ته چین های اصیل ایرانی (۱)
زرده تخممرغ، زعفران، ماست، نمك، فلفل و زردچوبه را همراه يكسوم برنج با هم مخلوط كنيد. كف قابلمه يا ظرف نچسب را چرب كرده و مواد را كف قابلمه پخش كنيد.
مجله سیب سبز:
تهچين همداني
چي لازم دارم؟
- سينه مرغ پخته و ريششده: سه عدد
- بادنجان حلقهاي سرخشده: سه عدد
- زرده تخممرغ: سه عدد
- گوجهفرنگي: يك عدد
- برنج پخته آبكش شده: سه پيمانه
- زعفران دمكرده: هرچه بيشتر بهتر
- روغن مايع: 100 گرم
- ماست: 200 گرم
- نمك، فلفل، زردچوبه و كره: به مقدار لازم
- زرشك، خلال بادام و خلال پسته خيس خورده: به مقدار لازم
چطور بپزم؟
۱. زرده تخممرغ، زعفران، ماست، نمك، فلفل و زردچوبه را همراه يكسوم برنج با هم مخلوط كنيد.
۲. كف قابلمه يا ظرف نچسب را چرب كرده و مواد را كف قابلمه پخش كنيد. يك لايه مرغ سپس يك لايه برنج، بعد يك لايه بادنجان سرخ شده و گوجه حلقه شده و در آخر يك لايه برنج بريزيد.
۳. به همين ترتيب ادامه دهيد تا مواد تمام شود. لايه آخر را برنجي كه با زعفران، خلال پسته، خلال بادام و زرشك مخلوط كرده بوديد ميريزيد و با كفگير آن را فشار دهيد.
۴. روي قابلمه يك عدد كاغذ آلومينيومي كشيده و چند سوراخ روي آن ايجاد كنيد و قابلمه را روي حرارت متوسط ۳۰دقيقه بگذارید تا دم بكشد.
۵. در آخر با مخلوط زرشك و خلال بادام و پسته روي آن را تزئين كنيد.
فوت كوزهگري:
اگر تهديگ خشك و ترد دوست دارید، زرده تخممرغ بيشتري بزنيد و اگر تمايل داريد تهديگ نرم شود، ماست بیشتری اضافه كنيد.
تهچين گوشت و سبزيجات
چي لازم دارم؟
- گوشت: 250 گرم
- برنج: سه پيمانه
- سبزي خرد و ريز شده (تره، جعفري و شويد): سه پيمانه
- قارچ: 200 گرم
- تخممرغ: پنج عدد
- فلفلدلمهاي رنگي: یک عدد
- ماست چكيده پرچرب: یک ليوان
- زعفران دمكرده: یک قاشق مرباخوري
چطور بپزم؟
۱. گوشت خرد شده را با پياز، كمي نمك و فلفل كاملا بپزيد، طوري كه يك استكان كوچك آب ته آن باقی بماند.
۲. برنج را به صورت جداگانه نيمپز و بعد آبكش كنيد. زعفران را دم كرده، سپس تخممرغها را در آن شكسته و ماست، سبزي، فلفلدلمهای و قارچ را هم به مخلوط اضافه كنيد.
۳. همه مواد را هم بزنيد و مقداري از برنج را به مخلوط اضافه كنيد. كف تابه را با كمي روغن چرب كنید.
۴. ابتدا كمي از مخلوط را كف تابه ريخته و گوشت پخته شده را روي آن به صورت منظم بچينيد، سپس بقيه مواد و نهايتا باقيمانده برنج را ريخته و کمی آب گوشت كه ته ظرف مانده را روي كل مواد بريزيد. با حرارت ملایم اجازه دهید دم بکشد.
فوت كوزهگري:
ميتوانيد از انواع ماست ترش چكيده استفاده كنيد. ماست كفير هم گزينه مناسبي است.
تهچين بال مرغ براي پنج نفر
چي لازم دارم؟
- برنج: سه پيمانه
- بال مرغ: 10 عدد
- ماست شيرين: سه قاشق سوپخوري
- تخممرغ: پنج عدد
- زعفران دمكرده: سه قاشق سوپخوري
- پودر گل سرخ، دارچين و گلاب: به مقدار لازم
- روغن مايع: يك پيمانه
چطور بپزم؟
۱. اول برنج را دم كنيد. بالهاي مرغ را با پياز، نمك، فلفل، روغن و زعفران مزهدار كنيد و اجازه دهيد دو ساعت در يخچال بماند.
۲. در يك ظرف جداگانه تخممرغ را بزنيد و به آن زعفران، پودر گلسرخ، گلاب، نمك، ماست و دارچين همراه نيم پيمانه روغن اضافه كنيد.
۳. برنج را با مواد مخلوط كنيد. بعد توي يك قالب چربشده بالهاي مرغ را بچينيد و برنج مخلوط را روي آن ريخته و كاملا فشار دهيد. (ميتوانيد ته قابلمه كنجد بريزيد) روي ظرف را فويل آلومينيومي بكشيد و چند سوراخ سطح آن ايجاد كنيد.
۴. فر را در دماي ۱۵۰ درجه تنظيم كنيد و ۵۰ دقيقه قالب را در طبقه وسط فر بگذاريد.
فوت كوزهگري:
اگر طعم دودي غذاها را دوست داريد، ميتوانيد از بال مرغ دودي يا برنج دودي شمال براي طبخ اين غذا استفاده كنيد.
تهديگ كدو حلوايي
چي لازم دارم؟
- برنج: سه پيمانه
- كدو حلوايي: 10 برش
- روغن كنجد: چهار قاشق غذاخوري
- نمك، شكر و زعفران: به مقدار لازم
چطور بپزم؟
۱. برنج را با نمك و كمي روغن نيمپز و آبكش كنيد.
۲. كدو حلوايي را با قطر دو سانتيمتر يا حتي بيشتر برش دهيد.كف قابلمه را روغن كنجد بريزيد و کدوها را كف قابلمه بچينيد و كمي زعفران اضافه كنيد.
۳. در آخر شكر را روي كدوها بپاشيد و برنج را روي آنها بريزيد و دم كنيد.
فوت كوزهگري:
بهتر است برشهاي كدو را از قسمت باريك كدو بزنید چون اين قسمت پهنا و ضخامت بيشتري دارد و براي تهديگ مناسبتر است. حرارت گاز را ملايم نگه داريد چون احتمال دارد كدوها زود بسوزند.
ارسال نظر