۲۰۷۸۹۰
۵۰۱۸
۵۰۱۸
پ

زمان لغو کامل تمامی تحریم‌ ها علیه ایران

معاون وزیر نفت در امور بین‌الملل و بازرگانی با بیان این‌که پس از توافق احتمالی ۱۰ تیرماه، در حوالی آذرماه می‌توانیم منتظر لغو کامل تحریم‌های اقتصادی و بانکی باشیم، گفت: چنانچه تحریم‌ها لغو شود ایران به مرکز ثقل پروژه‌های نفتی و گازی دنیا تبدیل خواهد شد.

خبرگزاری ایسنا: معاون وزیر نفت در امور بین‌الملل و بازرگانی با بیان این‌که پس از توافق احتمالی ۱۰ تیرماه، در حوالی آذرماه می‌توانیم منتظر لغو کامل تحریم‌های اقتصادی و بانکی باشیم، گفت: چنانچه تحریم‌ها لغو شود ایران به مرکز ثقل پروژه‌های نفتی و گازی دنیا تبدیل خواهد شد.

امیرحسین زمانی‌نیا از مذاکراتی با نمایندگان کشور‌های آلمان، ایتالیا، اسپانیا، فرانسه، هند، کره، چین، مالزی، برزیل و ونزوئلا طی چهار ماه گذشته اشاره و خاطر نشان کرد: این مذاکرات در زمینه‌ی چگونگی سرمایه‌گذاری این شرکت‌ها در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی ایران پس از تحریم‌ها بوده است.

زمانی‌نیا تاکید کرد: برنامه وزارت نفت سرمایه‌گذاری نزدیک به ۲۰۰ میلیارد دلار در پروژه‌های نفت، گاز و پتروشیمی طی شش سال و این رقم در شرایط جهانی برای شرکت‌های بزرگ بسیار جذاب است.

معاون وزیر نفت در امور بین‌الملل و بازرگانی با اشاره به وضعیت فعلی مذاکرات گفت: آنچه در لوزان اتفاق افتاد این بود که برای مشکلاتی که به نظر در چهار الی پنج سال آینده غیرقابل حل بودند راه‌حل پیدا شد و نظر طرف مذاکرات نسبت به ایران تغییر کرد.

وی با اشاره به این‌که بنا شد ایران به صورت بومی غنی‌سازی را انجام دهد و بتواند تحقیق و توسعه را روی سانترفیوژهای نسل جدید انجام دهد، خاطر نشان کرد: ۲۰ صفحه از توافقات بعد از لوزان نوشته شده اما با اختلافاتی که وجود دارد هنوز ۳۰ درصد جای بحث وجود دارد.

به گفته او چهار ضمیمه باید نوشته شود که به دلیل این‌که جزییات بسیاری دارد مشکل است اما تا دهم تیرماه امکان دستیابی به توافق وجود دارد.

وی با اشاره به این‌که آمریکا ۳۶ سال به دنبال بهانه‌ای بود که ایران را به شورای امنیت و جایی ببرد که در آن دارای اقتدار است، تصریح کرد: دوستان ما مانند چین و هند باید می‌پذیرفتند که کیس ایران به شورای امنیت برود و اکنون برای این‌که پرونده ایران از شورای امنیت بیرون بیاید فقط چین و روسیه نقش ندارند بلکه نظر تک‌تک اعضا‌ مهم است.

زمانی‌نیا در ادامه با اشاره به این‌که این موضوع از اهمیت بسیاری برخوردار است و در آینده خواهیم دید که این موضوع چقدر چالش‌آور خواهد بود، تصریح کرد: چالش‌های ۳۶ سال گذشته به این راحتی قابل حل نیستند.

به گفته معاون وزیر نفت در امور بین‌الملل و بازرگانی، مساله‌ی هسته‌ای ایران بهانه‌ای بود که آمریکا ایران را به شورای امنیت ببرد تا ۳۵ سال تحریم از طرف ایران را جبران کند.

زمانی‌نیا تاکید کرد: علاوه بر این‌که موضوع هسته‌ای یک بهانه است، فی‌نفسه از نظر تعادل قدرت در منطقه موضوع مهمی است که این را کشورهای همسایه و عربی موضوعی جدی تلقی می‌کنند.

معاون وزیر نفت در امور بین‌الملل و بازرگانی با اشاره به این‌که مساله توافق هسته‌ای برای اسرائیل موضوعی بسیار جدی است و به عبارتی مرگ و زندگی است، خاطر نشان کرد: این موضوع از نظر استراتژی بین‌الملل و منطقه‌ای بسیار اهمیت دارد.

زمانی‌نیا در ادامه به اظهارات البرادعی - رییس سابق سازمان انرژی هسته‌ای - اشاره و خاطر نشان کرد: وی در این کتاب بر فشار آمریکا به سازمان انرژی اتمی برای سیاست‌گذاری و همچنین فشار ایران به این سازمان اشاره کرده و در واقع اینگونه القاء کرده که این سازمان از سوی همه کشورها تحت فشار است.

معاون وزیر نفت در امور بین‌الملل و بازرگانی افزود: البرادعی در این کتاب اعلام کرده که ارجاع موضوع هسته‌ای به شورای امنیت دلیل حقوقی و فنی نداشته و موضوعی سیاسی بوده است.

وی با اشاره به تغییر رویکرد‌ها نسبت به ایران در عرصه بین‌المللی پس از توافق ژنو و بیانیه لوزان گفت: در واقع سیاست تعامل سازنده دولت تدبیر و امید موثر واقع شد و بعد وجه امنیتی ایران که طی سال‌های گذشته به صورت مهندسی ایجاد شده بود در حال رنگ‌باختن است. به عبارت دیگر مذاکرات ژنو و بیانیه لوزان وضع بازی را عوض کرد و این همان نکته‌ای است که مسوولان عالی‌رتبه کشور بارها در مورد این‌که ساختار تحریم‌ها متلاشی می‌شود صحبت کرده‌اند.

به گفته زمانی‌نیا، از سال ۲۰۰۶ به بعد تا زمان انجام مذاکرات توسط دولت یازدهم در مورد پرونده ایران در شورای امنیت اتفاق خاصی نیفتاده است.

وی اظهار کرد: پس از تحریم سرمایه‌گذاری در صنعت نفت، گاز و سپس بانک مرکزی مهم‌ترین ضربه‌ای که آمریکا می‌توانست به اقتصاد ایران بزند، تحریم کشتیرانی و حمل‌و‌نقل بود.

معاون وزیر نفت در امور بین‌الملل و بازرگانی با تاکید بر این‌که هدف تحریم‌های بین‌المللی تضعیف اقتدار ایران بود، خاطر نشان کرد: سواحل ما در خلیج فارس و دریای عمان توسعه نیافته و به گونه‌ای با آنها برخورد شده که انگار نه انگار ما این سواحل را در اختیار داریم.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج