استارتاپ یک رویداد یا همایش، یک وب سایت و یا اپ موبایل نیست. استارتاپ یک شرکت کوچک که در حال درآمدزایی و رشد است، نیست. استارتاپ یک سازمان موقت است که با هدف یافتن یک مدل کسب و کار تکرارپذیر و مقیاس پذیر بوجود آمده است.
برترین ها: دنیای تکنولوژی و استارت آپ هر روز در حال پیشرف و معرفی ایده های جدید است. در همه دنیا این اتفاق با سرعت خیلی بالا در حال شکل گیری بوده و در ایران و تهران هم رشد استارت آپها از این رقابت عقب نیافتاده است. هر روز ایده های جدیدی در ایران از طریق استارت آپ مطرح شده و ایده پرورانده و در نهایت تبدیل به یک بیزینس پردرآمد می شود.
استارتاپ چیست؟
استارتاپ یک رویداد یا همایش، یک وب سایت و یا اپ موبایل نیست. استارتاپ یک شرکت کوچک که در حال درآمدزایی و رشد است، نیست. استارتاپ یک سازمان موقت است که با هدف یافتن یک مدل کسب و کار تکرارپذیر و مقیاس پذیر بوجود آمده است. استارتاپ ها، معمولا حول ایده های نوآورانه و خلاقانه بنا می شوند. در واقع فرد یا افرادی خوشفکر، با ایده های نو، در جستجوی روش هایی برای کسب درآمد از آن ایده و تولید انبوه محصولات یا خدمات مبتنی بر آن ایده هستند. نوآوری در استارتاپ ها، به شکل نوآوری در بازار یا نوآوری در محصولات و خدمات خود را نشان می دهد.
به دلیل اهمیت استارت آپ ها قصد داریم در اینجا 9 استارت آپ معروف ایران که ضمن درآمدزایی بالا تقریبا در این زمینه پیشرو هستند را معرفی کنیم برخی از این استارت آپ ها برند شده و از نظر ارزش گذاری بسیار بالا هستند.
۱. دیجیکالا
دیجی کالا بزرگترین شرکت خرده فروشی صورت اینترنتی در ایران است که در سال ۲۰۰۶ راه اندازی گردید. امروزه دیجی کالا، پربازدید ترین سایت در خاورمیانه و بزرگترین سایت فروش محصولات دیجیتالی و الکترونیکی در ایران می باشد. این وب سایت در آغاز راه خود تنها به نقد و بررسی کالاهای دیجیتال نظیر موبایل و لپتاب و… می نمود ولی با گذشت زمان به فکر فروش این محصولات در وب سایت خود افتاد تا به امروز که شاهد این هستیم که تقریبا کالایی نمانده که شما مشابه آن را در دی جی کالا یافت نکنید.
این فروشگاه با ضمانت یک هفته ای تعویض و پس گرفتن کالای فروخته شده این آرامش خاطر را به مشتری میدهد که اولا جنسی که به دست او میرسد اصلی است و ثانیا در صورتی که از کیفیت و کارایی کالا رضایت نداشته باشد میتواند با انجام مقدمات کار کالای خریداری شده ی خود را برای شرکت باز پس بفرستد و به جای آن کالای مشابه ای دریافت نماید و یا اینکه هزینه پرداختی خود را باز پس گیرد. از تاسیس دی جی کالا تا به امروز نزدیک به ۱۱ سال می گذرد و در حال حاضر این سایت از نظر موسسات تعیین سطح خارجی با ارزش ۱۵۰ میلیون دلار بزرگترین استارتاپ ایرانی لقب گرفته است.
۲. کافه بازار
این شرکت بزرگترین بازار انواع اپلیکیشن های گوشی های هوشمند در ایران می باشد. موسسان این استارتاپ توانسته اند میلیون ها کاربر، تبلیغات کنندگان اینرنتی و برنامه نویسان گوشی های هوشمند را از طریق بسترهایی مانند آپ استور بازار به یکدیگر متصل نمایند.
پس از اینکه شرکت گوگل برای دسترسی کاربران ایرانی به برنامه های قرار داده شده در فروشگاه گوگل (گوگل پلی) محدودیت ایجاد کرد شرکت آوای همراه هوشمند با بومی سازی برنامه ای مشابه برنامه گوگل پلی توانست تا حد قابل قبولی خلا ایجاد شده برای کاربران اندرویدی را از بین ببرد و با در دسترس قرار دادن بازی ها و نرم افزار های تولید داخل سهم بزرگی در پیشرفت اینگونه بازی و نرم افزار ها ایفا نمود. این زنبیل کوچک کمتر از ۵ سال است که بافته شده است اما با همین سن کم توانسته به یکی از محل های مورد اطمینان برای دانلود بازی و نرم افزار اندروید تبدیل شود.
۳. اسنپ
اسنپ یکی از استارتاپ های موفق و الهام گرفته شده از ایده خلاقانه Uber (بزرگترین شرکت تاکسی رانی دنیا) است. این شرکت توانست با داشتن یک اپلیکیشن موبایل، افرادی که تمایل دارند تا به عنوان تاکسی فعالیت کنند را جذب کرده و با آنها همکاری داشته باشد. از طرفی با ارائه خدماتی با کیفیت بالا و پشتیبانی قوی به همراه هزینه پایین، مشتریان زیادی را به خود جذب نماید.
این شرکت که در سال ۱۳۹۳ توسط شهرام شاهکار، یک دانشجوی مهندسی برق دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان اولین استارت آپ ایرانی در زمینه ی حمل و نقل عمومی تاسیس شد.
اپلیکیشنی که این دانشجو آن را معرفی کرد، تنها سه سال بعد، چندین میلیون یورو سرمایه از سوی یک شرکت بین المللی جذب کرد! اسنپ، اولین و بزرگترین شرکت نرم افزاری درخواست خودرو در ایران، در سال ۱۳۹۵ معادل ۲۰ میلیون یورو سرمایه از MTN دریافت کرد. جالب است بدانید که اسنپ از سال ۱۳۹۳ تاکنون با میانگین رشد ماهیانه ۱۰۰ درصدی توانسته به یکی از بازیگران اصلی تجارت الکترونیک در ایران تبدیل شود. این اپلیکیشن ده ها هزار کاربر بهعنوان راننده و صدها هزار کاربر بهعنوان مسافر دارد.
۴. آپارات
از زمانی که وب سایت آپارات شروع به فعالیت نموده است ۵ سال می گذرد، این سایت در واقع بومی سازی شدهی سایت یوتیوب می باشد که با فیلتر بودن این شکبه جهانی در ایران آپارات توانسته به خوبی جایگزین مناسبی برای این وب سایت در داخل کشور باشد و از این طریق به درامد قابل توجهی دست پیدا کند. این سایت در سال ۸۰ تاسیس شد و در سال ۹۳ پس از تاسیس حساب کاربری رئیس جمهور در این سایت، آپارات رسما وارد دنیای پخش ویدیوی آنلاین شد. سایت آپارات از سایت های زیر مجموعه ی شرکت صبا ایده است، این شرکت مالک سایت هایی نظیر میهن بلاگ و سایت تبلیغات کلیکی صبا ویژه نیز می باشد.
۵. تپسی (TAP30)
تپسی (TAP۳۰) رقیب قدر اپیلیکشن اسنب، سامانه هوشمند درخواست تاکسی است که در حال حاضر در شهرهای تهران و کرج و اصفهان و شیراز و تبریز و مشهد خدمات خود را ارائه میدهد. تپسی از طریق اپلیکیشن موبایل و پنل سازمانی، شما را با سفیران (رانندگان) مرتبط میسازد. شما به راحتی، با دو کلیک میتوانید درخواست خودرو دهید و سفری با کیفیت، ایمن و ارزان را تجربه کنید.
پدیدآورنده این استارت آپ میلاد منشی پور نام دارد. میلاد در دانشگاه تهران مهندسی مکانیک خواند و سپس به فرانسه رفت و از مدرسه عالی مدیریت پاریس (HEC) در رشته MBA فارغالتحصیل شد. او ده سال تجربهی کار و مدیریت در شرکتهای معتبر بینالملی نظیر Boston Consulting Group و Bain & Company را دارد. میلاد در این شرکتها مدیر پروژه بود و به کمپانیهایی نظیر مایکروسافت (Microsoft)، دِل (Dell) و شرکتهای خدمات مالی مشاوره داده است. او برای تدریس دورهای کوتاهمدت در حوزهی استراتژی و مشاوره در دانشگاه شریف، به ایران آمد و فضای کسبوکار ایران را در حوزهیIT مساعد یافت. در سال ۱۳۹۵ از کانادا به ایران بازگشت و تپسی را در همین سال راهاندازی کرد.
۶. اسنپ فود
یکی از جذاب ترین استارتاپ های موفق ایرانی اپلیکیشن های سفارش آنلاین غذا میباشد. ایده این استارت آپ سرویس دلیوری غذا در کمترین زمان به همه نقاط تهران است.
این اپلیکیشن بر حسب موقعیت جغرافیایی، تمامی رستوران های طرف قرارداد خود را به شما نمایش میدهد. بدین ترتیب، شما میتوانید از رستوران مورد نظر، غذای مورد علاقه خود را سفارش داده و پرداخت آن را به صورت آنلاین انجام دهید. این شرکت به تازگی و با توجه به سیاست های مجموعه روماک، به اسنپ فود تغییر نام داده است.
۷. علی بابا
علی بابا باسابقهترین، بزرگترین و معتبرترین سامانهی خرید اینترنتی بلیط هواپیما و قطار است. علی بابا نه تنها تمامی پروازهای ثبت شده در سیستم پروازهای بینالمللی را که از مبدا یا مقصد تهران انجام میشود برای شما جستجو میکند، بلکه این جستجو را برای تمامی مقاصد پروازی و ایرلاینهای خارجی که امکان خرید آنلاین بلیط آنها موجود است انجام میدهد. همچنین برای خرید بلیط چارتر، علی بابا مطمئنترین گزینه است، چرا که استرداد آنلاین پروازهای کنسل شده را تضمین میکند.
۸. دیوار
دیوار از محبوبترین و معروفترین استارتاپ های ایرانی به حساب میآید. قطعا برای شما هم پیش آمده که بخواهید وسیلهای را به صورت دست دوم خریداری نمایید یا وسایلتان را که دیگر برای شما کاراییای ندارد به فروش برسانید.
این سایت یک سایت فروش محصولات دست دوم می باشد و کابران میتوانند ابزار، لوازم و وسایلی که به آنها نیازی ندارند در این سایت به فروش برسانند. درج آگهی در این سایت هزینه ای ندارد ولی پس از مدتی که از ثبت آگهی شما میگذرد به دلیل اینکه ممکن است آگهی های مشابه ای بر روی آگهی شما قرار گیرد و یا پایان یک ماه رایگان بودن درج آگهی عملا دیده شدن آگهی شما با مشکل مواجه شود میتوانید با پرداخت هزینه ای اصطلاحا آگهی خود را نردبان کنید و دوباره آنرا به بالای لیست فروش در سایت منتقل کنید همچنین میتوانید آگهی خود را از نوع ویژه انتخاب کنید و با درج ستاره در کنار آگهی خود توجهات بیشتری را به سمت آن جلب نمایید. این سایت در حال حاضر دو اپلیکیشن برای گوشی هایی با پلتفرم اندروید و ای او اس منتشر کرده که کاربران با استفاده از این اپ ها میتوانند کالای مد نظر خود را بدون مراجعه به سایت خریداری نمایند. شیپور نام دیگر سایتی است که کاری مشابه سایت دیوار را انجام میدهد.
۹. بامیلو
بامیلو یک بازار تجارت الکترونیک در ایران است که در دسامبر ۲۰۱۳ تأسیس شد و در ماه ژوئیه سال ۲۰۱۴ توسط رامتین منزهیان آلمانی-ایرانی با درجه کسب و کار و اقتصاد و تجربه کاری قبلی در شرکتهای مشاوره و سرمایهگذاری بانکی، راه اندازی شد. فروشگاه اینترنتی بامیلو bamilo پس از دیجی کالا دومین فروشگاه اینترنتی پربازدید در ایران است. بامیلو تابستان سال ۹۳ بهعنوان یکی از ونچرهای روماک که خود زیرمجموعه راکت اینترنت است، راه اندازی شد. موزاندو نیز پس از ناکامی در نیل به اهدافش، با بامیلو ادغامشده است. بامیلو بازار هدفی شبیه به دیجیکالا دارد و حتی تنوع بالاتر رده محصولات آن دیجیکالا را به تحرک واداشت. هرچند درفروش محصولات دیجیتال به دیجیکالا نرسیده است امّا در فروش رده پوشاک که البته دیجیکالا وارد آن نشده، پیشتاز بازار است.
بامیلو پس از ثبت سفارش شما این سفارش را به تامین کنندکان کالا می رساند و آنها نیز کالا را در اختیار فروشگاه اینترنتی بامیلو قرار میدهند و پس از کنترل کیفیت و اطمینان از سلامت کالا آن را به بخش ارسال تحویل میدهد و به دست مشتری می رسانند. بامیلو ارسال کالا را به تهران رایگان وبه بقیه ی نقاط کشور باهزینه ی پایینی ارسال میکند.
فروشگاه اینترنتی بامیلو اصالت و سلامت کامل کالا را تضمین میکند و ضمانت بازگشت کالا را نیز به همراه دارد ( بازگشت کالا در صورتی که شرایط ذکر شده در قانون بازگشت را داشته باشد.) که این خصوصیات فروشگاه بامیلو را به فروشگاه اینترنتی مطمئن تبدیل کرده است.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
سلام. خیلی عالیه، ممنون از لیستتون.
جا داره از یک سری استارتاپ که به بازارهای کوچیکتر وارد میشن هم یه لیست درست کنید.
پاسخ ها
مجید
استارت آپ ها تو ایران به هیچ وجه جدی گرفته نمیشن . تو کشورهای دیگه قله پرتاپ تکنولوژی حساب میشن
مجتبی نامدار
در مورد ابر زس هم لطفا توضیج بدهید. آیا سرویس های مشابهی داریم داخل کشور؟
Agahi90.ir
سلام
ممنون ای کاش لیست رو حداقل 10 مورد رو ذکر میکردید
موفق باشید و سربلند
luxshir.com
استارت اپ های کوچیک تر مثل ما احتیاج بیشتری به دبده شدن دارن ممنون میشم اگه ما رو هم کمک کنید
پاسخ ها
محمد امین
شما که اصلا استارتاپ نیستی ، یه فروشگاهی فقط
همایون
تو زمینه تکنولوژی های جدید و آینده دار هم استارت آپ هایی اومدن که فکر میکنم برای کشور بتونن ارزش افزوده بیشتری خلق مثله 3DFAST.ir که در طراحی صنعتی و پرینت سه بعدی فعالیت میکنه
استارتاپ
جای اسم الوپیک خالیه تو این گزارش. الوپیک سرعت رشد بیشتری نسبت به همه اینهاداشته
امیر
همه این موارد فقط کپی از نمونه های موفق خارجی هستن
امید وارم روزی برسه که یک استارت اپ ایرانی با ایده ناب پیدا بشه که بتونه جهانی بشه
پاسخ ها
محمد
و ثروتمند شدنددمشون گرم که ایده اومده تو مغز این افراد..چرا حالا تو تاراحتی .....چرا ایده تو مغز تو نیومده که ...کپی بردلری کنی...
ityad.com
آی تی یاد هم یک استارتاپ آموزشی و تخصصی در زمینه فناوری اطلاعات است.
مختاری
لیستتون خیلی عالی بود ولی فکر میکنم جای الوپیک توی این لیست خالی باشه چون من مدت زیادیه دارم از این استارت آپ استفاده میکنم و نقطه ی عطفش هم سرویس وب سرویشه
Sara
....
عرفان
کپی کردن نوآوری نیست، فقط بخاطر تحریم و به اجبار این استارت آپ ها مورد توجه قرار گرفتند، مسلما اگر روزی تحریم ها برداشته بشه و ایران به سیستم بانکی جهانی وصل بشه دیگه کسی اکسپدیا و بوکینگ دات کام رو ول نمی کنه سراغ علی بابا با کلی مشکل بره یا کسی اوبر و اوبر ایت با کلی تجهیزات رو ول نمی کنه با سیستم کند و ناامن اسنپ کار کنه، یا کسی اون سیستم غول آمازون رو ول نمی کنه سراغ سیستم ناقص دیجی کالا بره که با اون کامنت ها و امتیاز های دروغین
بدون نام
همیشه مرغ همسایه غازه.تا خودمونو باور نکنیم پیشرفت نمیکنیم. مثل اینکه ما نمی توانیم بعضی دولتمردان خیلی اثر گذاشته.
محمد
سلام
من یه جوان ایرانی هستم دریه گوشه ای ازاین کشور پهناور
چند سالی میشه که دارم ایده پردازی ودر جلسات افرادی که علم وتجربه کار در کسب وکارهای سنتی رو دارن حضوردارم ویه برنامه کاری طراحی کردم که مثل هیچ کدوم ازاین استارت اپ ها نیست
در این کارما هم تولید میکنیم هم عرضه به روش های خواصی که مدنظرداریم
از تمام دوستان صاحب نظر کمک میخوام تا یک اسم در خور وبین الملی انتخاب بشه لطفا اسم های پیشنهادی رو به این شماره تلگرام ارسال کنید ممنون
09059227038
پاسخ ها
علیرضا
دوست عزیز و جوان ایرانی، شما ک دارید یک استارتاپ و خلق میکنید، با عرض پوزش، ، ،حتی نمیتونید توی یک فضای تبلیغاتی،لااقل برای محصولی ک میخای ارائه بدی توضیح بدید ، ک چی هست و چکار میکنه تا بقیه بتونن بشما کمک کنند، چطور میخای یک استارتاپ موفق راه اندازی کنید،خاهشن اگر میخاید کمکی بشما شود و اسمی برای استارتاپتون انتخاب بشه توزیح کامل ارائه کنید،.
حسین
اینا استارتاپن ؟
اینا فقط اولین ها بودن .... کمی هم پولدار
توقع چنین چیزی رو نداشتم بخونم :)
نظر کاربران
سلام. خیلی عالیه، ممنون از لیستتون.
جا داره از یک سری استارتاپ که به بازارهای کوچیکتر وارد میشن هم یه لیست درست کنید.
پاسخ ها
استارت آپ ها تو ایران به هیچ وجه جدی گرفته نمیشن . تو کشورهای دیگه قله پرتاپ تکنولوژی حساب میشن
در مورد ابر زس هم لطفا توضیج بدهید. آیا سرویس های مشابهی داریم داخل کشور؟
سلام
ممنون ای کاش لیست رو حداقل 10 مورد رو ذکر میکردید
موفق باشید و سربلند
استارت اپ های کوچیک تر مثل ما احتیاج بیشتری به دبده شدن دارن ممنون میشم اگه ما رو هم کمک کنید
پاسخ ها
شما که اصلا استارتاپ نیستی ، یه فروشگاهی فقط
تو زمینه تکنولوژی های جدید و آینده دار هم استارت آپ هایی اومدن که فکر میکنم برای کشور بتونن ارزش افزوده بیشتری خلق مثله 3DFAST.ir که در طراحی صنعتی و پرینت سه بعدی فعالیت میکنه
جای اسم الوپیک خالیه تو این گزارش. الوپیک سرعت رشد بیشتری نسبت به همه اینهاداشته
همه این موارد فقط کپی از نمونه های موفق خارجی هستن
امید وارم روزی برسه که یک استارت اپ ایرانی با ایده ناب پیدا بشه که بتونه جهانی بشه
پاسخ ها
و ثروتمند شدنددمشون گرم که ایده اومده تو مغز این افراد..چرا حالا تو تاراحتی .....چرا ایده تو مغز تو نیومده که ...کپی بردلری کنی...
آی تی یاد هم یک استارتاپ آموزشی و تخصصی در زمینه فناوری اطلاعات است.
لیستتون خیلی عالی بود ولی فکر میکنم جای الوپیک توی این لیست خالی باشه چون من مدت زیادیه دارم از این استارت آپ استفاده میکنم و نقطه ی عطفش هم سرویس وب سرویشه
....
کپی کردن نوآوری نیست، فقط بخاطر تحریم و به اجبار این استارت آپ ها مورد توجه قرار گرفتند، مسلما اگر روزی تحریم ها برداشته بشه و ایران به سیستم بانکی جهانی وصل بشه دیگه کسی اکسپدیا و بوکینگ دات کام رو ول نمی کنه سراغ علی بابا با کلی مشکل بره یا کسی اوبر و اوبر ایت با کلی تجهیزات رو ول نمی کنه با سیستم کند و ناامن اسنپ کار کنه، یا کسی اون سیستم غول آمازون رو ول نمی کنه سراغ سیستم ناقص دیجی کالا بره که با اون کامنت ها و امتیاز های دروغین
همیشه مرغ همسایه غازه.تا خودمونو باور نکنیم پیشرفت نمیکنیم. مثل اینکه ما نمی توانیم بعضی دولتمردان خیلی اثر گذاشته.
سلام
من یه جوان ایرانی هستم دریه گوشه ای ازاین کشور پهناور
چند سالی میشه که دارم ایده پردازی ودر جلسات افرادی که علم وتجربه کار در کسب وکارهای سنتی رو دارن حضوردارم ویه برنامه کاری طراحی کردم که مثل هیچ کدوم ازاین استارت اپ ها نیست
در این کارما هم تولید میکنیم هم عرضه به روش های خواصی که مدنظرداریم
از تمام دوستان صاحب نظر کمک میخوام تا یک اسم در خور وبین الملی انتخاب بشه لطفا اسم های پیشنهادی رو به این شماره تلگرام ارسال کنید ممنون
09059227038
پاسخ ها
دوست عزیز و جوان ایرانی، شما ک دارید یک استارتاپ و خلق میکنید، با عرض پوزش، ، ،حتی نمیتونید توی یک فضای تبلیغاتی،لااقل برای محصولی ک میخای ارائه بدی توضیح بدید ، ک چی هست و چکار میکنه تا بقیه بتونن بشما کمک کنند، چطور میخای یک استارتاپ موفق راه اندازی کنید،خاهشن اگر میخاید کمکی بشما شود و اسمی برای استارتاپتون انتخاب بشه توزیح کامل ارائه کنید،.
اینا استارتاپن ؟
اینا فقط اولین ها بودن .... کمی هم پولدار
توقع چنین چیزی رو نداشتم بخونم :)
خسته نباشید