۱۵۶۰۷۷
۵۰۱۹
۵۰۱۹
پ

تاریخچه هشتگ و استراتژی هشتگ (۲)

قبلاً در قسمت اول نوشته مربوط به هشتگ و تاریخچه آن، اشاره‌ای کلی به مفهوم هشتگ و بحث‌های حول و حوش آن داشتیم. در این نوشته به طور خاص می‌خواهیم در مورد هشتگ و استراتژی‌های مرتبط با آن در فضای اینستاگرام صحبت کنیم.

متمم: قبلاً در قسمت اول نوشته مربوط به هشتگ و تاریخچه آن، اشاره‌ای کلی به مفهوم هشتگ و بحث‌های حول و حوش آن داشتیم. در این نوشته به طور خاص می‌خواهیم در مورد هشتگ و استراتژی‌های مرتبط با آن در فضای اینستاگرام صحبت کنیم.

اینستاگرام مرزها و محدوده‌های خودش را برای کاربران تعریف می‌کند. اما همانطور که استفاده نکردن از ظرفیت‌ها و قابلیت‌ها منطقی نیست، استفاده از تمام این ظرفیت‌ها هم الزاماً بهترین نتیجه را ایجاد نمی‌کند.


تاریخچه هشتگ و استراتژی هشتگ (2)

به عنوان مثال، اینستاگرام اجازه می‌دهد که حداکثر تا ۷۵۰۰ پروفایل دیگر را فالو کنیم. یا اجازه می‌دهد در مجموع حداکثر ۳۰ هشتگ برای یک عکس مورد استفاده قرار دهیم. اینساتگرام اجازه نمی‌دهد در یک ساعت بیشتر از سیصد و پنجاه عکس را لایک بزنیم.

اینستاگرام حتی در مورد تعداد فالو و آنفالو کردن هم محدودیت دارد.

عدد قطعی در این زمینه مشخص نیست. اما بیشتر فعالان حرفه‌ای و متخصص اینستاگرام بر این باورند که قبلاً مجموعاً بیش از یکصد و شصت مرتبه (حاصلجمع فالو و آنفالو کردن در ساعت) می‌توانست این قابلیت را برای مدت محدودی روی اکانت شما، غیرفعال کند. اما ظاهراً این عدد کاهش یافته و اخیراً گزارش‌هایی از تعلیق موقت کسانی که در ساعت حتی بیست مورد فالو و آنفالو داشته اند هم مشاهده شده. به هر حال، اگر چه الگوی دقیق اینستاگرام در این زمینه مشخص نیست و هر کسی حدسی می‌زند، اما به هر حال در این حوزه محدودیت‌های جدی وجود دارد.

از آنجا که الگوریتم‌های شبکه‌های اجتماعی به صورت دقیق و شفاف مشخص نیست، هر کس بر اساس تجربه‌های خود، حدس‌ها و توصیه‌هایی دارد. آنچه در اینجا می‌خوانیم مواردی است که مورد اتفاق نظر بسیاری از فعالان و بزرگان عرصه شبکه‌های اجتماعی بوده است:

نکته اول: از هشتگ استفاده کنید.

به هر حال، هشتگ دو کاربرد مشخص دارد. قبل از هر چیز به بازدیدکننده فعلی عکس شما، توضیح می‌دهد که شما با چه انگیزه‌ای عکس را گذاشته‌اید. هشتگ #خاطرات نشان می‌دهد کاربرد آن تصویر برای شما، مرور گذشته بوده. اما زیر همان عکس اگر از هشتگ #رستوران یا #شام استفاده کنید، مشخص می‌شود که بیشتر مکان عکسبرداری یا سفره ی غذا مورد توجه شما بوده تا مرور خاطرات قدیمی.

کاربرد دوم هشتگ،‌ کمک به جستجوی تصویر است. کسانی که در اینستاگرام جستجو می‌کنند، جدای از نام کاربری یا Username، می‌توانند Tag را هم جستجو کنند. به عنوان مثال ببینند چه تصاویری با motamem یا Dinner یا غروب یا پارک یا … تگ و برچسب گذاری شده‌اند. پس با هشتگ می‌توانید در جستجوها مشاهده شوید و صفحه خود را در معرض دید کاربران جدید قرار دهید.

تاریخچه هشتگ و استراتژی هشتگ (2)

نکته دوم: از هشتگ زیاد استفاده نکنید.

استفاده زیاد از هشتگ،‌ سه مشکل جدی دارد. نخست اینکه حس کاربران را بد می‌کند و خواندن متن را سخت می‌کند. دوم اینکه نشان می‌دهد که شما به صورت تهاجمی در تلاش برای تبلیغ و توسعه صفحه خود هستید (که برای برند یک فرد یا سازمان ممکن است چندان خوب نباشد. اما شاید یک برای صفحه تبلیغاتی، چنین رفتاری پذیرفته شده و مورد انتظار باشد) و سوم اینکه ممکن است پست‌های شما، اسپم فرض شود. تحقیقات در این زمینه متعدد است. در کتابهای نتیکت،‌ بین سه تا پنج عدد هشتگ را حرفه‌ای می‌دانند. اما در مقالات مربوط به تبلیغات و بازاریابی آنلاین،‌ بین پنج تا ده عدد هشتگ برای یک عکس توصیه شده است.

نکته سوم: همه هشتگ‌ها را دقیقاً در توضیح عکس استفاده نکنید.

هشتگ‌های استفاده شده در خود عکس یا در کامنت‌ها، فرق خیلی جدی با هم ندارند. می‌توانید به تدریج در کامنت‌ها هشتگ اضافه کنید. مثلاً تصویر اولیه را با یک یا دو هشتگ آپلود کرده و بین هر چند کامنت، چند هشتگ جدید را هم بگذارید.

نکته چهارم: استراتژی هشتگ داشته باشید.

از هر کلمه ای استفاده نکنید. کسانی که به صفحه شما بیایند و ببینید که پراکندگی زیاد است، ممکن است کمتر به فالو کردن شما رغبت پیدا کنند. می‌توانید بین بیست تا پنجاه هشتگ (اختلاف بین علما خیلی زیاد است!) انتخاب کنید و فقط از آنها استفاده کنید. این کار شاید باعث شود در انتخاب عکس‌ها هم ناخودآگاه، همگونی بیشتری به وجود بیاید. سه گروه هشتگ معمولاً مورد استفاده قرار می‌گیرند:

تاریخچه هشتگ و استراتژی هشتگ (2)

(۱) هشتگ برند (مثلاً ما در صفحه @motamem همه عکس‌ها را با #motamem و #متمم برچسب گذاری می‌کنیم.

(۲) هشتگ کمپین: ممکن است در مدت کوتاهی به خاطر یک مسابقه یا رویداد خاص، از هشتگ خاصی استفاده شود.

(۳) هشتگ توضیح: این هشتگ‌ها به توضیح بیشتر عکس و جستجوی ساده‌تر آن در محیط اینستاگرام کمک می‌کنند.

نکته پنجم: قبل از انتخاب هشتگ‌ها، آنها را در اینستاگرام جستجو کنید.

همیشه ببینید که قبلاً چه کسانی از این هشتگ‌ها استفاده کرده‌اند. همینطور ببینید که چه تعداد عکس با آنها تگ شده است. ممکن است دیگران ایده‌های بهتری در مورد هشتگ داشته باشند. ممکن است شما، از برای ابیات شعر، از هشتگ #شعر استفاده کنید. اما ببینید که هشتگی به نام #شاعرانه هست که صفحه‌های بهتر و قوی‌تر از آن استفاده کرده‌اند. صفحه‌هایی که به سلیقه شما نزدیک‌تر هستند.

بعضی‌ها اشتباهاً فکر می‌کنند که بهتر است از هشتگ‌هایی استفاده کنند که اصطلاحاً Trend هستند و زیاد به کار می‌روند می‌تواند کمک کند. اما دقت داشته باشیم که تعداد کسانی که این هشتگ‌ها را استفاده می‌کنند خیلی زیاد هستند. اگر شما از هشتک #nofilter استفاده کنید، اگر صرفاً می‌خواهید به بیننده اطلاع دهید که عکس ویرایش نشده، کار درستی انجام می‌دهید. اما اگر می‌خواهید با این هشتگ یا هشتگ‌هایی مانند #nature و #animal و … راحت‌تر جستجو شوید، خوب است بدانید که عکسی که با #nofilter تگ می‌شود در کمتر از یک ثانیه از فهرست ده عکس اول خارج می‌شود.

از طرف دیگر استفاده از هشتگ‌هایی که خیلی کم مورد استفاده قرار گرفته‌اند هم چندان مفید نیست. چون نشان می‌دهد این هشتگ‌ها کمتر در ذهن مردم جا دارند و احتمالاً کمتر هم جستجو می‌شوند.

شاید میانه‌ی این محدوده، جای مناسب‌تری برای انتخاب گزینه‌ها باشد.

نکته ششم: اینکه از سرویس‌های تحلیلی استفاده کنید. یکی از فیلترهایی که دسترسی به آن در ایران محدود شده (اما هر کاربری ابزارهای خودش را دارد!) سرویس iconosquare.com است. به دلیل مسدویت، ما این سرویس را لینک ندادیم و متاسفانه باید یک مرتبه دیگر نام آن را تایپ کنید. امکانات زیادی در این سرویس‌ و سرویس‌های مشابه در اختیار شما قرار می‌گیرد. به عنوان مثال به نمودار زیر که مربوط به اکانت @mrshabanali است نگاه کنید:

تاریخچه هشتگ و استراتژی هشتگ (2)

در این اکانت، عکس‌ها عمدتاً در روزهای سه شنبه تا جمعه آپلود می‌شوند و عموماً در ساعتهای هفت صبح و دوازده ظهر و یازده شب. اما کاربران صفحه ترجیحات دیگری دارند. آنها روزهای شنبه و یکشنبه ساعت‌ هفت صبح راحت‌ترند و بیشتر به اینستاگرام سر می‌زنند و ساعت دو تا چهار صبح خوابند و جمعه‌ها فعال‌ترین حضور را دارند. پس بهتر است در صورتی که هدف، توسعه تعداد لایک کنندگان است، از ساعت‌هایی که مورد ترجیح کاربران است استفاده شود.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج