افطاری با برترینها؛ روز چهارم
برای اینکه در ۳۰ روز ماه مبارک رمضان غذاهای متنوعی را امتحان کنید، ما یک برنامه کامل غذایی برای افطار شما در نظر گرفته ایم. این دستور شامل پیشغذا، غذای اصلی و دسر برای هر روز است.
برترین ها: برای اینکه در ۳۰ روز ماه مبارک رمضان غذاهای متنوعی را امتحان کنید، ما یک برنامه کامل غذایی برای افطار شما در نظر گرفته ایم. این دستور شامل پیشغذا، غذای اصلی و دسر برای هر روز است. در هر روز هم دو نکته تغذیهای را برایتان می نویسیم تا از تغذیه سالم، متنوع و خوشمزه در طول این ماه لذت ببرید.
نکته تغذیهای ۱
بهترین منبع پروتئین، مصرف چربی های مفید است. به همین دلیل باید در طول هفته یک یا دو وعده ماهی میل کنید.
نکته تغذیهای ۲
در طول ماه مبارک رمضان روش پخت سالمی را در پیش بگیرید. ترجیحا غذاها را کباب، آب پز یا بخار پز کنید. برای مزهدار شدن آنها نیز از انواع سبزیجات و ادویه استفاده کنید.
پیش غذا
کلوچه های بخارپز
• تعداد: ۸ نفر
• زمان تهیه: ۳۰ دقیقه
• زمان پخت: ۶۰ دقیقه
• خوراک: عربستان
مواد لازم
• ۳ پیمانه آرد
• یک قاشق چایخوری نمک
• یک عدد تخممرغ
• یک پیمانه آب
مواد میانی:
• ۷۵۰ گرم گوشت گوسفند چرخکرده
• دو عدد پیاز متوسط خرد شده
• یک قاشق چایخوری فلفل سیاه
• دو عدد عصاره مرغ حل شده در سه قاشق غذاخوری آب
طرز تهیه
۱. در یک کاسه بزرگ، آرد، نمک و تخممرغ را با یکدیگر مخلوط کنید. به تدریج آب را بیفزایید و هم بزنید تا مواد به خوبی حل شوند و شکل خمیر به خود بگیرند. در صورت نیاز آب اضافه کنید تا خمیر سفت نباشد.
۲. خمیر را به چانه های کوچک تقسیم کنید و آنها را توپی شکل دهید و به مدت یک ساعت کنار بگذارید.
۳. گوشت چرخکرده را با پیاز و فلفل سیاه مخلوط کنید. عصاره های مرغ را به آنها بیفزایید و کنار بگذارید.
۴. هر کدام از خمیرها را باز کنید. در میان آنها یک قاشق چایخوری از مخلوط گوشت بریزید و دوباره آنها را ببندید. همین کار را با همه خمیرها و مواد تکرار کنید.
۵. کاسه بخارپز را با روغن چرب کنید. پیراشکی ها را درون آن بچینید و دستگاه را روشن کنید.
۶. در منبع آب دستگاه بخارپز مقداری نمک نیز بریزید. آنها را به مدت ۵۰ دقیقه بپزید تا کاملا پخته شوند.
غذای اصلی
مانیکوتی سامکا-هارا
• تعداد: ۹ نفر
• زمان تهیه: ۱۰ دقیقه
• زمان پخت: ۴۵ دقیقه
• خوراک: شرقی
مواد لازم
سس گوجهفرنگی:
• یک قاشق غذاخوری روغن گیاهی
• یک عدد پیاز متوسط خرد شده
• دو قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی
• ۵ حبه سیر رنده شده
• ¼ پیمانه آب
• دو عد عصاره مرغ
• ۳ عدد گوجهفرنگی خرد شده
• دو قاشق چایخوری فلفل چیلی
• یک قاشق چایخوری پودر زیره سبز
مواد میانی:
• ۴ عدد ماهی حلوا ۵۰۰ گرمی خرد شده
• یک قاشق غذاخوری روغن زیتون
• یک عدد فلفل چیلی خرد شده
• نصف پیمانه برگ تازه گشنیز
• یک قاشق غذاخوری آب لیموترش
• ۲۵۰ گرم کانلونی (ماکارونی درشت)
• نصف پیمانه دانه کاج بوداده
طرز تهیه
۱. فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد گرم کنید.
۲. برای تهیه سس گوجهفرنگی، روغن زیتون را در یک قابلمه متوسط بریزید. پیاز را اضافه کنید و تفت دهید تا نرم شود. رب گوجهفرنگی و سیر را اضافه کنید و به مدت ۲ تا ۳ دقیقه تفت دهید.
۳. عصاره مرغ را در آب داغ حل کنید. گوجه فرنگی ها و فلفل های قرمز را خرد کنید و به همراه زیره سبز در قابلمه بریزید و هم بزنید. آنها را به مدت ۲۰ دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا نیم جوش شوند.
۴. برای تهیه مواد میانی ماهی، در یک کاسه، ماهی، روغن زیتون، چیلی شیرین و برگ های خرد شده گشنیز را با یکدیگر مخلوط کنید. آب لیموترش را بیفزایید و آن را ۵ دقیقه کنار بگذارید تا ماهی ها مزهدار شوند.
۵. نیمی از سس گوجه فرنگی را در کف ظرف بریزید.
۶. داخل کانولونی را با مخلوط ماهی پر کنید. آنها را روی سس قرار دهید. بقیه سس را روی آنها بریزید. در آخر دانه های کاج را بریزید و به مدت ۲۵ دقیقه در فر بگذارید تا برشته و طلایی شوند.
دسر
اسموتی توتفرنگی و رازیانه
• تعداد: ۱۲ نفر
• زمان تهیه: ۷ دقیقه
• خوراک: شرقی
مواد لازم
• ۳.۵ پیمانه آب توت فرنگی
• ۴۰۰ گرم توت فرنگی
• ۴۰۰ گرم خامه
• ۱ ¾ پیمانه ماست بدون چربی
• نصف قاشق چایخوری پودر رازیانه
• دو قطره رنگ غذا
• ۴۰۰ گرم یخ خرد شده
طرز تهیه
۱. همه مواد را با یکدیگر در مخلوط کن بریزید. رنگ غذای قرمز و یخ را نیز اضافه کنید. آنها را ۵ دقیقه هم بزنید تا پوره و یکدست شوند. بقیه رنگ غذا و یخ را اضافه کنید و دوباره ۲ دقیقه دیگر هم بزنید.
۲. آنها را در لیوان ها یبلند سرو کنید.
نظر کاربران
خداييش تا امروز پيشنهادهاي افطاري تون خيلي مزخرف بوده اصلا اينا رو از كجا كپي ميكنين كه اصلا به درد و زائقه ما نميخوره؟؟؟!!
خوب بابا يك چيزهاي ساده كه بشه پيدا كرد و هزينه اش هم كم باشه و راحت براي افطار بشه حاضر كرد نميتونين پيدا كنين و بچاپين؟؟!!
پاسخ ها
ممنون لیلا جان