این شیرینیها برای عید عالی هستند
شیرینی یکی از عناصر اصلی عید است. برای اینکه امسال کدبانو بودن خودتان را به بقیه نشان دهید و همچنین به دلیل شیوع بیماری کرونا که رعایت بهداشت یکی از الزامات این روزهاست، میتوانید برخی از شیرینیها را خودتان در خانه تهیه کنید.
برترینها: شیرینی یکی از عناصر اصلی عید است. برای اینکه امسال کدبانو بودن خودتان را به بقیه نشان دهید و همچنین به دلیل شیوع بیماری کرونا که رعایت بهداشت یکی از الزامات این روزهاست، میتوانید برخی از شیرینیها را خودتان در خانه تهیه کنید تا هم عطر و بوی آنها در خانه بپیچد و هم از سلامت آن اطمینان داشته باشید و همچنین تنوع و طعم جدیدی به هفت سین خود ببخشید.
باقلوای بادام
مواد لازم
- ۴ عدد تخم مرغ
- نمک
- نصف پیمانه روغن مایع
- آرد به میزان لازم
- ۲ پیمانه شیر ولرم
مواد لازم شربت
- یک پیمانه شکر
- نصف پیمانه گلاب
- یک پیمانه آب
- ۳۰۰ گرم پودرقند
- ۲۰۰ گرم پودر بادام
- ۱۰۰ گرم پودر فندق
- ۲ قاشق چایخوری پودر هل
طرز تهیه
۱. برای شربت، در یک قابلمه کوچک همه مواد را با هم روی حرارت ملایم بگذارید تا ۶ دقیقه بجوشند. توجه داشته باشید که این شربت نباید غلیظ باشد بلکه بسیار رقیق است. برای شربت غلیظ در باقلواها میزان آب را نصف کنید.
۲. شیر، پودر هل و تخم مرغها را به همراه روغن مایع و نمک مخلوط کنید و هم بزنید تا یکدست شوند. سپس آرد را کم کم اضافه کنید و با قاشق چوبی هم بزنید تا خمیر شود.
۳. در این مرحله، خمیر را روی میز آردپاشی شده ورز دهید. سپس آن را به مدت ۳۰ دقیقه در کیسه چرب شده قرار دهید.
۴. قالب باقلوا را روغن جامد چرب کنید. خمیر را با وردنه باز و تا حد امکان آن را نازک کنید. خمیر که نازک شد در قالب قرار دهید تا همه دیوارههای قالب را بپوشاند. همچنین باید حدود ۲ سانتی متر از قالب بزرگتر باشد تا از لبههای قالب بیرون باشد.
۵. بقیه خمیر را روی سطح صاف باز کنید. مواد سفید بادامی را بریزید. روی آن وردنه بکشید تا به خورد خمیر بروند. اکنون با آبفشان گلاب بپاشید. دوباره یک لایه دیگر خمیر نازک دیگر روی آن قرار دهید. وردنه بکشید. با چاقو برش دهید.
۶. فر را با دمای ۱۶۰ درجه سانتی گراد روشن و گرم کنید. خمیرهای برش خورده را به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه در فر قرار دهید تا طلایی شوند.
۷. باقلوا را چند دقیقه کنار بگذارید تا خنک شود. سپس سه مرتبه با فاصله زمانی ۵ دقیقه ای، روی آنها شربت بریزید.
شیرینی عصرانه
مواد لازم برای ۴ نفر
- کره: ۱۵۰ گرم
- شکر: ۱۱۰ گرم
- وانیل: یکچهارم قاشق چایخوری
- تخممرغ: یک عدد
- آرد: ۱۵۰ گرم
- رنده پوست لیمو: یک قاشق چایخوری
- پودر بادام: ۱۲۰ گرم
- کرم وانیل: به میزان لازم
- میوههای دلخواه: به میزان لازم
روش تهیه
۱. کره و شکر را آنقدر بهم بزنید که سفید و سبک شود.
۲. وانیل، تخممرغ، آرد، پوست لیموی رنده شده و پودر بادام را به آن اضافه کنید تا مواد به شکل خمیر درآید.
۳. خمیر را در کیسهای نایلونی بگذارید، و به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید.
۴. خمیر را به شکل بیضی در دست شکل داده و روی سینی فر چرب شده قرار دهید و به مدت ۱۵ دقیقه با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد در فر بگذارید تا پخته شود.
۵. پس از سرد شدن از کرم وانیلی روی شیرینیها بمالید و با میوههای دلخواه آن را تزئین کنید و همراه با یک فنجان چای داغ، یک عصرانه دلپذیر را میل نمایید.
لطیفه نعنایی با پنیر ماسکارپونه
- تعداد: ۳۶ عدد
- زمان تهیه: ۴۰ دقیقه
- زمان خنک شدن: ۳۰ دقیقه
- زمان پخت: ۷ دقیقه
مواد لازم
- مخلوط شکلات سفید و ماسکارپونه
- نصف پیمانه کره آب شده
- یک پیمانه شکر
- نصف قاشق چایخوری جوششیرین
- ¼ قاشق چایخوری نمک
- یک عدد تخممرغ درشت
- یک قاشق چایخوری وانیل
- نصف قاشق چایخوری عصاره نعنا
- دو پیمانه آرد کامل
- نصف پیمانه شیر
- رنگ غذای سبز
- آبنبات نعنایی خرد شده
طرز تهیه
۱. ابتدا، مخلوط پنیر ماسکارپونه و شکلات سفید که در ادامه توضیح داده ایم را درست کنید و کنار بگذارید.
۲. سپس، در یک کاسه بزرگ، کره را با همزن برقی با سرعت متوسط به مدت ۳۰ ثانیه هم بزنید. شکر، جوششیرین و نمک را اضافه کنید و خوب هم بزنید. تخممرغ، وانیل و عصاره نعنا را اضافه کنید و خوب هم بزنید. به تدریج آرد و شیر را اضافه کنید و دایم مخلوط کنید تا مواد یکدست شوند. رنگ غذا را به اندازه دلخواه بیفزایید و خمیر را ورز دهید. برای داشتن نتیجه بهتر، خمیر را در یک کیسه به مدت یک تا دو ساعت در یخچال قرار دهید.
۳. فر را با دمای ۳۷۵ درجه فارنهایت روشن کنید. یک لایه کاغذ روغنی کف سینی فر قرار دهید. خمیر را با قاشق در فاصلههای ۵ سانتی متری درون سینی بریزید. یک قاشق چایخوری از خمیر برای هر تکه کافی است. آنها را ۷ تا ۸ دقیقه در فر بپزید. چند دقیقه آنها را کنار بگذارید تا خنک شوند.
۴. سپس یک طرف قطرهها را با مخلوط ماسکارپونه پر کنید، یک لایه دیگر از شیرینی روی آن بگذارید. در صورت تمایل میتوانید داخل ماکارونها آبنبات نعنایی خرد شده نیز بریزید.
مخلوط شکلات سفید و ماسکارپونه
مواد لازم
- ۸۵ گرم شکلات سفید
- ¼ پیمانه خامه فرم گرفته
- نصف پیمانه پنیر ماسکارپونه یا پنیر خامهای
- ¼ پیمانه کره آب شده
- نصف قاشق چایخوری وانیل
- ۴ پیمانه پودر قند
طرز تهیه
۱. در یک قابلمه کوچک، شکلات سفید و خامه فرم گرفته را با یکدیگر مخلوط کنید. آنها را روی حرارت ملایم هم بزنید تا آب شوند. سپس از روی حرارت بردارید و به مدت ۱۵ دقیقه کنار بگذارید تا خنک شوند.
۲. در یک کاسه بزرگ، پنیر ماسکارپونه و کره را با یکدیگر مخلوط کنید. آنها را با همزن برقی با سرعت ملایم هم بزنید تا نرم شوند. وانیل را اضافه کنید. به تدریج پودر قند را بیفزایید و خوب هم بزنید. سپس مخلوط شکلات سفید خنک شده را اضافه کنید. آنها را ۳۰ دقیقه کنار بگذارید تا خنک شوند و سپس درون ماکارونها قرار دهید.
کوکیِ مادلین
- تعداد: ۴۸ عدد
- زمان تهیه: ۳۰ دقیقه
- زمان پخت: ۱۰ دقیقه
مواد لازم
- ۴ عدد تخممرغ
- یک قاشق چایخوری وانیل
- دو پیمانه پودر قند
- ۱، ۱/۳ پیمانه آرد کامل
- نصف قاشق چایخوری بیکینگپودر
- یک پیمانه کره آب شده
- خامه وانیلی
طرز تهیه
۱. فر را با دمای ۳۷۵ درجه فارنهایت روشن کنید. کف قالب را با روغن چرب کنید. روی آن آرد بپاشید و کنار بگذارید.
۲. در یک کاسه بزرگ، تخممرغ و وانیل را با یکدیگر مخلوط کنید. آنها را با همزن برقی به مدت ۴ دقیقه هم بزنید. به تدریج پودر قند را اضافه کنید. آنها را ۵ دقیقه هم بزنید تا کاملا غلیظ و یکدست شوند.
۳. در یک کاسه کوچک، آرد و بیکینگپودر را با یکدیگر مخلوط کنید. حدود یکچهارم از مخلوط آرد را روی مخلوط تخممرغ بریزید و هم بزنید. دوباره همین کار را تکرار کنید تا همه مواد با هم مخلوط شوند. سپس، کره را بیفزایید. مخلوط را درون قالب بریزید. آنها را به مدت ۱۰ تا ۱۲ دقیقه در فر بپزید تا طلایی شوند.
۴. سپس ۱ دقیقه کنار بگذارید تا خنک شوند. آنها را از قالب خارج کنید و با خامه وانیلی سرو کنید.
۵. برای تهیه خامه وانیلی، ¼ دانه وانیل، نصف پیمانه کره آب شده، ۳ پیمانه پودر قند، ۳ قاشق غذاخوری شیر نیاز دارید.
۶. تخمهای دانه وانیل را خارج کنید. در یک کاسه بزرگ، دانهها و کره را با یکدیگر مخلوط کنید. آنها را با همزن برقی با سرعت زیاد حدود ۳۰ ثانیه هم بزنید. به تدریج پودر قند را بیفزایید. شیر اضافه کنید و هم بزنید تا غلیظ شوند. خامه آماده است.
سوهان کنجدی
مواد لازم
- یک پیمانه شکر
- ۱.۵ پیمانه کنجد
- ۳ قاشق چایخوری عسل
- ۲ قاشق چایخوری روغن
- یک قاشق چایخوری زعفران حل شده در آب
- پودر پسته
طرز تهیه
۱. عسل و شکر و روغن را در قابلمهای ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا بجوشند. زعفران را به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید. سپس کنجد را اضافه کنید و هم بزنید تا طلایی شود.
۲. با قاشق مقداری از سوهان را داخل سینی بریزید، اگر سفت شد و خودش را گرفت سوهان آماده است. حرارت را کم کنید تا سوهان گرم بماند.
۳. با قاشق از سوهان بردارید و با رعایت فاصله روی سینی فر بریزید و روی آنها را با پودر پسته تزیین کنید.
۴. پس از اینکه سوهانها سرد شدند یکی یکی آنها را از سینی جدا کنید و در ظرف مناسبی قرار دهید.
کوکی مارمالادی
مواد لازم
- کره یا مارگارین نرم: ۲۲۰ گرم
- پودر قند: ۱۰۰ گرم
- تخممرغ: یک عدد
- وانیل: یکهشتم قاشق چایخوری
- آب لیموترش تازه: یک تا ۲ قاشق چایخوری
- آرد: ۳۷۵ گرم
- بیکینگپودر: یکچهارم قاشق چایخوری
- مارمالاد: به میزان لازم
- مغز بادام، خلال بادام و پسته و پودر نارگیل: به میزان لازم
روش تهیه
۱. فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید.
۲. کره و پودر قند را مخلوط کرده و با همزن برقی بزنید تا پوک و سفید شود. تخممرغ و وانیل را افزوده و دوباره به زدن ادامه دهید، آب لیموی ترش را نیز اضافه کنید.
۳. آرد و بیکینگپودر را مخلوط و الک کرده و به مواد اضافه کنید. خمیر به دست آمده را داخل نایلون گذاشته و حدود ۲ ساعت در یخچال قرار دهید.
۴. خمیر را روی سطح آردپاشی شده به وسیله وردنه به ضخامت ۲ تا ۳ میلیمتر باز کنید و با کاتر مخصوص به اشکال دلخواه به تعداد زوج برش بزنید. در سینی فر گذاشته و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه داخل فر قرار دهید.
۵. پس از پخت، سینی را از فر خارج کرده و اجازه دهید کوکیها خنک شوند، سپس کوکیهای زیرین را مارمالاد زده و نمونه مشابه را شهد یا عسل رقیق شده بمالید در پودر نارگیل، پسته، کنجد بزنید و روی لایه مارمالادی قرار دهید تا کوکیها جلوه بیشتری داشته باشند.
نکته
۱. خمیر این شیرینی ماندگاری خوبی دارد. میتوانید از قبل آن را تهیه کرده و داخل نایلون در یخچال نگهداری کنید.
۲. این خمیر نیاز به ورز دادن بیش از حد ندارد. بهتر است با توجه به میزان مورد نیاز تکههای کوچکی از خمیر را از یخچال برداشته و پس از کمی ورز دادن استفاده کنید.
۳. از این خمیر در تهیه انواع بیسکویت و شیرینیهای تزئینی میتوان استفاده کرد.
۴. این شیرینی در ظرف دردار به مدت ۱۰ تا ۱۵ روز قابل نگهداری و استفاده است.
شیرینی پنجرهای
مواد لازم
- ۶ عدد تخممرغ
- ۱۰۰ گرم آرد سفید گندم
- ۱۰۰ گرم پودر نشاسته
- ۴ تا ۵ قاشق چایخوری گلاب
- روغن
- پودر قند
طرز تهیه
۱. نشاسته را درون یک کاسه بریزید، سپس گلاب را کم کم اضافه کنید و هم بزنید. تخممرغها را درون مخلوط بشکنید و هم بزنید.
۲. آرد را الک و به مخلوط اضافه کنید.
۳. درون قابلمه متوسطی روغن زیاد بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود.
۴. قالب شیرینی پنجرهای را درون روغن داغ بگذارید. مواد را بریزید. به محض اینکه کمی خودش را گرفت، قالب را کمی جابه جا کنید تا جدا شود و قالب را بیرون بیاورید. آنها را تا زمانی سرخ کنید که طلایی شوند. سپس روی دستمال حولهای قرار دهید تا روغنشان گرفته شود.
۵. پس از اینکه همه شیرینی پنجره ایها آماده شدند، آنها را در ظرف دلخواه بچینید و روی آنها پودر قند بریزید.
کونفه کاداییف
مواد لازم برای شربت کونفه
- ۱ فنجان آب
- ۱ فنجان شکر
مواد لازم برای کونفه کاداییف
- ۱۵۰ گرم خمیر کاداییف
- ۱۰۰ گرم کره
- ۱ قاشق غذاخوری کره اضافی برای چرب کردن ظرف
- ۱۰۰ گرم پنیر، خرد شده
- ۱ قاشق چایخوری پسته، آسیاب شده برای تزئین
دستور تهیه
۱. اول شربت کونفه را آماده کنید. آب و شکر را در قابلمهای بریزید و بجوشانید.
۲. شعله زیر قابلمه را کم کنید و بگذارید نیم ساعت بجوشد و کمی غلیظ شود. سپس بگذارید سرد شود.
۳. فر را روی دمای ۱۹۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
۴. خمیر کاداییف را به تکههای کوچکتر برش بزنید.
۵. کره را آب کنید و رشتههای کاداییف را با کره خوب مخلوط کنید.
۶. قابلمهای را با یک قاشق کره اضافی چرب کنید.
۷. نصف رشتهها را ته قابلمه بطور یکنواخت بچینید.
۸. پنیرها را بطور یکنواخت روی رشتهها بریزید.
۹. بقیه رشتهها را روی پنیر بریزید و با کف دست روی آنها فشار وارد آورید.
۱۰. حدود ۴۰ دقیقه در فر بپزید تا طلایی شوند.
۱۱. بلافاصله بعد از درآوردن ظرف از فر، شربت ولرم را روی آنها بریزید.
۱۲. بگذارید شربت به خورد آن برود و پودر پسته را روی آن بپاشید و داغ داغ سرو کنید.
شیرینی نارگیلی
مواد لازم
- ۴ عدد سفیده تخممرغ درشت
- یک پیمانه شکر
- یک قاشق چایخوری پودر وانیل
- نصف پیمانه آرد
- ۲.۵ پیمانه پودر نارگیل
طرز تهیه
۱. فر را با دمای ۳۲۵ درجه فارنهایت گرم کنید.
۲. در یک ظرف استیل، سفیده تخممرغ، شکر و نمک را بریزید و ظرف را روی قابلمه آب در حال جوش قرار دهید و مواد داخل ظرف استیل را هم بزنید.
۳. وقتی مخلوط گرم شد، آن را از روی حرارت بردارید، پودر وانیل، آرد و پودر نارگیل را درون آن بریزید. درب ظرف حاوی مخلوط را بگذارید و حدود یک ساعت آن را درون یخچال قرار دهید.
۴. روی سینی فر، کاغذ مخصوص شیرینیپزی را قرار دهید و به اندازه یک قاشق، یک قاشق از خمیر بردارید و به فاصله ۲.۵ سانتیمتر از هم، آنها را روی کاغذ مخصوص، بچینید.
۵. آنها را به اندازه ۲۰- ۱۵ دقیقه بپزید تا طلایی شوند.
۶. سینی را از فر خارج کنید، در همان جایی که قرار دارند به مدت ۱۰ دقیقه صبر کنید تا خنک شوند.
مسقطی
مواد لازم
- نصف پیمانه نشاسته پودرشده
- نصف پیمانه روغن مایع
- ۲ پیمانه شکر
- ۴ پیمانه آب سرد
- نصف پیمانه گلاب
- ۵۰ گرم خلال بادام
- یک قاشق مرباخوری دانه هل
- پودر پسته و دانه هل (برای تزئین)
طرز تهیه
۱. ابتدا خلالهای بادام را همراه مقداری آرد داخل تابه کوچکی بریزید و تفت دهید. (توجه داشته باشید تفت دادن بادام بدون آرد، سبب سوختن آن میشود.)
۲. آب سرد را داخل قابلمه کوچکی از جنس استیل بریزید. کمکم نشاسته را به آن اضافه کنید و مدام هم بزنید تا نشاسته گلوله گلوله نشود. پس از آن، شکر و روغن مایع را به نشاسته و آب اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا مواد با هم مخلوط شوند. قابلمه را روی شعله کم اجاق گاز قرار داده و به هم زدن ادامه دهید، سپس گلاب را اضافه کنید.
۳. پس از غلیظ شدن مواد، خلالهای بادام تفت داده شده و دانههای هل را اضافه کنید و بگذارید تا مواد غلیظتر شوند، سپس مسقطی آماده شده را در ظرف مورد نظر- که از قبل آماده کردهاید بریزید و روی آن را با پودر پسته و خلال بادام و دانههای هل تزئین کنید.
۴. بگذارید تا مسقطی سرد شود، سپس با چاقو آن را برش دهید و در همان ظرف سرو کنید.
شیرینی مربایی فندق و بادام
مواد لازم
- نصف پیمانه کره
- ۱.۴ پیمانه پودر قند
- ۳- ۲ قاشق چایخوری مربای میوه (به طعم دلخواه)
- ۱.۴ قاشق چایخوری پودر وانیل
- ۱.۸ قاشق چایخوری نمک
- یک پیمانه آرد
- ۳/۱ پیمانه مغز و آجیل کوبیده
طرز تهیه
۱. آرد را با نمک مخلوط کنید و کنار بگذارید.
۲. در یک کاسه متوسط، پودر قند و کره را تا حدی که کف کند هم بزنید (حدود ۵- ۳ دقیقه)، سپس وانیل را به مخلوط اضافه کنید.
۳. آرد و نمک را کمکم به مواد فوق اضافه کنید تا خوب با هم ترکیب شوند.
۴. مغزها را با ترکیب فوق، مخلوط کنید و روی مواد را بپوشانید و به مدت یک ساعت خمیر را درون یخچال قرار دهید.
۵. فر را از قبل روی دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت، از پیش گرم کنید.
۶. روی سینی فر، کاغذ مخصوص شیرینیپزی را قرار دهید.
۷. به اندازه چند توپ ۲.۵ سانتیمتری از خمیر بردارید، آنها را به فاصله ۵ سانتیمتر از هم روی کاغذ مخصوص، بچینید و با دست ضربه آرامی روی آنها بزنید تا کمی تخت شوند.
۸. با استفاده از انگشت یا هر وسیله مشابه دیگر، در وسط هر کدام از شیرینیها یک گودال کوچک نزدیک به لبه، ایجاد کنید و درون آن را با مربا پر کنید.
۹. شیرینیها را به مدت ۱۲ - ۱۰ دقیقه یا تا زمانی که طلایی رنگ شوند حرارت دهید.
توپهای گردو و آلبالو
- تعداد: ۴۸ عدد
- زمان تهیه: ۴۰ دقیقه
- زمان پخت: ۱۸ دقیقه
مواد لازم
- ¼ پیمانه آلبالو خرد شده
- یک پیمانه کره آب شده
- نصف پیمانه پودر قند
- نصف قاشق چایخوری عصاره بادام
- نصف قاشق چایخوری وانیل
- دو پیمانه آرد کامل
- ¾ پیمانه گردوی بوداده و تفت داده خرد شده
- پودر قند
طرز تهیه
۱. فر را با دمای ۳۲۵ درجه فارنهایت گرم کنید.
۲. در یک کاسه بزرگ، کره را با همزن برقی به مدت ۳۰ ثانیه و سرعت بالا هم بزنید. نصف پیمانه پودر قند، عصاره بادام و وانیل را اضافه کنید. آنها را خوب هم بزنید تا یکدست شوند. آرد را به تدریج اضافه کنید. تا زمانی که میتوان آرد را با همزن برقی مخلوط کنید و سپس با قاشق چوبی به هم زدن ادامه دهید. در آخر، گردو و آلبالوی خرد شده را اضافه کنید و دوباره مخلوط کنید.
۳. خمیرها را به توپهای ریز شکل دهید. کف سینی فر یک لایه کاغذ روغنی قرار دهید. توپهای خمیر را با فاصله در سینی بچینید و آنها را ۱۸ تا ۲۰ دقیقه در فر بپزید تا کاملا طلایی شوند.
۴. آنها را ۵ دقیقه کنار بگذارید تا خنک شوند. در صورت تمایل روی آنها پودر شکر یا دانههای ریز خوراکی قرمز رنگ بریزید تا شکل زیبایی نیز بگیرند.
کوکی کدوحلوایی
- تعداد: ۶۰ عدد
- زمان تهیه: ۳۰ دقیقه
- زمان پخت: ۱۰ دقیقه
مواد لازم
- ۲ پیمانه کره آب شده
- دو پیمانه شکر
- دو قاشق چایخوری بیکینگپودر
- دو قاشق چایخوری جوششیرین
- یک قاشق چایخوری نمک
- یک قاشق چایخوری پودر دارچین
- یک قاشق چایخوری پودر جوزهندی
- دو عدد تخم مرغ
- دو قاشق چاخوری وانیل
- ۴۲۵ گرم پوره کدوحلوایی
- ۴ پیمانه آرد کامل
- نصف پیمانه کره
- نصف پیمانه شکر قهوهای
- ¼ پیمانه شیر
- یک قاشق چایخوری وانیل
- ۲، ¾ پیمانه پودر قند
- پودر دارچین
طرز تهیه
۱. فر را با دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت روشن کنید. در یک کاسه بزرگ، دو پیمانه کره را با همزن برقی و سرعت متوسط حدود ۳۰ ثانیه هم بزنید. شکر، بیکینگپودر، جوش شیرین، نمک، دارچین و جوزهندی را مخلوط کنید. آنها را خوب مخلوط کنید. سپس تخم مرغها و دو قاشق چایخوری وانیل را اضافه کنید. آنها را خوب هم بزنید.
۲. پوره کدوحلوایی را اضافه کنید. پس از اینکه موا یکدست شدند، به تدریج آرد را اضافه کنید و تا جای ممکن با همزن برقی بزنید و سپس با کمک قاشق چوبی آنها را با هم مخلوط کنید.
۳. کف سینی فر یک لایه کاغذ روغنی قرار دهید. از خمیر با فاصله روی سینی فر بریزید. آنها را ۱۰ تا ۱۲ دقیقه در فر قرار دهید تا کاملا طلایی شوند. سپس آنها را کنار بگذارید تا خنک شوند.
۴. در یک قابلمه کوچک، نصف پیمانه کره و شکر قهوهای را با یکدیگر مخلوط کنید تا شکرها حل شوند. آنها را درون کاسه کوچکی بریزید. شیر و یک قاشق چایخوری وانیل را به آن اضافه کنید. پودر قند را اضافه کنید و خوب هم بزنید. این خامه را روی کوکیها قرار دهید و در صورت تمایل، روی آنها پودر دارچین بپاشید.
کوکی عسلی یونانی
- تعداد: ۶۰ عدد
- زمان تهیه: یک ساعت و ۱۵ دقیقه
- زمان پخت: ۱۰ دقیقه
مواد لازم
- ۱، ¾ پیمانه روغن زیتون
- ۱، ¼ پیمانه شکر
- یک قاشق غذاخوری پوست پرتقال رنده شده
- نصف پیمانه آب پرتقال
- دو قاشق غذاخوری آب پرتقال
- دو قاشق چایخوری پودر دارچین
- یک و نیم قاشق چایخوری جوششیرین
- ¾ قاشق چایخوری جوزهندی رنده شده
- ¼ قاشق چایخوری نمک
- ¼ قاشق چایخوری پودر میخک
- ۷ پیمانه آرد کامل
- نصف پیمانه شکر
- نصف قاشق چایخوری پودر دارچین
- یک عدد سفیده تخم مرغ همزده
- ¼ پیمانه بادام خرد شده
مخلوط عسل ادویهدار
طرز تهیه
۱. فر را با دمای ۳۷۵ درجه فارنهایت گرم کنید. در یک کاسه بزرگ، روغن، ۱، ¼ پیمانه شکر، پوست پرتقال، آب پرتقال، دو قاشق چایخوری دارچین، جوش شیرین، جوزهندی، نمک و میخک را با یکدیگر مخلوط کنید. آرد را به تدریج اضافه کنید و با قاشق چوبی آنها را هم بزنید تا یکدست شوند. خمیر را ورز دهید.
۲. خمیر را روی سطح صاف آردپاشی شده خوب ورز دهید و به شکل توپ درآورید.
۳. در یک کاسه کوچک، نصف پیمانه شکر و نصف قاشق چایخوری پودر دارچین را با یکدیگر مخلوط کنید. برای هر کوکی، یک قاشق غذاخوری از مواد را به شکل بیضی در دست شکل دهید. سپس آنها را درون مخلوط دارچین بغلتانید و با فاصله روی سینی فر چرب شده بچینید. در یک کاسه کوچک، سفیده تخم مرغ را هم بزنید و با قلممو روی سطح خمیرها بمالید. روی هر کدام از رول ها، دو تا سه عدد بادام قرار دهید.
پس از آماده کردن خمیرها آنها را ۹ تا ۱۱ دقیقه در فر قرار دهید تا طلایی شوند. سپس کنار بگذارید تا خنک شوند.
۴. کوکیهای خنک شده را درون عسل فرو کنید. با چنگال آنها را داخل سینی قرار دهید تا شیره اضافه شان گرفته شود. ۳۰ دقیقه آنها را کنار بگذارید و بعد سرو کنید.
مخلوط عسل ادویهدار
- ۱/۳ پیمانه شکر
- ۱/۳ پیمانه آب
- ۱/۳ پیمانه عسل
- یک قاشق چایخوری پوست رنده شده لیمو
- یک قاشق غذاخوری آب لیموترش
- یک عدد چوب دارچین
- یک عدد میخک
طرز تهیه
در یک قابلمه کوچک، شکر، آب، عسل، پوست لیموترش، آب لیموترش، چوب دارچین و میخک را با یکدیگر مخلوط کنید. سپس آنها را کنار بگذارید تا کاملا خنک شوند.
کوکی آیسباکس مکزیکی
- تعداد: ۲۴ عدد
- زمان تهیه: ۴۵ دقیقه
- زمان پخت: ۱۲ دقیقه
- زمان سرد شدن: ۵ ساعت
مواد لازم
- ¾ پیمانه کره آب شده
- یک پیمانه شکر
- ¾ پیمانه پودر کاکائو
- نصف قاشق چایخوری نمک
- ¼ قاشق چایخوری فلفل هندی
- یک عدد تخممرغ
- ۱.۵ قاشق چایخوری وانیل
- ۱، ¼ پیمانه آرد کامل
- نصف پیمانه سس کارامل
طرز تهیه
۱. در یک کاسه بزرگ، کره را با همزن برقی به مدت ۳۰ ثانیه هم بزنید. شکر، پودر کاکائو، دارچین، نمک و فلفل هندی را اضافه کنید و هم بزنید. تخممرغها را اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شوند. سپس وانیل را بیفزایید.
۲. به تدریج آرد را اضافه کنید و تا زمانی هم بزنید که خمیر یکدست شود. با قاشق چوبی به هم زدن خمیر و اضافه کردن آرد ادامه دهید.
۳. خمیر را به دو بخش مساوی تقسیم کنید. آنها را در دست به شکل استوانه فرم دهید. آنها را در کیسه پلاستیکی بپیچید و به مدت ۴ ساعت در یخچال قرار دهید تا سفت شوند.
۴. فر را با دمای ۳۲۵ درجه فارنهایت روشن کنید. کف سینی فر یک لایه کاغذ روغنی قرار دهید. رولهای خمیر را با چاقوی تیز برش دهید و روی سینی فر بچینید. آنها رابه مدت ۱۲ تا ۱۴ دقیقه بپزید تا طلایی شوند. سپس کنار بگذارید تا خنک شوند.
۵. روی آنها یک لایه سس کاراملی بمالید و یک لایه از کوکی را روی آن بگذارید تا ساندویچ شود.
کوکی شکری
- تعداد: ۳۶ عدد
- زمان تهیه: ۳۵ دقیقه
- زمان سرد شدن: ۲ ساعت
- زمان پخت: ۷ دقیقه
مواد لازم
- ۲/۳ پیمانه کره آب شده
- ¾ پیمانه شکر
- یک قاشق چایخوری بیکینگپودر
- ¼ قاشق چایخوری نمک
- یک عدد تخممرغ
- یک قاشق غذاخوری شیر
- یک قاشق چایخوری وانیل
- دو پیمانه آرد کامل
طرز تهیه
۱. در یک کاسه بزرگ، کره را با همزن برقی و سرعت متوسط به مدت ۳۰ ثانیه هم بزنید. شکر، بیکینگپودر و نمک را اضافه کنید و هم بزنید. پس از اینکه کاملا یکدست شدند، تخممرغ، شیر و وانیل را اضافه کنید و هم بزنید. تا جای ممکن، آرد اضافه کنید و با همزن برقی هم بزنید. سپس با قاشق چوبی مراحل هم زدن را ادامه دهید. خمیر را به دو قسمت تقسیم کنید. روی آنها را بپوشانید و به مدت ۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا کمی سفت شود.
۲. فر را با دمای ۳۷۵ درجه فارنهایت گرم کنید. روی سطح صاف، آردپاشی کنید و یکی از خمیرها را با وردنه باز کنید. با کمک قالب ستارهای، آنها رابرش بزنید. کف سینی فر یک لایه کاغذ روغنی قرار دهید و ستارهها را با فاصله درون آن بچینید.
۳. آنها را به مدت ۷ تا ۱۰ دقیقه در فر قرار دهید تا کاملا طلایی و برشته شوند.
بیسکویت خامهای
- زمان تهیه: ۹۰ دقیقه
- زمان پخت: ۲۰ دقیقه
مواد لازم
- یک بسته پودر مخصوص بیسکویت شکری
- ربع فنجان آرد
- ۱۰۰ گرم پنیر خامهای با طعم توت فرنگی
- ۲ قاشق چایخوری پوست لیموی رنده شده
- ۱ عدد تخم مرغ
- رنگ غذای صورتی
- دانههای شکلاتی برای تزئین بیسکویتها
دستور تهیه
۱. فر را بگذارید در دمای ۳۷۵ درجه فارنهایت داغ شود. روی سینی فر کاغذ روغنی بکشید.
۲. در کاسهای پودر بیسکویت، آرد، پنیر خامه نرم شده، پوست لیموی رنده شده و تخم مرغ را با هم مخلوط کنید تا خمیر نرمی بدست آید. سپس رنگ غذا را به آن اضافه کنید تا رنگ دلخواهتان را بگیرد. حالا خمیر را به ضخامت نیم سانت روی سطحی پهن کنید که قبلاً رویش آرد پاشیده اید. حالا با کاتر یا قالب قلبی شکل، روی خمیر قالب بزنید. حالا این قلبها را با فاصله سانتیمتری روی سینی فر بگذارید. روی آنها را آنطور که دوست دارید با دانههای شکلاتی تزئین کنید.
۳. حدود ۷ تا ۹ دقیقه در فر بگذارید بپزد تا رنگ کنارههای بیسکویتها طلایی روشن شود. سپس آنها را از فر درآورده و بگذارید سرد شوند. حداقل ۱۵ دقیقه بگذارید سرد شوند تا بتوانید آنها را سرو کنید.
شیرینی پفکی گردویی
موادلازم
- زرده تخممرغ: ۵ عدد
- پودر قند: ۲۰۰ گرم
- گردو: ۲۰۰ گرم، نیمکوب
- پودر هل: یک قاشق چایخوری
- یا وانیل: یکچهارم قاشق چایخوری
روش تهیه
۱. زرده تخممرغ را به همراه پودر قند با همزن برقی بزنید تا مایه کاملا سفید و کشدار شود، سپس هل یا وانیل را اضافه کنید.
۲. گردو را نگینی ریز خرد کرده و به مواد اضافه و با لیسک خوب مخلوط کنید. سینی مخصوص فر را چرب کرده و کاغذ روغنی بیندازید، سپس از مواد به اندازه یک قاشق چایخوری برداشته و با فاصله در سینی قرار دهید و در فر از پیش گرم شده با حرارت ۱۵۰ درجه سانتیگراد به مدت ۸ تا ۱۰ دقیقه بپزید تا زیر آن کمی طلایی شود. برای پخت این شیرینی، نیازی به تغییر رنگ روی آن نیست.
نکات:
۱. در این شیرینی درجه حرارت خیلی مهم است باید حتما از قبل فر روشن و داغ شده باشد، در غیر این صورت پف شیرینی میخوابد.
۲. اگر شیرینی را زود از فر بیرون بیاورید روی آن حفرههای ریزی ایجاد میشود.
۳. میتوانید به جای گردو از کنجد، پسته یا هر مغز خام دیگری استفاده کنید.
۴. کمی زعفران دمکرده، رنگ و طعم بهتری به شیرینی میدهد.
کوکی مربایی
مواد لازم
- کره: ۱۵۰ گرم
- شکر ریز: ۱۵۰ گرم
- بیکینگپودر: یک قاشق چایخوری
- رنده جوز هندی: یک قاشق چایخوری
- پنیر خامهای: ۱۲۵ گرم
- تخممرغ: یک عدد
- آرد: ۳۷۵ گرم
- مارمالاد دلخواه: به میزان لازم
روش تهیه
۱. کره، شکر، بیکینگپودر و جوز هندی را با همزن برقی بزنید تا صاف و یکدست شود، سپس پنیر و تخممرغ را به مواد اضافه کنید تا خمیر نرمی حاصل شود.
۲. خمیر را به ۲ قسمت مساوی تقسیم کنید و در نایلونی گذاشته و به مدت تقریبی ۲ ساعت در یخچال نگه دارید.
۳. نیمی از خمیر را روی سطحی آردپاشی شده باز کنید و با کاتر دلخواه قالب بزنید و مرکز آن را نیز به شکل دلخواه خالی کنید.
۴. سپس نیمه دیگر خمیر را به همین شکل برش بزنید، ولی داخل خمیر را خالی نکنید. خمیرهای برش خورده را داخل سینی چرب شده بچینید و به مدت تقریبی ۱۵ الی ۲۰ دقیقه در فر گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد بپزید.
۵. شیرینیها را روی پنجره سینی بگذارید تا خنک شود، اکنون میان ۲ عدد شیرینی مارمالاد دلخواه را بمالید و روی هم قرار دهید و در انتها پودر قند بپاشید.
شیرینی گردویی
مواد لازم
- ۱۰۰ گرم بیسکویت پودر شده
- ۲۵۰ گرم گردوی چرخ کرده
- ۶ عدد سفیده تخممرغ
- نصف قاشق چایخوری جوهر لیمو
- ۴۰۰ گرم شکر
- ۱/۳ پیمانه آرد گندم (یا آرد برنج یا آرد ذرت)
- ۱/۳ قاشق چایخوری وانیل
طرز تهیه
۱. گردوی چرخ کرده، سفیده تخم مرغ، شکر، پودر بیسکویت و آرد برنج یا آرد ذرت را در ظرفی با هم مخلوط کنید و آنها را چند بار از چرخ گوشت رد کنید تا حالت کشسانی پیدا کند.
۲. سپس آن را درظرفی بریزید، روی حرارت ملایم قرار دهید و هم بزنید تا گرم شود.
۳. جوهرلیمو را در یک قاشق چایخوری آب جوش حل کرده، به مایه اضافه میکنیم.
۴. ظرف را از روی حرارت بردارید و مقداری سفیده تخم مرغ روی آن بریزید تا سطح آن خشک نشود و مایه خنک شود. سپس وانیل اضافه کنید و هم بزنید.
۵. در کف سینی فر، کاغذ روغنی قرار دهید و مایه شیرینی را با استفاده از قیف مخصوص و با رعایت فاصله، روی کاغذ میریزیم و با حرارت متوسط در فر ۲۵۰ درجه سانتی گراد به مدت ۲۰- ۱۵ دقیقه حرارت میدهیم تا کاملا بپزد.
شیرینی قطاب
مواد لازم
- دو عدد زرده تخم مرغ
- ۱۰۰ گرم ماست (نصف پیمانه)
- ۱۰۰ گرم روغن (نصف پیمانه)
- یک قاشق مرباخوری پیکینگ پودر
- ۱۵۰ گرم آرد
- ۲۵۰ گرم بادام پوست گرفته و چرخ کرده
- ۱۲۰ گرم پودر قند
- یک قاشق سوپخوری هل کوبیده
طرز تهیه
۱. زرده تخممرغ، ماست، روغن و بیکینگ پودر را با هم مخلوط کنید. سپس آرد را کمکم به این مواد اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر به صورتی در بیاید که بهدست نچسبد. ولی زیاد هم سفت نشود و حالت کشسانی خود را از دست ندهد. سپس خمیر را مدت ۲ ساعت کنار بگذارید تا به اصطلاح ور بیاید.
۲. برای تهیه مواد داخل قطاب، بادام، پودر قند و هل را با هم مخلوط کنید. از خمیری که درست کرده بودید گلولهای به اندازه یک پرتقال بردارید. کمی آرد روی میز بپاشید و خمیر را با وردنه به قطر تقریبا نیم سانتی متر باز کنید. سپس با دهانه استکان دایرههایی روی خمیر درآورید و در وسط هر دایره از مخلوط بادام و هل و پودر قندی که درست کرده اید، بگذارید. سپس لبههای خمیر را روی هم بیاورید و اطراف آن را به هم بچسبانید و با دست چین بدهید. بقیه قطابها را به همین صورت آماده کنید.
۳. قطابها را میتوانید هم در روغن سرخ کنید و هم درون فر بگذارید. برای سرخ کردن قطابها باید یک ظرف گود را با روغن فراوان داغ کنید و قطابها را داخل آن سرخ کنید.
۴. اگر هم خواستید از فر استفاده کنید، آنها را با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت به مدت نیم ساعت درون فر قرار دهید. بعد از سرد شدن قطاب ها، آنها را در پودر قند بغلتانید.
بیسکوئیت لیمو-آویشن
- تعداد: ۳۶ عدد
- زمان تهیه: ۲۵ دقیقه
- زمان پخت: ۲۵ دقیقه
مواد لازم
- ۱، ¼ پیمانه آرد کامل
- نصف پیمانه پودر قند
- ¼ پیمانه نشاسته ذرت
- یک قاشق چایخوری برگ تازه آویشن
- یک قاشق چایخوری پوست رنده شده لیموترش
- دو قاشق غذاخوری عسل
- ¾ پیمانه کره
- شکر دانه درشت
- عسل
طرز تهیه
۱. فر را با دمای ۳۲۵ درجه فارنهایت روشن کنید. در یک کاسه بزرگ، آرد، پودر قند، نشاسته ذرت، آویشن و پوست لیموترش را با یکدیگر مخلوط کنید. دو قاشق غذاخوری عسل به آنها بیفزایید، اما هم نزنید. کره را اضافه کنید و سپس با همزن آنها را مخلوط کنید تا حالت چسبناک پیدا کنند. خمیر را تا زمانی ورز دهید تا کاملا نرم شود. سپس آن را به شکل توپ فرم دهید.
۲. خمیر را روی کاغذ روغنی به شکل مستطیل باز کنید. سپس با چاقوی ارهای تیز یا کاتر دالبری، آنها را به مربعهای کوچک برش دهید. اما توجه داشته باشید آنها را از هم جدا نکنید. روی آنها شکر دانهدرشت بپاشید.
۳. سینی را به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه در فر قرار دهید وبیسکوئیتها را تا زمانی که کاملا برسته و طلایی شوند، بپزید.
۴. زمانی که بیسکوئیتها هنوز گرم هستند، مربعها را از هم جدا کنید و روی توری قرار دهید تا کاملا خنک شوند. میتوانید روی آنها عسل بریزید و با برگهای تازه آویشن تزئین و سرو کنید.
کوکی شکلاتی ترکخورده
مواد لازم
- کره: ۴ قاشق غذاخوری (۵۶ گرم)
- شکلات تلخ و شیرین: ۸ اونس (۲۳۰ گرم)
- شکر: یکدوم فنجان (۱۰۰ گرم)
- تخممرغ: ۲ عدد
- وانیل: ۲ قاشق چایخوری
- آرد: یکدوم فنجان (۱۹۵ گرم)
- نمک: یکچهارم قاشق چایخوری
- بیکینگپودر: یکدوم قاشق چایخوری
- پودرقند: یک فنجان (۱۱۰ گرم)
روش تهیه
۱. در یک کاسه شکلاتها و کره را ریخته و روی بخارآب، مواد را آب کرده و با هم مخلوط میکنیم سپس آن را از روی بخار برداشته میگذاریم در دمای اتاق خنک شود.
۲. در مخلوطکن تخممرغها و شکر را ریخته و هم میزنیم تا زمانی که سفید و یکدست شوند (۳ تا ۵ دقیقه) سپس وانیل را اضافه کرده و دوباره هم میزنیم.
۳. شکلاتها را به مایه درون مخلوطکن اضافه کرده و هم میزنیم.
۴. در یک کاسه مواد خشک (آرد، نمک و بیکینگپودر) را با هم مخلوط کرده و داخل مخلوطکن ریخته و با بقیه مواد داخل آن مخلوط میکنیم.
۵. مواد را درون کاسهای ریخته، روی آن را با سلفون میپوشانیم و درون یخچال میگذاریم (۲ تا ۳ ساعت).
۶. فر را روشن کرده و دردمای ۳۲۵ درجه فارنهایت (۱۶۵ درجه سانتیگراد) قرار میدهیم.
۷. مواد را از یخچال درآورده و با یک اسکوپ بستنی یا قاشق، مقداری از مواد را برداشته برکف دست میگذاریم و بین ۲ دست کاملا گرد میکنیم (به اندازه توپ پینگپنگ) و درون پودرقند انداخته و میچرخانیم تا پودرقند به تمام نقاط توپ شکلاتی چسبیده شود.
۸. کف سینی فر کاغذ روغنی پهن کرده و توپهای شکلاتی را با فاصله درون آن گذاشته و به مدت ۸ تا ۱۰ دقیقه درون فر قرار میدهیم.
۹. زمانی که توپهای شکلاتی ترک خوردند و شکلات داخلی آنها نمایان شد میتوانید سینی را از فر در بیاورید.
نظر کاربران
به به
ممنون برترینها دستور شیرینی ها عالی بود.
وای خدا اینا عالین ..دلم خواست
دلم خوااااست
بسیار بسیار عالی
مجموعه آنیل کوک سفارش دسر اصفهان ، سفارش کوکی در اصفهان را ارائه میدهد
مرسسسی خوب بود مطلب