۱۶۰۲۰۵
۱۸ نظر
۵۰۰۶
۱۸ نظر
۵۰۰۶
پ

جنجال تازه «سیب» و «سرطان» در ایران

"سیب را با پوست نخورید" ؛ این مهم ترین توصیه وزیر بهداشت به مردم است که عجالتاً حواس شان بیشتر به سرطان معده باشد که علت عمده آن، باقیمانده سموم کشاورزی در میوه ها و سبزیجات است.

عصر ایران: "سیب را با پوست نخورید" ؛ این مهم ترین توصیه وزیر بهداشت به مردم است که عجالتاً حواس شان بیشتر به سرطان معده باشد که علت عمده آن، باقیمانده سموم کشاورزی در میوه ها و سبزیجات است.

در این باره نکات زیر قابل توجه است:

الف - این که بعد از سال ها کتمان و سکوت، یک مسؤول ارشد دولتی رسماً به وجود عوامل مرگبار در محصولات کشاورزی اذعان کرده ، یک اتفاق مهم و مثبت است. وزیر بهداشت نیز می توانست مانند بسیاری از مسؤولان دیگر، "تکذیب" کند و همه چیز را گل و بلبل جلوه دهد ، اما او این کار را نکرد و به مقتضای وجدان، سوگند پزشکی و وظیفه سازمانی اش، سلامت مردم را بر سیاست ترجیح داد. این جای قدرشناسی و امیدواری دارد.

جنجال تازه «سیب» و «سرطان» در ایران

ب - هر چند که وزیر به مردم توصیه کرده است که سیب را با پوست نخورند، اما محصولات دیگری مانند خیار، کاهو، گلابی، گوجه فرنگی، سبزیجات و ... نیز این نگرانی را همراه خود دارند که مبادا با خوردن شان، سموم پوست و درون شان نیز وارد بدن شود.

خلاصه مشکل این است که:

- برخی سموم کشاورزی تا زمان برداشت و مصرف بر روی محصولات باقی می مانند.

- برخی میوه ها بعد از این که با پارافین و نظایر آن -که سرطان زا هستند- براق می شوند به بازار عرضه می شوند.

- برخی محصولات با آبی که نیترات بیش از حد استاندارد و آلودگی های محیطی دارد آبیاری می شوند و این سموم به بافت محصولات راه می یابد.

با این اوصاف، حتی اگر مشکل سیب بعد از کندن پوست آن حل شود، مردم می پرسند که با سایر محصولات چه کنیم؟ مخصوصاً محصولاتی که نمی شود پوست شان را کند، مانند کاهو، فلفل، گوجه فرنگی، سبزیجات و ....

بدیهی است که همه محصولات عرضه شده در بازار، آلودگی ندارند ولی چون پای سلامتی و مرگ و زندگی انسان ها در میان است، حتی وجود درصد اندکی از محصولات آلوده می تواند نگران کننده باشد.

این نگرانی وقتی تشدید می شود که به یاد بیاوریم نه تنها وزیر بهداشت که ۲ سال پیش، محمد دهقان، عضو هیأت رئیسه مجلس نیز هشدار داده بود: "یک سوم عامل سرطان ها مربوط به باقیمانده سموم و کودهای شیمیایی در محصولات کشاورزی است و این یک هشدار برای دولت و مسؤولان است زیرا دولت مسؤول سلامت مردم است."

این، یک وضعیت قرمز برای سلامت جامعه است و لازم است درست مانند زمانی که زلزله ای می آید و همه نهادهای کشور برای گذر از بحران بسیج می شوند، در خصوص عاری سازی جامعه از عوامل سرطان زا نیز چنین رویکردی اتخاذ شود.

بدیهی است که نمی توان تا همیشه نگران این بود که میوه و سبزیجاتی که می خوریم سرطان زا هستند یا خیر؟ باید بر این نگرانی، نقطه پایان گذاشت و روزی را دید که هر سبزی و میوه ای در هر نقطه ای از ایران که مورد آزمایش قرار گیرد، نتیجه اش "سالم" بودن آن باشد.

ج - با توجه به این که تولید محصولات غذایی محصول یک نهاد یا وزارتخانه خاص نیست ، لازم است حداقل در هفت حوزه زیر اقدامات فوری صورت بگیرد:

۱ - وزارت جهاد کشاورزی: آموزش کشاورزان، نظارت بر کشت و زرع (با تأکید ویژه بر محصولات گلخانه ای)، نظارت بر نحوه استفاده از سموم و آفت کش، تلاش در جهت حمایت و ترویج تولید و استفاده از محصولات ارگانیک، شناسنامه دار کردن محصولات کشاورزی مانند بسیاری از کشورهای دنیا

۲ - وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی: نظارت شدید بر محصولات عرضه شده، اطلاع رسانی مستمر با هدف آموزش مردم، بازتعریف استانداردهای سلامت مواد غذایی و ارتقا آن، معرفی متخلفان به دستگاه قضایی

۳ - وزارت صنعت، معدن و تجارت: بازنگری در سیاست های وارداتی ناظر بر سموم و کودهای شیمیایی، نظارت بر تولید استاندارد سموم و کودهای کشاورزی، تشدید نظارت بر تولید کنندگان مواد غذایی (مانند تولیدکنندگان آب میوه ،مربا، کمپوت و ...)

۴ - وزارت نیرو: تضمین سلامت آب های کشاورزی

۵ - ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و نیروی انتظامی: تشدید مبارزه با قاچاق محصولاتی مانند سموم و کودهای غیراستاندارد کشاورزی

۶ - رسانه ها: پیگیری مستمر موضوع سالم سازی مواد غذایی و نیز ارائه آموزش های لازم به مردم با همکاری نهادهای مسؤول.

۷ - مردم: مطالبه سالم سازی مواد غذایی از مسؤولان و نمایندگان خود در مجلس ، رعایت نکات آموزش داده شده توسط کارشناسان در مصرف مواد غذایی.

فراموش نکنیم که سرطان و از جمله سرطان معده، با کسی شوخی ندارد و اگر اقدامات فوق، به سرعت انجام نگیرند، سونامی سرطان همه ما را با خود خواهد برد، بی هیچ تمایزی و بی هیچ تعارفی.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • ناظر

      آقای وزیربهداشت درودبه شرف وانسانیتت که به مردم آگاهی دادیدخدامیدونه دراین سالهاچه بسراین ملت بدبخت اومده وخودشان بی خبربودند

    • بدون نام

      حالا با این آگاهی که بدست آوردیم چه کاری از دستمان بر می آید. آيا انسان می تواند همه کارها را خودش انجام دهد؟ ۱- باغبانی ۲- پرورش مرغ و گوسفند و گاو ۲- کاشت گندم و پخت نان ۴- تولید تمام مواد غذایی ۵ - تولید روغن ۶- تولید اکسیژن ۷- ایجاد فضای عاری از امواج
      ظاهرا تنها راه نجات انسانها بخشیدن عطای تکنولوژی به لقایش و فرار کردن به کوه و دشت و بیابان است.

    • محسن

      تو ایران فقط غم و غصه میشه خورد ظاهرا اینا دیرتر آدمو میکشه در مقابل هوای آلوده آب آلوده شیر و میوه و روغن و..........حسابشو کردم چیزی نیست که مشکل نداشته باشه مردم چه گناهی کردن واقعا ؟؟!!

    • ziba

      الان هوا هم بخوری سرطان میگیری...

    • بدون نام

      واقعا این بشر چیکار کرده با خودش!!!!!!!!!

    • فاطمه

      خدا رو شکر میوه هم از سبد غذایمون گذاشتیم بیرون!!از وزات بهداشت که اطلا ع رسانی میکنه واقعا متشکریم!!وظیفه اشون در همین حده دیگه درسته؟؟؟

    • بدون نام

      تو کشور ما بسیاری از کشاورزها یا از سر کم اطلاعی یا سودجویی به اصول صحیح مرحله داشت در کشاورزی اهمیت شایسته ای نمی دهند. فقط یک مثال می آورم: در بسیاری از زمین های کشت گل محمدی در مناطق مرکزی ایران، علف هرز رشد غالبی دارد و همین موجب کاهش بهره وری، فراهم ساختن محلی امن برای آفات و عوامل بیماریزا و به تبع، مصرف بیش از حد سم و کود می شود. حال سوال اینست که چرا مهندسان مشاور جهاد کشاورزی زمینه ای برای رفع چنین مشکلاتی فراهم نمی سازند؟

    • بدون نام

      استرس های ناشی از شنیدن این گونه اخبار بدتر از ان سمومی است که مصرف می کنیم...

    • سمیه

      من به مدت 6 سال در یکی از شیر پاستوریزه خصوصی حسابدار بودم دیگه اعصابم نکشید استعفا دادم اگه بدونید چه بلای سر این شیر ماست و دوغ وکره می آورند شیر مصنوعی تولید می کردند به خورد مردم می دادند با غیر بهداشتیترین مواد ماست و کره درست می کردند با ماستهای کپک زده دوغ درست میکردند با مواد شیمیایی عجیب و غریب چه بلاهای به سر این لبنیات می آوردن

    • pasha

      باسلام

      چرا همه این گرفتاریها در مملکت ما اتفاق میافته اعم از تولید بنزین در پتروشیمی که طبق گفته متخصصان هم سرطانزاس هم الودگی هوادارد افزودن روعن پالما به شیر ارسال پارازیت واین هم میوها پس مردم چیکار کنن چرا بامسولین مربوطه برخورد نمیشه ویا تولید کنندگان چنین محصولاتی تنهبیه ویا به مردم معرفی نمیشن
      لطف

    • ماها

      اقای وزیر ممنونیم بابت صداقتتون

    • تینا

      اول بنزین بعد پارازیت و حالا کودشیمیایی

    • مينا

      سلام.
      ممنون از اطلاع رسانى شما.ولى تااا حالا فکر ميکردم روزى يه سيب با پوست بدم پسرم بخوره به سلا متيش کمک ميکنه ولى مثل اينکه کلن قضيه برعکس بوده و من چه خطا يي مرتکب شدم.

    • محمد

      چه بلاهایی سر این ملت نگون بخت می آورند و دولت محترم هم عین خیالش نیست . فقط همه چیز در پول خلاصه شده . شرف و وجدان و انسانیت و ... همه فدای این پول کثیف و لعنتی شده . وای بر ما !

    • مهتاب

      تنها راه برای نجات فرار از ایرانه

    • مهدیار آستانی

      قضیه بنزین حقیقت نداشت مساله سیاسی بود و جنجال تبلیغاتی البته در مورد سیب هم بگم لایه مومی روی سیب تولید شده توسط خود گیاهه و اگر خودتون درخت سیب داشته باشید میتونید امتحانش کنید که به طور طبیعی وجود داره. موارد بیماریزا در ایران وجود داره مثل بقیه نقاط دنیا اما هیچ کجا مثل اینجا در پی افسرده و مضطرب کردن مردم خودشون نیستن

    • Hadis

      ب نظرتون چیزی هست ک سرطان زا نباشه
      دیگه نباید چیزی بخوریم بشینیم تا از گرسنگی تلف بشیم

    • شهروند

      اي كاش يك كمي هم خجالت بكشين و فكري به حال مردم بد بخت بكنين

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج