طرز تهیه دو نوع میرزا قاسمی
میرزا قاسمی یکی از پر طرفدار ترین غذاهای گیلان و مازندران میباشد که در سراسر ایران این غذا محبوبیت خاصی دارد و به عنوان پیش غذا نیز سرو می شود.
وب سایت سوران: میرزا قاسمی یکی از پر طرفدار ترین غذاهای گیلان و مازندران میباشد که در سراسر ایران این غذا محبوبیت خاصی دارد و به عنوان پیش غذا نیز سرو می شود.
تاریخچه میرزا قاسمی
میرزا قاسمی توسط محمد قاسم خان که در زمان ناصرالدین شاه قاجار والی حاکم رشت بود ابداع شده و توسط وی گسترش یافت و به نام او نیز نام گذاری شد.
ما در این بخش ۲ دستور پخت از میرزا قاسمی برای شما آماده نمودیم که آنها در ادامه مطلب می خوانید
طرز تهیه میرزا قاسمی - دستور پخت اول
مواد لازم
- بادمجان = ۵ عدد متوسط
- گوجه فرنگی تازه = ۲ عدد
- سیر = یک بوته
- تخم مرغ = ۳ عدد
- روغن و فلفل و نمک = به مقدار لازم
طرز تهیه
1. در ابتدا بادمجان ها را کباب می کنیم ( شما می توانید بادمجان ها را داخل فر و یا روی آتش کباب کنید ) سپس پوست آنها را کنده و سرهای بادمجان ها را جدا می کنیم ؛ پس از آن بادمجان ها را ساطوری می نماییم .
2. حال نوبت به گوجه ها می رسد ؛ گوجه فرنگی ها را در آب جوش ریخته و پوست آنها را میگیریم و سپس خرد می کنیم.
3. سیر را کوبیده و داخل روغن داغ که از قبل درتابه و روی اجاق آماده شده است میریزیم تا کمی سیر ها سرخ شود.
4. سپس بادمجان ها و گوجه های آماده شده را به همان تابه اضافه کرده و سرخ می کنیم ؛ این کار را تا زمانی که آب آنها کشیده شده و کمی روغن بیافتد ادامه می دهیم.
5. حال کمی نمک و فلفل به آن اضافه می کنیم و مایه را در یک طرف تابه قرار می دهیم و در طرف دیگر خالی تابه تخم مرغ ها را شکسته و مخلوط می کنیم و انقدر هم می زنیم تا بسته شده و سرخ شود
6. بعد بادمجان ها و تخم مرغ ها (یعنی تمام محتویات تابه) را با هم مخلوط می کنیم.
7. میرزا قاسمی ما آماده شده و می توانید آنرا در دیس کشیده و سرو کنید.
طرز تهیه میرزا قاسمی - دستور پخت دوم
مواد لازم
- بادمجان شرین و قلمی = 4 عدد
- سیر تازه = 1 بوته و اگر تازه نیود نصف بوته
- گوجه فرنگی تازه و رنده شده = 5 عدد متوسط
- رب گوجه فرنگی = 1/2 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل = به میزان لازم
- لیمو ترش = 1 عددد
- تخم مرغ = 4 عدد
- زرد چوبه = 1 قاشق چای خوری پر
طرز تهیه
1. ابتدا بادمجان ها را کباب کنید ( تا زمانی که پوست بادمجان ها ذغال نشود میبایست روی آتش بماند و اگر یک سیخ چوبی به بادمجان ها بزنیم به راحتی داخل بادمجان فرو رود) بعد از این عمل بادمجان ها را کنار گذاشته تا سرد شوند.
2. گوجه را رنده کرده و سیر را ساطوری کنید ؛ سپس 1 استکان روغن زیتون داخل تابه بریزید و تا حدی که روغن زیاد داغ نشود تابه را روی شعله بگذارید بماند ؛ سپس سیر ساطوری و زردچوبه را به روغن اضافه کنید و 10 ثانیه با شعله متوسط تفت بدهید.
3. بلافاصله بادمجان ها را که پوست کنده و ساطوری شده اند را به مواد اضافه کنید. سپس 1 دقیقه تفت بدهید و بعد از آن پوره گوجه را به مواد اضافه کنید و درب تابه را گذاشته و شعله اجاق را کمی پایین بیاورید و اجازه بدهید تا آب مواد کشیده شود.
4. سپس آب لیمو و رب را اضافه کنید و 1 دقیقه تفت دهید و در آخر نمک و فلفل را اضافه کنید.
5. حال نوبت تخم مرغ ها است که البته توجه کنید تخم مرغ ها را روی مواد شکسته و بدون این که هم بزنید درب تابه را گذاشته و شعله کم کنید تا تخم مرغ ها نیز بسته شود .
6. بعد از پختن کامل تخم مرغ ها ؛ آنها را تکه تکه کنید و میرزا قاسمی را هم بزنید.
میرزا قاسمی هم اکنون آماده است.
نظر کاربران
طرز تهیه ی ترش واش رو هم بذارید، غذای شرق گیلان هستش
مثلا الان با هم چه فرقی داشتند فقط تو دومی یکم ابلیمو اضافه شده بود چقدر بزرگش میکنید .......
خيلي خوشمزه شده بود
خب معلومه دیگ تو اولی تخم مرغ هارو هم میزنیم.تو دومی روش میشکونیم
بنظرم بسيار خوشمزه مياد حتما درست ميكنم .ممنون
دوتانظریه فرقی نداشت
منم برم درست کنم
دهنم اب اوفتاد عالیه
سلام ممنون از دستور شما وخانمها ی گل خیلی بی دقتید کاملا متفاوت بود دستورا در اولی گوجه پوست گرفته میشه وبابادمجان سرخ میشه تا ابش کشیده بشه ودر دستور دوم گوجه رنده شده وبادمجان پخته میشه تا ابش کشیده بشه و....البته من خودم گو جه رنده شده را کاملا سرخ میکنم تا ابش کشیده شود وخوشرنگ بشه وبعد بامجان را اضافه میکنم و...
یه کم به تلخی می زد.چرا به نظرتون؟
خوشمزه بود برای نهار خودم وپسرم درست کردم
احتمالا بادمجوناتون تلخ بوده
منم الان درست کردم. ولی گوجه ها رو پوست نگرفتم.
بابا چرا زمان و دقیق نمیزارید .که چه قدر چه زمان باید رو گاز باشه .این چیزی که من با دستور شما پختم شبیهه همه چی هست الا میرزا قاسمی .مزه شم که حالمو به هم زد .با این دستورهای الکی تون .حالا دوباره باید املت بخورم
شما ابتدا باید اصول اولیه آشپزی رو یاد گرفته باشید بعد.
همین که بتونین از روی ظاهر غذا تشخیص بدین الان زمان اضافه کردن تخم مرغه
با اجاق گازهای ایرانی نمیشه زمان داد چون ممکنه شعله کم و زیاد بشه بعد هم بستگی به آب گوجه و بادنجان داره. اگر یه زمان فیکس بگن جمکنه توی اون زمان هنوز آب بادنجان و گوجه کشیده نشده باشه یا هم برای بعضی ها که آب کمتری داشته یا شعله شون تندتر بوده، خیلی خشک بشه یا بسوزه
درست کردم خوشمزه شد بنظرمن اگه همه مواد رنده بشه بهتره ممنون..
من سیرم تموم شده، بدون سیر هم میشه این غذا رو درست کرد و به جاش پیاز ریخت؟؟؟؟؟
پاسخ ها
من واست درست میکنم
با سلام سیر خشک یا سیر سبز؟
تخم مرغ گوجه بادنجانه دیگه، یک کم پیاز داغ بهش اضافه می کنید.
با سلام
من بادنجان را بعد از تلخی گرفتن خورد میکنم و به سیر سرخ شده اضافه میکنم و بعد هم گوجه پوست گرفته نگینی و آخر هم کنار تابه تخم مرغ را اضافه میکنم. خوبه استادان؟
سلام از لحاظ طعم این دو تا هیچ فرقی ندارن.شما باید تو یکی از دستورا گردو رو اضافه میکردین ما شمالی ها نوع دیگه از میرزا قاسمی داریم که توش گردو اضافه میکنیم که فوق العاده خوشمزه میشه.