین میآورد و روغن بیشتری جذب سبزی میشود.
میتوانید شنبلیله را حذف کنید
۴- اگر سبزی سرخ كرده برای سلامتتان مناسب نیست، ۲راه پیشرو دارید یا از روش طبخی كه در بعضی مناطق آذربایجان استفاده میشود استفاده كنید، یعنی شنبلیله را حذف كرده و سبزی را بدون سرخ كردن به خورش اضافه كنید، یا نیمی از سبزی را سرخ كرده و با نیم دیگر مخلوط كرده و در غذا بریزید.
انواع سبزی قورمه
۵- تركیب سبزی قورمه در نقاط مختلف ایران متفاوت است. در تهران سبزی قورمه از تره، جعفری، گشنیز و شنبلیله تشكیل شده است و گاه حتی گشنیز در آن به كار نمیرود. در جنوب ایران به سبزی كمی سیر سبز تازه و شوید اضافه میشود. در آذربایجان شنبلیله از تركیب سبزی حذف و به جای آن اسفناج به كار میرود.
لوبیای عروس را هم امتحان کنید
۶- نوعی لوبیا در شهرستان ابهر كشت میشود كه به لوبیای عروس معروف است، این لوبیا بسیار درشت و اندازه آن ۲ تا ۳ برابر لوبیا قرمز معمولی است. لوبیای عروس لعاب خوبی به غذا داده و بافت آن شبیه گوشت است.
یخ را به خورش اضافه کنید
۷- از علائم یك خورش جاافتاده روغنی است كه روی خورش میایستد، اگر هنگام سرو غذا، همه مواد پخته، اما خوب جا نیفتاده بود یا به اصطلاح آب و دان سوا بود، ۱۰دقیقه قبل از كشیدن خورش، ۴-۳ قالب كوچك یخ به خورش اضافه كنید. این كار تمام روغن خورش را جذب كرده و روی آن میآورد و درنتیجه غذا كاملا جا افتاده به نظر میرسد.
انواع چاشنی قورمه
۸- چاشنی ترش قورمهسبزی در مناطق مختلف ایران متفاوت است. شما میتوانید از آب لیموترش، آبغوره، آب نارنج، گرد لیمو و لیموامانی استفاده كنید اما باتوجه به رنگ تیره خورش، لیموامانی سیاه برای این غذا توصیه میشود. اگر هم از چاشنی دیگری به جای لیموامانی استفاده میكنید، آن را ۱۰دقیقه قبل از كشیدن غذا اضافه كنید تا طعم آن باقیمانده و به اصطلاح ترشی آن نپرد. درصورت تمایل از شیره تمبرهندی نیز میتوانید استفاده كنید.
قورمه با فلفل
۹- دربعضی از نقاط خوزستان، هنگام اضافه كردن سبزی به خورش، یكی، ۲ عدد فلفل سبز تند را با چنگال شكاف كوچكی داده و در خورش میاندازند.
قورمه با رب گوجه فرنگی
۱۰- در بعضی مناطق به خورش قورمهسبزی یكی، ۲ قاشق رب گوجهفرنگی اضافه میشود اما این كار توصیه نمیشود، زیرا طعم رب گوجهفرنگی باقی مزهها را تحتالشعاع قرار داده و از بین میبرد.
از صبح بار بگذارید
۱۱- برای تهیه یك قورمهسبزی جاافتاده، به شعله كم و زمان طولانی احتیاج دارید. به همین دلیل در قدیم این خورش را مانند آبگوشت از صبح زود بار میگذاشتند تا مواد آن كاملا پخته، آب آن كشیده و طعمها با هم مخلوط شوند.
قورمه لذیذتر با دنبالچه
۱۲- اگر مشكل چربی و فشارخون ندارید، برای تهیه قورمهسبزی، گوشت سردست انتخاب كرده و همراه آن دنبالچه گوسفندی، تكهای دنده و قلم اضافه كنید تا طعم خورش بهتر و لذیذتر شود. در این صورت مقدار روغن غذا را در صورت امكان كم كنید.
نظر کاربران
من قرمه سبزی میخوام
خیلی خوب بود.منتظر پرونده های بعدی آشپزی هستم.
ايول
كلا ما آشپزي ياد گرفتيم ديييييييييي
هر آنچه بايد درباره قورمه سبزي بدانيم،ميدانيم.
.
بجر 2.3خط اول؛ متنو نخوندم.عكسارو ديدم كافي بود! هي جااان قرمه سبزي.....
.
دوستان؛ نوستالژي يعني چي؟!؟!؟!
یه توصیه
زعفرون به قرمه سبزی و قیمه طعم خیلی خوبی میده
امتحان کنید
آقا امیر یعنی خاطره انگیز
فقط سومين عكس، وااااااااااااااااااااااااااااي
با سلام. من 20 ساله خوزستان زندگی میکنم.تا حالا نه در هیچ رستوران یا مهمانی قورمه سبزی که رب داشته باشه ندیده و نخوردم .نمیدونم این خبر از کجا به شما رسیده؟؟؟!!!!!!! درضمن قورمه سبزی خوزستانیا تو ایران معروفه.
پاسخ ها
منم با نظرت موافقم
بهترین قورمه سبزی مال خوزستانه
من مشهدی هستم وتا حالا ندیدم خوزستانیا رب بزنن بهش
شعله ی زیر قورمه سبزی باید به اندازه ی یک مو باشد و از صبح زود بگذاریدش روی شعله پخش کن توی دیگ مسی یا دیگ سنگی... غذا رو برکت می ده... به نظر من هر غذایی که با چاشنی صبر همراه باشه خوشمزه می شه هر غذایی ....آشپزی فست فودی و شتابزده و عجله ای هر چی می خواد باشه باشه طعم نمی گیره امتحان کنید کاش دخترهای جوانی که تازه زندگی شون رو شروع کردند اینو بدونند که صبر مهمترین ابزاری ست که توی آشپزخونه باید داشته باشند...
پاسخ ها
اره من موافقم
صد در صد موافقم
چيزي كه كمتر ما ايراني ها در حال حاضر توجه ميكنيم
آب خورشت بیش از اندازه باشه خوشمزه میشه یعنی چی ؟؟؟؟؟ اصل تو قورمه سبزی اینه که رقیق نباشه .
قورمه سبزیای خودم حرف نداره،،، خخخخ
من قورمه سبزيم خيلي خوبه و همه چي بجا فقط اين بوي خيلي خوب رو زياد نميده نميدونم چه سبزي رو كم يا زياد ميريزم راهنمائيم كنيد مچكرم
پاسخ ها
کمی شنبلیله خشک را موقع سرخ کردن گوشت و پیاز تفت بدهید عطرش بیشتر میشه
حالم از عکس قورمه سبزی مخصوص تهرونیها بد شد.عکس بهتر نداشتین؟
سلام
قورمه سبزي متعلق به كداميك از شهرهاي ايران مي باشد
پاسخ ها
از اسمش معلومه و قورمه در ترکی یعنی ریز کردن و سرخ کردن
وای همش عالی بووووووووووود.
دهنم آب افتاد
عالی بود
چی کارکنیم سبزی توی خورشت قورمه سبزی رنگش رو از دست نده.؟( کم رنگ نشه؟)
پاسخ ها
موقع سرخ سدن درشو نذار
سبزی رو کم تفت بدید رنگش رو از دست نمیده
سلام
من شمالي هستم و 34 سال سنمه، بارها قورمه سبزي خوردم و پختم ولي تا بحال قورمه سبزي اي كه توش حبوبات نباشه يا شنبليله نداشته باشه يا با لوبيا چيتي تهيه بشه نديدم!
ما لوبيا قرمز ميزنيم يا چشم بلبلي. شنبليله هم حتما بايد باشه چون عطر و طعم يه قورمه سبزيء ايده آل به شنبليلست.
پاسخ ها
اونی که حبوبات نداره خورشت کرفسه منم شمالی ( مازندرانی) هستم 29 سالمه و قرمه سبزی خوردم و پختم و دیدم هم حبوبات داره هم شنبلیله و هم لوبیا چشم بلبلی
عالی بود ولی خودشت بالوبیاچیپی یه چیز دیگست
اینا قورمه سبزی بود اینا گوشت وسبزی و لوبیا بود قورمه سبزی نبود ما قورمه سبزی اینطوری لب نمیزنیم می ریزمش دور قورمه سبزی که جه عرض کنم جنگل بود درخت داشت
سلام اگه میخاید قورمه سبزیتون بوی خوبی بده و معطر وخوشمزه بشه از ادویه ی قورمه سبزی استفاده کنید یعنی همون سبزی هایی که داخل قورمه سبزی می ریزید مثل گشنیز جعفری شنبلیله اینها رو در سایه خشک کنید و با دست خرد کنید و در اخر که می خواید بیارید سر سفره یک قاشق غذاخوری داخل خورش بریزید و اروم کوچولو هم بزنید عالی میشه.
سلام در خوزستان رب گوجه ریخته میشه ولی رنگ قورمه سبزی عوض نمیکنه و وقتی قورمه سبزی رو میخوری متوجه طعمش نمیشی.رب رو برا این میریزن که رنگ اون سبز کم رنگ نشه...من یکم تمر هندی هم روش میریزم یکم اونو ترش میکنه.....ولی من تا حالا قورمه سبزی چشم بلبلی ندیدم به نظر من با لوبیا چیتی خوشمزه تره...
قدمت خورش سبزی ازکی بوده
همه حالا که دیدن شهراشون گندکاری کرده دارن تکذیب می کنن در صورتی که خورش تهرانی ها همین شکلیه جنوبی ها چشم بلبلی میریزن و... یک کمی رو راست باشیم
میدونم تو این سایت حرف از قورمه سبزی هست ولی خواهش میکنم برین دنبال ته چین شمالی کافیه یه با بخورین من هیچ جای ایران ته چین به این خوشمزگی ندیدم که با استفادا از برنج و گوشت واسفناج والو وکره وسیب زمینی وچغندر وهویج درست میشه .برنج باید شوید پلو باشه .محشره
سبزی گشنیز بیشتر از بقیه سرخ کردم اما خیلی کم سرخ کردم ولی برای پختن خوب نبود من دوست دارم بوی سبزی واقعی میدهد بنظرشما چه سبزی با این کدام سبزی اضافه کنم و بهتر وخوشمزه طعم خوبی داشته باشد
سلام. کمی ریحون به سبزی قورمتون اضافه کنید..
فقط آشپزا تفاوتشو میفهمن...
به نظرمن قورمه سبزی همون لوبیای قرمز وبدون رب گوجه بهتره قورمه سبزی ازاسمش پیداس باید سبز باشه؛نه!؟
قورمه در زبان ترکی به معنی سرخ کرده است که به نظر اصالت این غذا را روشن می کند
از اسمش معلومه. این غذا مال آذربایجانه. کلا تو ایران سبک غذای ترکا معروفه
من همه نکاتو رعایت می کنم ولی بازودپز45 دقیقه ای حاضر میشه
عالی میشه جا افتاده و روغن انداخته
فقط قرمه سبزي مادر شوهرم م م م م
حتما مال ترکها است یک به دلیل اینکه قاف حتما دارند در زبان ترکی و بعد به علت داشتن شنبلیله تا کی می خواهید کپی رایت کنید از همه چیز
قورمه سبزی ازربایجان معرکه ست . اصلا این غذا مخصوصه ازربایجانی هاست .
خوشبختی ینی خسته از دآنشگآه برگردی خونه ببینی شآم قورمه سبزیه :-)
سلام هموطن،قورمه سبزی با هر لوبیا وهر طعم ودر هرکجای ایران باشه معرکه اس،
قورمه سبزی فقط و فقط مال سنندج
سلام اگر می خواهید قورمه سبزی خوبی داشته باشید نثبت سبزیها باید درست باشد کم یا زیاد شدن یکی از زبزیها مزه غذا تغییر میکند وبرای جا افتادن ان باید سبزی خوب سرخ شود
قورمه سبزی فقط مال بیجار که سبزی خشک استفاده میکنن محشره چه عطری داره
سبزی قرمه تا ایجایی که من دیدم قرمه سبزی خوزستانی چون سبزی انرا زیاد سرخ می کنند
من قرمه سبزی هام عالی
مهم نیست قرمه سبزی ماله کجاست مهم اینه که کی اونو پخته یه مادر فداکار یا یه همسر مهربون این رمز خوشمزه گیشه
عزیزان قرمه سبزی اولین شرط برای خوش طعم شدن سبزیش اول سبزی را در تابه ای ریخت بعد با کمی تفت بدون روغن. مثلا یک یا دو دقیقه.بعد روغن رو داغ میکنید میریزید روی سبزی بعد سرخ میکنید این طوری هم اخر سر روغن رو روی خورشت مشاهده میکنید هم جا افتاده به نظر میرسه هم اینکه رنگ سبزی ها در هنگام پخت کمرنگ نمیشه بلکه براق تر و پررنگ تر نشون میده.ترفند اشپزخانه ها مرکزی و رستورانهاهم همینه
قررررررررمه سبززززززززي خوشمزه تريني.
حالا همه قرمه سبزی درست کن شدن!!!
سبزي ش مهمتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتره
باورتون میشه الان ساعت 1نصف شبه ومن دارم قرمه سبزی درست میکنم جای همتون خالی،عطرش توی همه ی اپارتمان پخش شده،به به بخدا جای همتون خالیه
پاسخ ها
سلام خوش بحالتون .لطفا یکی به من بگه چکار کنم سبزیم تلخ شده.فروشنده بهم گفتم یه کیلو سبزیه ترخون وپیازچه و شوید ونعنا وریحون بگیر قاطیه سبزیت کن خوشمزه میشه ولی تلخ شده.رفتم سه کیلو گشنیزوجعفری و اسفناج گرفتم ازافه کردم .بهش باز تلخه.راهنمایم کنید .ممنونم.
منم موافقم. علاوه برسبزیهای ذکرشده ریحان وپیازچه رواضافه کنید معرکه میشه.معرکه
سلام اگه من یه خوزستانی هستم، ما تو قورمه سبزی اصلا رب نمیکنیم ،چشم بلبلی هم نمیریزیم اینها اولا سلیقه ای است اگر بعضی ها هم میریزن شاید میخواهن مال شهرهای دیگه رو امتحان کنند
اول قورمه سبزیای مامانم بعد خودم عالی میشه. عطر وطعمش عالی میشه من قورمه سبزی رو تو ظرف مسی درست میکنم کمتر از 6 ساعتم روی اجاق نمیذارم. قورمه ی زود پزیم به نظرم نخوری بهتره
در ظمن قورمه سبزی تهرانیا عکسش نشون میده که افتضاحه
قرمه سبزی شیرازی ها مهشره بیادشیرازقرمه سبزی بخورید
تو آذربایجان یا بگم تبریز هیچ وقت قورمه سبزی را با گوشت چرخ کرده درست نمیکنند لطفا موقع نوشتن چیزی خوب تحقیق کنین مرسی
عالی بود
سلام.
من خوزستانی هستم.27سال سن دارم. رب گوجه فرنگی در حد1 قاشق برای یک قرمه سبزی6تا8نفره اضافه می کنیم. مادرم قبلا گاهی با چشم بلبلی درست می کرد اما اصلا قابل مقایسه با لوبیا چیتی نیست. با چیتی واقعا ی چیز دیگه است. عکسایی ک گذاشتید وحشتناکه. خیلی بد شکل و قیافه هستند. یک قورمه سبزی خوب علاوه بر خوش عطر و طعم بودن، شکل ظاهری خوبی هم باید داشته باشه. ما علاوه بر لیمو عمانی و فلفل سیر هم اضافه می کنیم مهشر میشه. چند ساعت قبل از سرو هم آماده اش می کنیم تا حسابی جا بیفته. قورمه سبزی های مامانم فوق العاده است. من هم از ایشون یاد گرفتم. فامیلای شوهرم هم خداروشکر همه طرفدار قورمه سبزی و قیمه های من هستند:-)
ما ترک هستیم قرمه سبزیهامون هم حرف نداره ولی اگه یکبارقرمه سبزی سنندج رو بخورید دیگه هیچی رو قبول نمیکنید
سلام من کرمانی هستم.ما موقع پخت یعنی همون اولش یکمم دارچین بهش اضافه میکنیم.خوب میشه میتونید امتحان کنید
بيسار اطلاعات مفیدی گرفتم ...مممون
عالی بود عالی.
خیلی عالی بود ممنون
زهرا از شاهرود.تره قورمه سبزی باید بیشتر با شه.گوشتش با استخوان باشه خیلی بهترت
قورمه سبزییییییییییییییییی هورا
من گشنمه قرمه میخوام
والله تو آذربایجان از گوشت چرخ کرده برا قورمه سبزی استفاده نمیشه
سلام عا لی بود
قورمه سبزی مال خوزستانی هاست
سلام من خوزستانی هستم اره خوزستانیها خیلیسبزی را سرخ میکنند اما خیلی هم خوشمزتر میشه
سلام من خوزستانی هستم اره خوزستانیها خیلی سبزی را سرخ میکنند اما خیلی هم خوشمزتر میشه
سلام....قرمه سبزی واقعا یه غذای خوشمزه س.
ما شمالیم٬خطه گیلان قورمه سبزیشون عالیه٬کنارش بادمجون وگوجه سرخ می کنند.واقعاعالیه.
اطلاعاتتون راجع به قرمه سبزی عالی بود
عالی بود،ممنون
ممنون ازدستور اشپزی
درمورد اضافه کردن دارچین میخواستم بگم باهمه ی ذائقه هاجورنیست منکه اصلا دوست ندارم دارچین زده بشه
خوبه
قرمه سبزی هرچی هست من ازش بیزارم چون خیلی سخته قلقه کارش
ما که تا حالا تو تبریز قورمه سبزی با گوشت چرخ کرده ندیدیم. البته با لوبیا چشم بلبلی درست میکنن که خیلی خوشمزه میشه.
پاسخ ها
من تو رستوران تو مشهد خوردم .ولی اصلا خوب نبود
ما خورشت سبزی را بدون گوشت درست میکنیم و فوق العاده میشه - کسانی گیاهخوار هستن و نمیخوان تو غذاشون جسد باشه یا بوی گوشت بده امتحان کنن
چیکارکنم بوی قورمه سبزی خوب دربیاد
از راهنماییتون سپاسگزارم خوب بود یک خورشت کامل را بیا کردین
سلام خدا خیرتون بده که اینقد خوبید و گفتگوی سالمی دارید
اللهم صل علی محمد ووآل محمد و عجل فرجهم
سلام.من یک سراشپز رستوران در تهران هستم.ترکیبات سبزی های مختلفی از همه شهرهای ایران پخت کردم ولی ترکیب سبزی خوزستان به دلیل کشت سبزی در زمین شوره زار طعمی ترش و عطری فراوان داره.اگر رفتید خوزستان امتحان کنید.
سلام به عزیزان
لطفا یک نفر خوزستانی ترکیب و مقدار سبزی هایی که تو قرمه سبزیشون میریزن رو بنویسه, من تهرانیم ولی بی شک بهترین قرمه سبزی مال اهوازیاس , بسیار تند و خوشبو, واقعا نمیدونم سبزیشون چیه یا ادویه خاصی میزنن, لطفا راهنمایی کنید؟
من کرمانی هستم قورمه سبزی های خودم هم عالین اما قورمه سبزی که شوشتر خوردم یه چیز عجیبی بود از خوشمزگی! به نظرم همه ورژن های غذاهای ایرانی مثل لهجه های مختلف زبان پارسی مون خوب و ارزشمند هستن
قرمه ما خوزستانیا حرف نداره
واااای خدا ساعت. دونصفه شبه دنبال دستور پخت قرمه ام .فردا ب رفیقم قول دادم براش قرمه بزارم .گذاشتم دیگه .از استرس دیگه بدنم حس نداره.اگه بدش بیاد چی! وای چرا انقد بی اعتماد بنفسم.شایدم نبرم بگم خواب بودم سوخت شایدم از بیرونبخرم .درکل ممنون بابت دستور پخت
سلام اگه خواستین قرمه سبزی درست کنین هیچ وقت لیمو امانی رو با پوستش نندازین تلخ میشه پوست بکنید
سلام من چهارمحالی هستم قورمه سبزی بدون رب وبا لوبیا چشم بلبلی محشر میشه یک حبه سیر ریز خورد شده وافزدون نعناع خشک سرخ شده متفاوت میشه بیشتر وقتها توی زودپزمیپزم زمان پخت کمتر و جاافتاده وروغن انداخته عالی میشه
آب لوبیاها قرمزرنگه رنگ خورشت خراب میشه یانه
قورمه سبزی اذربایجان منظورتون اذربایجان ایران بود؟اذربایجان ایران اصلا از گوشت چرخکرده تو قورمه سبزی استفاده نمیکنن فقط گوشت گوسفند
سلام من خوزستانی هستم. به نظر من سبک پخت قورمه سبزی تو همشون تقریبا یکیه و فقط هر کس بسته به ذائقه یه موادی رو کم و زیاد میکنه که البته ربطی به شهر خاصی نداره و بسته به ذائقه افراد داره. تو خوزستان مخصوصا دزفول لوبیا چشم بلبلی و بعضیا قرمز یا چیتی میزارن. ما دزفولیها آب تمر هم اضافه می کنیم که مزش عالی میشه ولی رب ندیدم کسی استفاده کنه بازم میگم ذائقه افراد متفاوته.
واقعا مسخره بود قرمه سبزی تهرانی رو با لوبیا چشم بلبلی زده بودی،مادربزرگ من که صد پشت تهرانیه تعریف میکنه همیشه همینطور بوده فقط با گوشت سرخ شده نمک سود که به اصطلاح گوشت قرمه میگفتن درست میشده با لوبیا قرمززززززز
سبزی قورمه سبزی فقط گشنیز
سیب سرخ درست گفتی منم خوزستانی ام و قرمه سبزی خوزستانیا حرف نداره عالییییههههه
من باردارم.خیلی دلم خواست حالا چیکار کنم نصفه شبی
پاسخ ها
خب به مادر شوهرت بگو برات درست کنه
نسل جدید دوست ندارند
هر سه پسر من لب به خورشت سبزی نمی زنند !!!!!!
حتی شوهرم با اینکه جنوبیه ،دوست نداره ،همه ش،ماهی شکم پر رو آتیش یا تو فر دوست داره
قرمه سبزی رو هیچ کس مثل خوزستانی ها بلد نیست درس کنه
من که آخرش یاد نگرفتم
سلام.من 10کیلو قرمه سبزی آماده گرفتم تلخ شده فروشنده بهم گفت یه کیلو تلخون و شویدوپیازچه وریحون ونعنا بگیرباهاش قاطی کن خوشمزه میشه الان تلخ تلخ شده.بعدبهش گفتم گفت سه کیلو گشنیز و اسفناج وجعفری بگیرتل
خیش میره ولی باز هم تلخه دارم دیونه میشم.راهنمایم بکنید
پاسخ ها
دستور سبزی ها رو بهم نریز
اونا رو هم ببر بده به همون سبزی فروشه بهش بگو مال بد بیخ ریش صاحابش
قورمه سبزی فقط قورمه آذربایجان
سبزی قورمه اگه 20%شنبلیله با60%تره خشک یا سرخ شده و همراه زیره و ادویه پلویی با گردغوره،گرد لیمو و تمر هندی مخلوط کنین و اخر پخت غذا اضافه بشه خیلی عالی و خوش عطر میشه.
من پیمانکار آشپزخانه هستم و عاشق قورمه سبزی و عالی ترین خورشت قورمه سبزی درست میکنم هرکس سوالی داشت بپرسه ۰۹۱۰۶۶۸۹۶۳۰