دستور پخت بزقورمه؛ غذای اصیل کرمانی
بز قورمه، یکی از غذاهای سنتی و خوشمزهی استان کرمان محسوب میشود و به دلیل داشتن نخود و گوشت بسیار مقوی و حاوی پروتئین است.
- نوع غذا: خورشت
- وعده غذایی: ناهار شام
- زمان پخت : ۱۲۰دقیقه
- زمان آماده سازی مواد: ۰دقیقه
- نخود : یک پیمانه
- پیاز : یک کیلوگرم
- سیر : یک بوته
- گوشت بدون استخوان : 500 گرم
- کشک : به میزان لازم
- نمک و فلفل و زردچوبه : به میزان لازم
- زعفران دم کرده : یک قاشق سوپخوری
- نعنا داغ : به میزان لازم
- گردو خرد شده : به میزان لازم
- آب : 2 پیمانه
طرز تهیه
۱. پیاز را خرد و با روغن سرخ کنید و نصف آن را برای تزئین کنار بگذارید و در نصف مابقی، سیر را خرد کنید بریزید، تفت دهید و زردچوبه و فلفل را هم بریزید.
۲. گوشت را بریزید، سپس یک تفت دهید.
۳. نخودها را از قبل چند ساعتی خیس کنید، آب روی نخود را خالی و دوباره آب بریزید. روی حرارت بگذارید تا چند دقیقه بجوشد و آبش را خالی کنید تا نفخ نخودها گرفته شود.
۴. نخودها را داخل قابلمه گوشت بریزید. آب روی آن بریزید و با حرارت ملایم بگذارید تا بپزد و بعد از پخت آنها را کاملاً له کنید.
۵. کشک و زعفران را به مایه اضافه کنید و روی حرارت بگذارید تا کاملاً جا بیفتد.
۶. نمک آن را در وهله آخر بریزید، در ظرف بکشید و با کشک، پیاز داغ، گردو و نعنا داغ تزئین و میل کنید.
نظر کاربران
معمولا سیب زمینی هم دارد.
من امروز برای بار اول دارم درستش میکنم فکر کنم خیلی خوشمزه بشه.
توضیحات کامل نبود.مثلا کی اب اضافه کنیم؟؟
فکر کنم خیلی خوشمزه باشه
من تو خود کرمان خوردم هنوز بعد 2 سال مزش زیر دندونمه
عاااالیه من امروز درست کردم فقط نمیدونستم اب گوشت هم باید بریزم توشون یا نه
سیب زمینی هم داره همراه با خرما و سبزی میل کنید فوق العاده است
عالیه.خیلی خوشمزه
خیلی خوشمزه ست
بزقورمه خیلی خیلی خوشمزه ولذیذه
این غذای موردعلاقه من هست و بعد از اینکه گوشت کمی تفت داده شد نخود ها را اضاف کنید و دو دقیقه بعد آب را اضاف کنید
بزقرمه خورشت نیست که با برنج بخورن داخلش نون تلیت میکنن پس ننویسید نوع غذا خورشت